Bokslut 2019 - Planen framåt
2019-12-17 22:09
Nu har säsongen 2019 nått sitt slut och i och med det så vill vi ge er en sammanfattning av året som gått samt ge er insikt i planen för 2020 - både för er som redan spelar i laget samt er som funderar på att börja spela med oss.

Men innan vi går in på det viktiga så vill vi gratulera herrlaget som tagit klivet upp i division fyra - Forza Stuvsta!!

Det är nu ett bra tag sedan vi började våra träningar på ett kylslaget Källbrinks IP i kalla Januari - målet för det här projektet var att skapa en existens då det initialt var alldeles för få spelare för att ha en chans att kunna överleva. Så primära målet var att få gruppen att växa, och det har den gjort successivt - och med tanke på sjukdomar, skador och andra förhinder så är vi oerhört glada när siffran vid slutet av säsongen ligger på 30 registrerade spelare och att vi har varit runt 20-talet aktiva spelare på de senaste träningarna.

När väl gruppen var på plats så fanns också möjlighet eller mer konkret anledning att utöka ledarstaben. I det här fallet innebar det att Mats tillkom som tränare - detta gav bättre förutsättningar för utbildningen samt strukturen på träning och match.

Utbildningsmässigt så har vi i tränarstaben haft en tydlig bild av vad vi vill lära ut, men framförallt hur vi vill se att spelarna agerar på planen utifrån vad dom lärt sig. Vi har haft ett tydligt fokus på liggande spel med boll på backen, där vi jobbat mycket med att spela oss ur pressade situationer samt att vi ska ta oss genom spelytorna via ett spel på backen med ett klivande lag.

Vi har under hösten jobbat tydligt med vissa saker i anfallsspelet gällande hur vi vill att vi ska komma in på spelyta 3 - och om man tänker på att vi under våren prioriterade vårt defensiva spel - släppte in få mål för att tyvärr också göra få mål. Under hösten gjorde vi hela 25 mål mot vårens 19 mål (och då ska vi minnas att 9 av dom gjordes i en och samma match).

Spelmässigt är det en blandad kompott under året, vi har spelat riktigt bra men förlorat medans vi har spelat uselt och vunnit. Vi har i vissa matcher på förhand vetat om att vi har varit svagare än motståndaren då beroende på att vissa positioner saknat spelare med de egenskaper som gör sig bäst i dessa positioner.

Målet har dock varit att få spela jämna matcher under året, och sett till resultaten så har vi av totalt 22 matcher vunnit fem stycken, spelat oavgjort i fem matcher, förlorat med uddamålet i sex matcher - av de resterande sex matcherna så har vi inte riktigt orkat hålla det fokus som krävs i 90 minuter och förlorat rättvist.

Vad händer 2020?

Utbildningsmässigt kommer vi se över rollerna i ögonen av "Den fria spelaren med mycket ansvar" - vi kommer jobba en hel del med att lämna våra zoner för att med egenfattade beslut ligga rätt i anfalls som försvarsspel. Vi har mängder med övningar kring detta.

Fasta situationer, ni som varit och sett våra matcher vet att vi släppt in alldeles för många mål på fasta. Vår målsättning är att halvera detta till nästa säsong.

Tydligare rotationsträning med herrlaget - detta kommer självklart inte beröra alla spelare - vi har som definition att spelare som rotations tränar med herrarna ska ligga inom ramen att kunna ta en plats inom en snar framtid och helst vara föremål för att få spela med dom.

Försäsongen 2020

Målet är att träna ute så mycket som det går - samt att ha en inomhustid att tillgå vid kallt väder.

Vi kommer också ha fys/uppbyggnadsträning arrangerad av extern part, vi kommer vara med men överlåta ledarskapet till proffs inom området.

Vi kommer om vädret tillåter spela flera träningsmatcher - och om det tillåts kanske delta i någon mini-turnering.

Dock kommer vi innan säsong åka på någon form av träningscamp.

Säsongen 2020

Under nästkommande år så kommer vi spela/coacha i följande serier,

• P18/P19
  • Stockholmsserien Div 4 Södra
Och förhoppningsvis kallas någon av er till match i Division 4 herrar.

Futsal Division 3 Herrar - 2019/2020

Vi kommer att vara representationslag i årets upplaga av futsalserien. Vi kommer därför välja ut ett antal spelare som lämpar sig bäst för futsalspel - det innebär att vi under November kommer testa olika spelare på inomhusträningar. Denna träning kommer vara på Tisdagar.  Målsättningen är att spela jämna matcher som ger oss möjlighet att utveckla taktiska färdigheter samt tekniska moment i snabba spelet.