Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Enskede IK - Stuvsta IF
2020-09-12 14:12
Tunga regnmoln hängde över enorma Enskede IP den tidiga lördagmorgonen, samling redan 08:30. Väl på plats kunde tjejerna konstatera att vi skulle spela på en ganska liten yta. Vi fick höra saker som: "Seriöst, så liten" eller "Den är ju typ mindre än buren", inledande delen av samlingen fick alltså ägnas åt att övertyga alla att bara gilla läget. Sen kunde vi tala om vårt nuvarande fokusområde, att vårda boll och därför se till att vara spelbar och vilja ha boll. Vi lovade också att Enskede var ett spelande lag och att det skulle tvinga oss att också just spela.

Väl igång tog vi tag i taktpinnen relativt omgående och skapade en del lägen, men "som vanligt" var avsluten relativt svaga, läs: för höga. Väl då att matchens första låga avslut letade sig in vid stolpen, signerat Alva. Resten av perioden präglas av stundom vårdat spel där vi skapar lägen dels efter bollvinster högt men också, glädjande nog, av eget kreativt spel. Innan domaren blåser till vila har Julia och Emilia drygat ut ledningen till 3-0. Märk väl: på låga avslut, Emilia också med stortån. 

I paus pratar vi om att fortsätta på den inslagna vägen och tjejerna lyssnar. Tränarstaben går "lite bananas" och roterar positioner (en smula) och tjejerna gör det riktigt bra. Framförallt ser vi Felicia och Astrid briljera med sina passningsfötter, Alma kör några patenterade Jonny Ekströms utmed högerkanten, Emma visar att hennes toppfart ligger i linje med Usain Bolt, Emilia och Julia visar hur man löper i djupled och Nike tar fem närkamper - och hon vinner naturligtvis alla fem. Då undrar ni kanske vad Alva gjorde? Hon stod i mål och nere på den planhalvan var inte bollen... Mål av: Felicia, Emma, Emilia, Julia och Astrid

Väl i paus pratade tjejerna om att "vi tänker att det står 0-0" men ingen verkade lyssna för ingen verkade tänka på fotboll när vi kom ut på plan och Enskede kunde skapa tryck och gjorde per omgående 1-8 på hörna. Inte vaknade vi av det utan Enskede fortsatte trycka på tills tjejerna internt började ryta till på varandra och spelet bättrades.

Så här dags i matchen var det dags för undertecknad att bege sig mot Stuvsta IP för match med P11 och fick inte se Nike göra mål och Enskede sätta en straff.


Vi tar med oss: 
- Vi är väldigt spelskickliga när vi vågar
- Vi rör oss bra och är spelbara
- Vår "killer instinct" framför mål bättrar sig (två mål på hörna idag) 
- Vi behöver våga släppa motståndare närmare oss om vi inte har alternativ
- Skulle vara fint om vi kunde börja "börja om och vända kan"
- Igen var "sjukt bra" idag och ändå var vi kollektivt "sjukt bra" i två perioder
- Huurm; ingen ser glad ut på bilden. 

Spelare: Alma, Alva (MV), Astrid, Emilia, Emma, Felicia, Julia (MV), Nike (MV)
Mål: Alva, Astrid, Emilia (2), Julia (2), Emma, Felicia, Nike
Tränare: Simeone, Klopp

Nyhetsarkiv
Stuvsta IF - Tyresö FF2020-09-20 15:17
Enskede IK - Stuvsta IF2020-09-12 14:12
Stuvsta IF - IFK Haninge2020-09-07 11:17
IF BP - Stuvsta IF 22/62020-06-22 21:19
Träningsmatcher x3 23/52020-05-24 17:29
 
Sponsorer