Bortapremiär och 3 nya poäng.
2019-05-06 12:10
Två hemmamatcher är avverkade och denna fredag var det dags för bortapremiär. Vi åkte till Sätra BP för att möta Svensk-Palestinska som vi förlorade mot tidigare i år i Stockholm Cup med 3-2.
Vi åker till Sätra BP denna fredag för ett möte med nykomlingarna Svensk-Palestinska. I februari möttes vi för första gången i Stockholm Cup på Brantbrink, då blev det förlust med 3-2.
Vi visste inför denna match att S-P är ett spelskickligt och bolltryggt lag, men denna kväll handlade allt om att vi skulle ta revansch då vi i förra matchen gav bort segern alldeles för enkelt.
Redan efter 9 minuter så vinner Strindeby bollen efter ett misslyckat uppspel från S-P en bit in på deras planhalva, som kylan själv ser han att motståndarnas målvakt står långt ut, drar till och bollen seglar över målvakten och in i mål, 1-0.
Vi skapar en del chanser som borde ha gett bättre utdelning men istället så bjuder vi in S-P i matchen när vi i matchminut 28 är alldeles för passiva i försvaret. 1-1.

I halvtid pratar vi om att vi tittar alldeles för mycket på boll och att vi måste bli mer aggressiva.
Sagt och gjort, vi börjar andra halvlek med en högre utgångsposition. Vilket resulterar i att vi vinner mer boll på offensiv planhalva och efter 65 minuter så gör Stavre just det. Han krånglar sig igenom motståndarnas försvar och med en klassisk tåpaj så gör han 2-1. Två minuter senare så utnyttjar vi återigen S-Ps målvakts felpositionering och Dogge kan slå bollen i båge över. 3-1.
S-P börjar lyfta längre och trycker fram spelet, det blir lite mer kamp och S-P skapar några halvchanser men får inte riktigt till det på sista tredje delen. Istället är det återigen Dogge som slår till utanför straffområdet och stänger matchen. 4-1.
Med lite bättre fokus och skärpa på sista tredje delen så borde vi gjort ytterligare något mål. Vi tar med oss andra halvlek och vänder blickarna emot onsdag och hemmamatch mot FC Iliria.

Vi tackar Svensk-Palestinsk och domarna för dagen för en trevlig fredagkväll.

MATCHENS EASYVIC:
Denna dag är det en kille som löper enormt, skapar flertalet chanser och med två mål där han på egen hand stänger matchen. Han är inte blyg för att ta avslut, dock med blandade resultat men idag satt dom där dom skulle. Grattis Dogge.

Vi ses igen på Stuvsta IP på onsdag, 20.00. Mot tre nya poäng.

FORZA STUVSTA

0-1.2019-05-09 08:44