Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Sätra Girls Cup, Green Machine
2020-10-26 13:27
Sätra bjöd på en fin höstdag och värmande spel vilket gjorde att man inte frös!

Vårt "tema" för turneringen var att aldrig ge sig när man förlorat bollen, samt att göra en eller flera finter under matchen.

Första matchen ställdes vi mot Sundbyberg, ett nytt lag för oss vilket speglades i matchinledningen då vi var lite nervösa och stod på hälarna. Men vi jobbade oss in i matchen och när vi fick ett mål mot oss så deppade vi inte ihop utan vi krigade på och fick in ett mål på slutet. Vårt fina försvarsspel gjorde att de inte kunde knäcka oss utan vi lämnade matchen med ett mål var. Men vi var absolut inte chanslösa framåt men oturen grinade oss i ansiktet.

Andra matchen blev "derby" mot Tullinge, ett frejdigt spel med chanser som avlöste varandra och nu kom målen. Vår extra tränare på läktaren kom ner i halvtid och informerade oss om att vårt lag var lite "långt", dvs att backarna behöver följa med längre upp i anfallen, och forwards jobba mer hemåt och vi lyckades med det till andra halvlek för även denna match slutade oavgjort, 2-2.

Djurgården stod för motståndet i tredje matchen, klart tuffaste motståndet. Men vi kämpade på och höll jämt spel med ett par riktigt fina målchanser, varav en i insida stolpe ut....men deras målvakt räddade dem gång på gång. Vårt försvarsspel var stundom bländande med fina uppspel och mycket "smartness" i trängda situationer. Tyvärr fick de in tre bollar bakom oss men en väldigt bra insats från vår sida. Men det som vi tränare tycker att tjejerna skall glädjas väldigt mycket åt är berömmet och lovorden från deras tränare, "klart bästa motståndet i denna turnering med ett väldigt fint passningsspel". Sträck på er nu tjejer!!!

Nu hade det blivit mörkt och lamporna tändes inför den fjärde och sista matchen mot Älvsjö. Vårt fina passningsspel höll i sig även denna match, det blev en bra match med chanser åt båda hållen. Vi följdes åt målmässigt, även om jag partiskt nog, kan tycka att de fick två "enkla mål", studs på våra ben som friställde deras spelare. Nu kom tröttan in efter en lång dag och vi tappade deras bästa spelare som stänkte in 2-3.

Summa summarum en bra turnering och många underbara passningar!! Tyvärr inga finter som vi pratat om tidigare men att tjejerna kommer ut helt slut och dricker en skvätt och skriker sen att de vill in omedelbart igen är ju förbannat härligt!! Det  finns som sagt mycket fotboll i dem.


Nyhetsarkiv
Stuvsta IF - Tyresö FF2020-09-20 15:17
Enskede IK - Stuvsta IF2020-09-12 14:12
Stuvsta IF - IFK Haninge2020-09-07 11:17
IF BP - Stuvsta IF 22/62020-06-22 21:19
Träningsmatcher x3 23/52020-05-24 17:29
 
Sponsorer