Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
IF BP - Stuvsta IF 22/6
2020-06-22 21:19
Ny dag, ny match.

Efter söndagens besvikelse var det dags för revansch mot IF BP.

Solen lös på Olovslunds BP och alla var (kors i taket) i tid till samling. BPs ledare mötte upp och hälsade med härlig skånsk dialekt oss hjärtligt välkomna.

Kamerateamet (Kalle) riggade stativet för att spela in matchen och tjejerna dividerade över om de skulle göra en tiktok (eller två) framför kameran innan matchen drog igång.

BP brukar bjuda på tufft och jämnt motstånd och det visade sig att även idag skulle det bli så.

Revanschlystna och fokuserade lyssnar tjejerna (nåja) på våra instruktioner innan match. När vi avverkat de sedvanliga frågorna kring positioner etc börjar vår inövade uppvärmning som vi nu kör i alla lag oavsett vilka som spelar med varandra. Proffsigt och tydligt vad vi ska göra för att bli varma och vän med bollen.

Första perioden börjar i ett högt tempo där vi sätter hög press och lyckas hålla ihop laget på ett bra sätt (avståndet mellan första och sista spelaren är något vi pratat mycket om senaste tiden). Spelet böljar fram och tillbaka och vi håller bollen efter backen och vaskar fram tre högkvalitativa målchanser första 10 minuterna.

Det dröjer fram till slutet på perioden innan bollen kommer rullande över på vår planhalva och Freja får för sig att "äsch jag skjuter" och 30 meter senare ligger bollen i det bortre hörnet efter en lång och hög båge över deras målvakt.

I periodpausen pratar vi om att kliva på lite tuffare i närkamperna och vinna 50/50 bollarna. Anförda av "kapten Alma" som visar vägen med att inte vika en tum tar vi för oss mer och mer. Idag är det en helt annan inställning och Greta med svår nackspärr kliver in i situationer trots att hon knappt kan vrida på huvudet emellanåt. "Jag måste spela, flera stycken går i min skola"...

Det dröjer till slutsekunderna av andra perioden innan Felicia lyckas motlägga sig fram till en bra chans i straffområdet. Astrid snappar upp bollen och trycker upp bollen i nättaket, helt otagbart för målvakten.

I sista periodpausen pratar vi om att vårda bollen ännu mer. Det blir lite mycket tjongande i andra perioden och vi är överens om att det beror på att vi inte hjälper varandra och visar oss för varandra på ett bra sätt.

I sista perioden skaffar BP ett av få bra lägen men Nike i mål är stensäker och räddar ett riktigt hårt och högt skott. Vi spelar kontrollerat och det känns aldrig riktigt farligt. Med 10 minuter kvar skjuter Alma ett hårt skott som målvakten tappar ut och Alva hugger på returen och bollen "gliiider in i mål"....

Matchen känns avgjord och sista delen får tjejerna prova på lite ovana positioner med positivt gensvar.

En trevlig match mot ett välspelande BP som alltid bjuder på tufft (men rent spel). Vi fortsätter att jobba med vårat passningsspel och speluppbyggnad. Med lite tur idag hade vi har vi gjort fler mål idag (både Iris och Leonora hade riktigt fina lägen där vi har lite otur i sista momentet)

Stort tack till BPs ledare som tog sig tiden efter matchen genom att sätta sig ned med oss och berömma oss för vårat spel.

Nu hoppas vi på fortsatt fint väder och fler träningsmatcher under sommaren då även cupen i Norrtälje i juli blev inställd.

IF BP - Stuvsta IF 0-3 (0-1,0-1,0-1)
Målskyttar: Freja, Astrid, Alva
Deltagande: Freja, Astrid, Alva, Alma, Nike, Greta, Felicia, Iris & Leonora

Nyhetsarkiv
Stuvsta IF - Tyresö FF2020-09-20 15:17
Enskede IK - Stuvsta IF2020-09-12 14:12
Stuvsta IF - IFK Haninge2020-09-07 11:17
IF BP - Stuvsta IF 22/62020-06-22 21:19
Träningsmatcher x3 23/52020-05-24 17:29
 
Sponsorer