Så har vi sett på Vårsäsongen
2019-07-15 18:26

Här kommer en liten sammanfattning av våren och hur vi ledare mäter utfallet utifrån planen som legat.

Så ni vet så förespråkar (och utbildningsmässigt är det så UEFA rekommenderar det) jag och Mats periodisering av träningen och dess upplägg. Vi har ett tydligt mål på att utifrån vad vi tränar på så ska det synas även när vi spelar match att vi blir bättre på det.

Vi har under våren jobbat en hel del med vårt försvarsspel och delar med vårt anfallsspel. Och vi vågar säga att det vi fokuserar på syns i match och vi förbättrar oss kontinuerligt. Spelmässigt har vi haft ett övertag totalt sett över matcherna där vi vunnit, spelat oavgjort samt även de som vi förlorat med uddamålet. Och det är en majoritet av matcherna.

Vi mäter självklart prestationen därefter. Självklart vill man ju gärna se ett vinstresultat i de matcher vi faktiskt känner att vi levererat på en hög nivå - men fotboll är inte rättvis på det sättet.

Det vi har att jobba med som kommer ta oss till en högre nivå, är en utveckling av förvarsarbetet - som i sin tur får en påverkan på anfallsarbetet. Vi ska bli ännu bättre på att försvara oss med färre spelare för att då i en naturlig övergång anfaller med fler spelare.

Det vi har haft svårt för under våren är att göra mål på våra chanser, och det straffar sig på resultattavlan - dock så är det sista lugnet och klokskapet vid avslutet vi kommer jobba temamässigt med under hösten. Det innehåller en hel del psykologi. Vår dolda vakmästare i våra hjärnor plockar gärna upp minnena som vi skapat i motsvarande situationer tidigare, och vi behöver lära honom att plocka fram positiva känslor som ger oss en trygghet vid avslutet framför räddslan att missa.

Vi kommer jobba ytterligare med att behärska lag som spelar med höga bollar och långt spel. Självklart så är det något vi naturligt är sämre på då vi förordar ett spel på backen och därav så är det så vi spelar på våra träningar. Det är det vinnande spelet i er fotbollsframtid och förhoppningsvis Stuvsta IFs framtid.

I det stora hela vågar vi säga att ni alla har utvecklats, och det är det som är den största känslan av posivitism som vi tränare kan känna. Ni är en fantastisk grupp att få jobba med och vi ser verkligen fram emot en höstsäsong med flera interessanta framsteg.

Liams inhopp i A-lagsmatchen där han spelar 15 minuter är ett kvitto på hur duktig den här gruppen är. Samt vårt deltagande i B-lagsserien, där så många av er födda 03 redan debuterat.

Skadeläget, som ni hört har Gustavs främre korsband gått av och med det tappar vi en spelare på plan men vi har en förhoppning att han är med oss från sidan. Operation i Augusti. Dock är Ture tillbaka och det är oerhört kul. Nu hoppas vi Jacke, Oscar, Hampus,  William B och Robin kan komma igång till hösten och vara med fullt ut igen.

Vi önskar er en trevlig Sommar,
Janne & Mats