Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Stuvsta IF - Rönninge Salem FF 6/6
2020-06-06 15:58
Dags för vårsäsongens sista matcher.

Vädret svajade betänkligt under nationaldagens morgon. Under natten hade det regnat ordentligt, snabb och våt gräsmatta väntade - ultimata förhållande för vår högintensiva fotboll.

Nio spelare och tre ledare masade sig upp okristligt tidigt med samling 0815. 

Rönninge/Salem som stod för motståndet har alltid varit lite av ett Boogeyteam för flickor 09 men det visade sig att några spelare lämnat för Hammarby (vem vill inte lira för Bajen liksom).

Hungriga som få och med vetskapen om att det brukar bli sådär härligt grinigt taggade vi igång tjejerna och det visade sig redan på uppvärmningen att det här skulle bli bra.

Matchen började något trevande och Stuvsta försökte hitta rätt med ordentliga passningar och ett tajt försvarsspel. Ledarna började fundera kring om det ska bli samma utfall som senast mot Älvsjö? Massivt spelövertag och massor med målchanser utan att kunna förvalta dem. Det dröjer ett tag in på första perioden innan Alva sätter 1-0.

Vi går till periodpaus och bestämmer oss för att fortsätta att pressa högt och söka lite längre bollar längs gräset mot ytorna som lämnas bakom RSF yttermittfältare.

Det bär frukt direkt och efter andra perioden har Emma gjort 2-0, Emilia 3-0 och Alma 4-0. Tjejerna blir lite skärrade över att deras tränare tycker att vi spelar lite väl tufft (”men ni tränare har ju sagt att vi ska köra på ordentligt och ta för oss”).

Vi vänder på det och börjar prata om vad som är schysst närkampsspel och att vi alltid spelar till domaren blåser.

I tredje perioden sätter vi gasen i botten och ketchupflaskan slår i topp! Astrid gör 5-0 efter hörna (första hörnmålet för i år). Emilia gör sitt andra för 6-0. Astrid sätter 7-0 med ”utvecklingsfoten” och Freja sätter 8-0 från distans. Sista fem minuterna fullbordar Alva sitt hattrick genom att göra 9-0 och 10-0.

Summa summarum: Vi konstaterar att vi blir bättre för varje match och att vi vågar mer och mer i alla spelets delar. Vi panikspelar numera aldrig bort bollen utan försöker att konstruktivt spela oss ur situationer. Positivt att vi har 6 olika målskyttar och att vi faktiskt (kors i taket) har fem frisparkar emot oss (de fem första på hela säsongen).

Nu tar vi matchuppehåll och väntar med spänning på cup i Norrtälje i slutet på juli.

Ni vet väl att ni kan följa de flesta av våra matcher på SolidSport?
 
Sponsorer