Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Stuvsta IF - Mälarhöjdens IK 21/6
2020-06-21 19:31
Final i ersans pokal mot Mälarhöjden på Älvsjö IP.

Efter att ha skjutit upp ”finalen” i Ersans pokal pga Covid19 flertalet gånger var det äntligen dags för avslutningsmatch.

Solen gassade över Älvsjö IP och det gröna konstgräset väntade otåligt på 9st Stuvstabrudar som efter en veckas ”sommarfotbollsskola” var sugna på match.

Mälarhöjden mönstrade ett för dagen storvuxet lag med en coach vars stämma och direktiv hördes hela vägen till Solfagraskolan.

Första fem minuterna började bra och vi lyckas hitta fina vägar framåt och det känns som att vi snabbt kommer in i det fina spel vi visade innan sanktanuppehållet.

Mälarhöjden har ett par långa, duktiga och storvuxna spelare som tar för sig ordentligt och vi blir passiva och kliver inte riktigt in i närkamperna när det börjar smälla. Vi försöker mana på tjejerna ordentligt i värmen men energin finns inte riktigt där under första perioden.

Deras lagkapten får efter en tempoväxling skjuta ett lågt och hårt skott som Alva nästan lyckas kasta sig och rädda. Med 1-0 i baken lommar tjejerna ut i periodvilan.

Vi vätskar på ordentligt och undertecknad delar med sig av sin frustration över att ”vi inte riktigt är där” och att vi måste våga kliva fram och ta för oss mer. 

Vi startar andra perioden med en bättre inställning och ligger mycket närmare motståndarna än tidigare (även om det där lilla extra verkar saknas idag).

Efter en längre boll lyckas Alva (nu på topp) komma fri från halva plan och iskallt placerar hon bollen på sidan av deras utrusande målvakt. 1-1 och ny energi...

Sen blir det ett ställningskrig där ingen riktigt tar tag i det. Mälarhöjdens kapten skjuter på måfå två distansskott som båda lyckas smita förbi vår målvakt och efter det tappar vi på nytt energi och börjar fokusera lite väl mycket på att motståndaren spelar tufft och hårt.

Vi vaskar fram ytterligare någon målchans men lyckas inte hota Mälarhöjden på slutet. 1-3 kändes tyvärr för dagen som ett rättvist resultat. 

Vissa förluster lär man sig mycket av, det här var en match där vi märkte att inställning och energi slår klass. Något som är värt att ta med sig. Tur det är nya matcher på måndagen =) Det vankas revansch mot Sörskogen och BP.

Stuvsta IF - Mälarhöjdens IK 1-3 (0-1)
Målskytt: Alva
Deltagande: Alva, Freja, Astrid, Ida, Fanny, Nora, Malin, Emma & Felicia

Nyhetsarkiv
Stuvsta IF - Tyresö FF2020-09-20 15:17
Enskede IK - Stuvsta IF2020-09-12 14:12
Stuvsta IF - IFK Haninge2020-09-07 11:17
IF BP - Stuvsta IF 22/62020-06-22 21:19
Träningsmatcher x3 23/52020-05-24 17:29
 
Sponsorer