Segrare i Valbocupen 2019
2019-02-12 08:40
Övre raden: Isse, Pecka, Sandra, Ebba, Lisa, Hanna, Linnea, Malin Nedre raden: Camilla, Felicia, Elin, Carro, Malva, Sofia

Tidigt lördag morgon får vi ett tråkigt sjukdomsbesked från våran målvakt Carro. Vi får med kort varsel tag på vår reservmålvakt Malin som efter ett kort överläggande med sina föräldrar lämnar ok till att följa med.

Vi åker gemensamt i minibussar till hotellet i Gävle där vi äter en god lunchbuffé och checkar in på rummen.

Första matchen i vår grupp möter vi Rimbo som spelar i ettan.

Då det är vår första kontakt med konstgräs sen i höstas så är vi inte riktigt med i matchen dom första minuterna. Rimbo gör 1-0 i 4:e minten.

Vi samlar ihop oss och börjar därefter komma in bättre i matchen. I 6:e så lyckas Lisa göra mål 1-1.

Vi höjer nu tempot och lyckas etablera oss mer på offensiv planhalva. Vi spelar runt bollen inom laget och motståndarna har stundtals svårt att hänga med i vårat passningsspel. Vi har ett flertal chanser men som inte leder till något resultat. I slutminuten av matchen lyckas Rimbo kontra och göra segermålet 2-1.

Vi kände att vi inte var nöjda med det resultatet då oavgjort eller seger känts mer rättvist.

Nästa match möter vi IFK Mora (div3)

Nu är vi mer varma i kläderna och tar tag i spelet från början. Det blir en komfortabel seger med 5-1

Målskyttar: Isse 3, Kröckel och Sofia var sitt.

Sista gruppspels matchen möter vi Årsta FF ( div5) som består mestadels av ett gäng glada damer.

Den matchen vinner vi med klara 6-0

Målskyttar:Carro 2, Milla 2, Flisan 1 och Hanna 1

Dag 2 Söndag

Då vi slutade grupp 2:a efter Rimbo så fick vi en välbehövlig sovmorgon.

Första matchen den här dagen (som kommer att visa sig bli lång för oss) är mot hemmalaget Valbo (div2).

Valbo visar sig vara riktigt duktiga, (kan ju tänka sig att dom tjuvtränat lite i hallen innan cupen..? 😉 ).

Vi tar dock ledningen i 7:e minuten med 0-1 Sandra målskytt med passning från Hanna. Matchen står nu och väger lite, i 10:e minuten lyckas Valbo kvittera till 1-1.

Vi kämpar vidare då vi väldigt gärna vill möta redan klara Rimbo igen för en revansch match!

Med lite drygt 16 minuter spelade så lyckas Sofia göra segermålet 1-2 (ass Ebba).

1/4 Final mot Rimbo

Rimbo är lite hetare än oss i matchstarten och lyckas i 4:e minuten göra 1-0, surt kändes det..

Vi tar och skärper till oss ett snäpp till. Vi får nu lite bättre flyt i spelet och i 6:e matchminuten så kvitterar vi genom Lisa 1-1 (ass. Kröckel)

Vi har nu fått upp farten och vi hittar varandra bättre i passningarna, med 10 minuter kvar tar vi äntligen ledningen med 1-2, Flisan målar (ass Isse).

En minut senare så sätter Hanna segermålet 1-3. Vi är otroligt nöjda med att fått våran revansch!😊

Nu har vi gått vidare till semifinal, där möter vi mycket duktiga Skutskär (div3) som i sin kvart slagit ut Enköping SK (div-1)

Vi vinner till slut matchen med 4-2 efter att Skutskär tagit ledningen med 0-1.

Nu har vi gått till final!!

I den andra semin så hade redan fjolårssegrarna Sandvikens IF (div.1) och Gefle IF (div.1) möts i en mycket händelserik match med 2 mycket duktiga lag. Sandviken drog det längsta strået och vann till slut med 2-1.

Vi är nu nästan helt slutkörda efter våran semi och får endast vila oss i 15 minuter innan finalen ska spelas.

Sandviken tar genast tag i taktpinnen och gör välförtjänt 0-1 efter 3 minuter.

I 6:e minuten får vi en hörna från vänster, vi har tidigare under turneringen tagit med oss våran erfarenhet från vinterns futsalspel och lyckats effektivt göra några hörnmål under turneringen. Hanna som står på kortlinjen får så småningom en passning av Linnea  Kröckel och lyckas med minimal vinkel skjuta hårt via täckande målvakt in i mål!!  1-1

Sandviken tar tag i spelet än en gång och lyckas i den 12:e minuten göra 1-2.

Vi ligger nu till stor del under press. När det återstår ca: 1 minut av matchen så får målvakts-Malin  göra en utrusning  strax utanför straffområdet för att avvärja ett nytt anfall. Malin hinner först i duellen och skickar iväg bollen med ett hårt långskott som seglar över motståndarnas målvakt, skottet tar i ribban och studsar ut till en framrusande Ebba som trycker in kvitteringen 2-2 !! Vi lyckas nu hålla i spelet tills domaren blåser av matchen.

Nu väntar straffläggning (sudden death) Sandviken börjar. Malin gör sig redo, Sandvikens spelare tar sats, siktar mot Malins högra stolpe men tätt utanför! Nu är det våran tur, mål nu och vi vinner..! Det blir Pecka som får ta den. Pecka tar sats vi ser hur målvakten gör en snabb sidoförflyttning men Peckas skott sitter i nätmaskorna !!!! VI VINNER MATCHEN OCH HELA TURNERINGEN!!!  Det blir ett vilt jubel och kramkalas med både glädjetårar och röster i falsett! Vi får nu rada upp oss för att mottaga segerbucklan och pris checken samt som sig bör fotografering!

Det kändes som resan hem blivit mycket kortare än resan upp på Lördagen och i våran minibuss så sjöng vi alla en känd Queen låt: "We are the the champions"

Det har varit en fantastisk prestation av hela laget, kan inte få med alla individuella prestationer och assister!

Tack till ni i Valbo IF som i år igen fixar en mycket välordnad turnering! Tack även till domare motståndare och vår lilla men inte betydelselösa medföljande publik!