Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Stuvsta IF 11
vs
FOC Farsta
Stuvsta IF 11vsFOC Farsta

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:sön 17 maj, 14:30
Plats:Glömstahallens konstgräs
Samling:13:45
Stuvsta IF - FoC Farsta 17/5
2020-05-18 21:01
Fantastisk match i växlande väder. Vi från sidan kunde glatt konstatera att tjejerna lyssnat väl på vad vi tränat på under veckan då vi lugnt och tryggt kunde spela upp bollen från back. Vi såg också att alla tänkte kollektiv fotboll istället för att tok-jaga på egen hand. Detta hade den jobbiga sido-effekten att tjejerna inte blev nämnvärt trötta och vi följdaktligen hade fyra spelare på bänken som studsade upp och ner och ville komma in och spela. Härligt!
Period 1:
Vi startade med gasen i botten och har en handfull rejäla chanser första fem minuterna som tyvärr inte resulterar i mer än inspark. Att noteras, spelar vi oss fram till de flesta av dessa chanser. Känns lite extra snopet att FoC sedan gör mål på sitt första och andra anfall. Undertecknad konstaterar tillsammans med avbytare att fotboll är minst lika orättvist som livet men brukar jämna ut sig över tid. Och ironiskt nog lyckas Emilia peta in 1-2 strax innan paus på perioden kanske sämsta målchans. 

Period 2: 
Vi fortsätter skapa gott om målchanser trots att FoC lyfter sig försvarsmässigt. Emilia flyttas upp på topp och gör rättvist 2-2 innan FoC igen sticker upp och gör 3-2 på ett ev få anfall. Ganska likartad period som första där vi är lite snälla sista tredjedelen och lite för snälla i närkamperna.

Period 3: 
Blir en riktig berg-och-dalbana. FoC gör 2-4 i deras första anfall. Alma gör 3-4 underbart assisterad av Astrid. Av bara farten får Alma in kvitteringen. FoC krigar in en boll efter hörna varpå Astrid kvitterar. Mot slutet forcerar FoC och sätter galet hög press som vi ganska enkelt spelar oss ur, tyvärr lyckas de göra avgörande 5-6 med ca fem minuter kvar. 

Reflektion: Förra årets match mot FoC tror jag slutade sådär 6-1 (som var klart i underkant vill jag minnas). I år äger vi större delen av matchen och jag räknar avsluten till 24-10. Till det ska tilläggas att vi överlag gör en match i nivå med vår förmåga. Eventuellt överpresterar Greta och Alma något och två tjejer kanske inte riktigt når sin normala nivå. Alltså, kan knappt tro det jag skriver: Från klar förlust till detta, med tjejer som gör "som vanligt" gör en stolt rakt in i hjärtat. Ännu mer stolt blir man över hur vi spelar som kollektiv.

<< Tillbaka

 
 
Sponsorer