Solen skiner alltid när Stuvsta spelar var det någon som sa.

Det visade sig stämma riktigt bra även den hör soliga och varma söndagen.

Järla IF hade säsongsupptakt och ville ha bra motstånd och som alltid ställde vi upp med kort varsel och många spelsugna tjejer.

Förväntningarna var relativt låga efter sommaruppehållet så tränarstaben valde för dagen att fokusera på att få till ett bra spel och att hålla bollen inom laget.

Första perioden börjar i ett bra tempo där vi metodiskt försöker att spela oss ur situationer som normalt sett kanske genererar en rensning. Vi lyckas framförallt riktigt bra i vår uppspelsfas där vi vågar rulla bollen mellan backarna ett par gånger för att sen lyckas sticka in den i luckorna till vår centrala mittfältare.

I ett flygande anfall kommer Vera helt fri och kan enkelt rulla in 1-0. Vi för spelet från start till slut i första perioden och det är mycket välförtjänt som Astrid lyckas slå en hörna rakt i mål. 2-0 i periodpaus.

I andra perioden flyttar vi runt lite positioner för att alla ska få prova på lite nytt och det märks att vi inte riktigt blir lika bekväma och det blir lite mer "hawaii". Emma lyckas efter några försök att skjuta ett skott från väldigt snäv vinkel som letar sig in i mål för 3-0. Strax innan perioden är över får Järla straff efter en oturlig hands. Emilia i mål som precis innan gjort en trippelräddning är så nära att ta straffen som slinkar förbi henne. "F%&#n jag hade den på fingertopparna" muttrade en besviken målis paus.

I sista perioden börjar värmen ta ut sin rätt men vi fortsätter att kontrollera matchen och det är aldrig riktigt farligt bakåt. Alma gör 4-1 med några minuter kvar och segern är aldrig hotad.

Kul att vara igång igen och fantastiskt att se att alla tjejerna kom in i spelet trots ett längre uppehåll. Höstens fokus fortsätter att vara passningsspel och att våga kontrollera bollen trots att spelarna hamnar under press. Vi fortsätter att spela ett kompakt och bra försvarsspel och vi släpper in väldigt lite mål (till skillnad från föregående år=))

Förmiddagen avslutades med klädsim i Lännerstasundet.

Nu ser vi framemot cup på Skarpnäcksfältet och starten på sanktan nästkommande helg!

Järla IF - Stuvsta IF 1-4 (0-2, 1-1, 0-1)
Mål: Vera, Astrid, Emma & Alma
Lag: Alva, Astrid, Alma, Freja, Felicia, Emma, Malin, Vera & Emilia
Ledare: Eric & Kalle