Hägerstens SK - Stuvsta IF
2020-09-12 15:35
Nio lite lördagströtta tjejer mötte upp i det gråa duggregnet och vi försökte påminna oss om att regn är till vår fördel. Planen vi skulle spela på var upptagen fram till matchstart, men vi hittade en fin 5-mot-5-plan bakom en liten skog där vi i lugn och ro hann med både vår vanliga uppvärmning och en strafftävling i fyra omgångar (här sitter en lätt sönderskjuten tränare :D).

När matchen sedan lite sent kom igång såg vi att vi hade ett mycket passningsskicklig motståndarlag som tränat på att rulla runt bollen från ena backen till den andra, ofta med målvakten som ett mellan-pass. Men med våra kvicka anfalls- och mf-spelare så lyckades vi gång på gång bryta deras passningar. Här vill jag särskilt nämna My, Ester och Linnea W som nog aldrig haft kvickare ben. Tyvärr straffades vår offensiv rätt tidigt i första perioden då HSK lyckades rulla runt bollen i en mycket fin passningskombination och 1-0 var ett faktum. Men det här blev som en vitamininjektion, och våra fyra offensiva spelare fortsatte med presspelet. 2-2 efter första perioden.

Matchen fortsatte sedan i samma karaktär, fina men lite långsamma passningar av HSK, och bra press av oss, men tyvärr hade vi inte den bästa dagen vad gäller positionsspelet. Annars hade vi nog lyckats göra många fler mål, och undvikit att släppa in två hörnmål, ett var i de två första perioderna. Vårt spel längs kanterna såg riktigt fint ut i period två, särskilt bra gjort här av Malin, Nora och Linnea A. Efter två perioder stod det 4-4. Såå spännande.

Våra backar spelade bara bättre och bättre allteftersom, särskilt bra var här Greta som flera gånger stoppade deras snabba och spelskickliga nr.6. Så i sista perioden var det inget snack. Backspelet var i princip perfekt, och vår mitt-mitt hjälpte till fint i försvaret. Tänker särskilt på Siri här. Majken i målet var stabiliteten själv. Sammanfattningsvis en långt ifrån stabil seger med 6-4, men vi fick återigen se den gamla sanningen att laganda och kämpatakter är det som kan fälla avgörandet. Nora fick välförtjänt det gröna kortet denna gången. Avslutningsvis vill jag nämna det fantastiskt vackra målet när My från straffområdets ena hörn smeker bollen över deras målvakt in i burgaveln.

Hägerstens SK - Stuvsta IF 4-6 (2-2, 2-2, 0-2)
Spelare: Ester (mv), Greta, Linnéa A, Linnea W (mv), Majken (mv), Malin, My, Nora, Siri.
Ledare: Anders och Jenny L.
Målskyttar: Majken, Linnea W(2), My(2), Siri