SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
PLAN- OCH HALLTIDER

Överlag är tillgång till fotbollsplaner och hallar en utmaning inom kommunen. T ex under 2018 så fanns det t ex bara inom Huddinge kommun 281 lag som spelade seriespel och vid beräkningar så var det ett underskott på närmare 2,4 planer (11v11) inom kommunen. 

Fördelning av planer och tider baseras på antal spelare senaste säsongen i respektive klubb. Det innebär att alla klubbar ska få en rättvis andel planer och utrymme på planer per spelare. Dessa är de plantider som Stuvsta fått ifrån Huddinge kommun. Rörande halltider så konkurrerar klubben dessutom med sporter som primärt spelar inomhus & i hall såsom Basket, Innebandy & Handboll. Dessa har av naturliga skäl förtur på dessa halltider. 
Fördelning av plan/träningstider - utomhus
Vad är kriterierna/kriterier som Stuvsta fördelar plantiderna & halltider efter? Stuvsta har 50-55 trupper med olika storlekar och behov, och att hitta fördelning till dessa är en utmaning. Framförallt i de mest populära tiderna på fotbollssäsongen dvs ute på vardagar mellan 18-20, samt att vissa tider är redan reserverade för matcher. Vi försöker vara så rättvisa som möjligt, och vi titta på framförallt följande kriterier/principer vid fördelning av tiderna och planer:
 
  1. Antal träningstider (vill man ha fler så kan man söka fler tider eller vill man träna mindre så bortser man ifrån en träning, man kan även byta tid om det finns lediga):
    • Knatte första 2 åren –> 1 tid / vecka. Söndagar primärt.
    • Knatte sista året –> 2 tider / veckan
    • 5mot5 –> 2 tider / veckan
    • 7mot7 –> 3 tider / veckan (första års 7mot7 har dock tredje tiden på söndagar dvs kan krocka med matcher. Anledningen är brist av planer på vardagar)
    • 9mot9 – 11mot11 –> 3 tider i veckan
  2. Träningsdagar. Rörande fördelningen av dagar som tiderna är fördelade på att vi försöker (är inte alltid möjligt beroende på vad för planer och när vi fått tider):
    • Vid två tider – att ha 1 dags mellanrum mellan träningspassen t ex mån-ons eller tis-tor.
    • Vid tre tider – att vi fördelar 2 träningstider dagarna efter varandra och en tid med en vilodag mellan. T ex må/ti/to eller må/on/to.
  3. Längd av träning på plan. Förutom antal träningstider så är målsättningen att en träningstid består av:
    • 1 timme per träningspass för: knatte / 5mot5 / 7mot7.
    • 1 ½ timme för 9mot9 samt 11mot11. Tyvärr är inte detta möjligt med den tillgången av planer och tilldelningen av tider Huddinge kommun har, och då utgår vi ifrån de äldsta lagen först och går nedåt. Rekommenderat att får man inte hela tiden (1 ½ tim) att man genomför olika fyspass före eller efter sina träningspass för att uppnå rekommenderade träningar på 1 ½ timme och att den timmen man har på plan används så effektivt ur ett fotbollspass som möjligt
  4. När tränar man? Även här försöker vi ha principen att de yngsta lagen tränar tidigast och äldre lagen senare, men även viss rättvisa dvs att man inte bara får tidiga tider eller sena tider. Vad som är tidigt och sent skiljer sig ifrån både spelare/ledare/föräldrar och gör inte alla nöjda tyvärr.
  5. Vad för typ av planer? Här försöker vi placera lagen på planer som motsvarar spelform/storlek. Tyvärr går inte detta att uppnå helt, och lag får träna t ex på en 7mot7 plan trots att man spelar 11mot11 eller 9mot9 i seriespel. Tyvärr har vi bara tillgång till några få 11mot11 planer i vår fördelning vilket självklart begränsar oss.
  6. Hur stor yta? Även detta kan man säga att vi tittar på storlek av trupp, ålder men även tar hänsyn till föregående års träningsnärvaro under högsäsong (t ex september). Men vi betraktar t ex en 7mot7 plan relativt likvärdig i storlek som en halv 11mot11 plan. Men i princip ifrån 7-7 och äldre så kommer lag nästan aldrig träna på en planyta som motsvarar vad laget spelar match på. Därför är det viktigt att betrakta matchen som ett viktigt träningstillfälle på stor plan och vad man övat på under veckan.
  7. Var tränar man? Spelyta bestämmer var man tränar, men vi försöker att alla lag får ngn träning på Stuvsta IP eller i närhet (Snättringe eller Stensängskolan). Endast Dam- respektive Herrlag är garanterat att samtliga träningar sker på Stuvsta IP. Vi försöker även få lag som bör samarbeta får ett eller flera pass på samma tid (t ex Herr och HerrJuniorer, flicklag i angränsande åldrar etc)

 Men i slutändan så är det självklart svårt att lyckas med våra principer/föresatser så länge vi är begränsade med antal planytor, framförallt under vardagar. Men är det frågor kontakta gärna kansliet.

Bokningar av lokaler och anläggningar - Huddinge Kommun

Stuvsta IF får ett antal tider tilldelade ifrån kommunen som föreningen fördelar till lagen, oavsett om det är sommar eller vinter.  Lediga tider eller byte av dessa fördelade tider kontaktar man kansliet om.

Men sedan finns möjlighet att söka och boka plan- eller halltider (eller annan lokal/anläggning) själv i Huddinge kommuns bokningssystem. Det ger möjlighet att respektive lag kan söka och boka planer/hallar/lokaler utan att kontakta kansliet.

 

Varje lag behöver utse en person i varje lag som blir ansvarig för lagets bokningar (bokningsansvarig). När denna lagts in i bokningssystem av föreningen, kan ansvarig person logga in med Bank ID på kommunens hemsida och således generera åtkomst till lagets personliga bokningssida.

 

Tillvägagång för inloggning

  1. Maila kansliet vem som är bokningsansvarig för laget: Kansli@stuvstaif.se
  2. Efter att ansvarig lagts till av föreningen, gå in på Huddinge kommuns hemsida: https://huddinge.actorsmartbook.se/
  3. Logga in med bank ID

Se bifogad länk till dokument om kommunens bokningssystem och instruktioner som bokningsansvarig:

 

Bokningssystemet för anläggningar och lokaler.pdf

VETT OCH ETIKETT

Vi är många lag i vår förening, och vi ska samsas kring ofta begränsade träningsytor och tider. Vi vill alla vill utnyttja våra befintliga träningstider så mycket som möjligt, och göra så mycket som möjligt av de tider vi har. Vill därför påminna om några hållpunkter att beakta runt våra planer/hallar vid träning och matcher. Genom att försöka följa dem så undviker vi onödig irritation och vi kan ha så god stämning som möjligt. Det är:

 

  • Avsluta träningen i tid så nästa lag kan börja i tid. Det innebär t ex:
    • Alla spelare / tränare / föräldrar ska vara av planen / ute ur hallen.
    • Om ni har en avslutning med spelarna, gör det utanför planen eller se till att den är klar inom er träningstid.
    • Alla diskussioner mellan spelare / tränare / föräldrar efter träning sker utanför plan, och helst inte i direkt anslutning till planen
    • Allt material (bollar, koner, västar) och mål är bortplockade ifrån planen innan nästa lag börjar sin träning, om inte överenskommet med nästa lag.
  • Informera spelare, föräldrar, anhöriga att gå utanför planen efter träningen och inte korsa planen.
  • För er som ska börja träningen, stör ej laget som har träning. Det innebär bl a:
    • Att spelare inte går in på plan innan er träning börjar
    • Att spelarna sparkar boll för nära plan (så att bollar kommer in på plan)
    • Undvik att spelarna står för nära planen, eller kommenterar tränande lag
    • Om ni som tränare vill börja förbereda er träning på plan, se till att tränande lag är OK med det.
  • Efter matcher (när matcherna startar) – plocka bort målen och koner direkt efter match (om inte är en ny match med samma planstorlek direkt efter) innan ni har samling så att nästa match kan starta i tid.
  • Och framförallt bemöt andra lag / grupper som ni vill bli bemötta själva!

Och självklart gäller detta även gentemot andra föreningar i kommunen.

 

Tack på förhand!

 

STUVSTA IF

 
ANVÄNDNING AV DROPPE

Varje lag i Stuvsta får minst en föreningsdroppe. Droppen används till:

  • Tända ljuset. Droppen kan användas för att tända ljuset till planer som Stuvsta IF har 
    bokat träningar eller matcher till. Belysning på Stuvsta IP Stora planen tänds med droppe 
    (läsaren sitter på husfasaden vid 5-6 omklädningsrum. Lilla planen finns en knapp på 
    kortsidan av sporthallen för att tända träningsbelysning, vill man ha bättre belysning 
    behövs droppen och att planen är bokad och då finns läsaren på fasaden mot lilla planen).
  • Komma in i gymnastiksalar/hallar på vintern, samt för att komma in i 
    omklädningsrum och toaletter på Stuvsta IP ( Fotbollen har omklädningsrum 5-6 med 
    ingång mot stora planen)

Koden är 5555 och fungerar 30 minuter innan träning och 60 minuter innan match

 

Instruktioner ifrån Huddinge kommun:

 

  • Gå in. 
    • Visa droppe - (bort med droppen) - slå kod - grön lampa lyser
  • Ge laget egen tillfällig kod (t ex 4444). Görs vid varje gång ni vill använda funktionen.
    • Ledaren öppnar enligt ovan.
    • Visa droppen och slå koden en gång till - slå * och lagets kod (t ex 4444) och slå * 
      igen.
    • Nu kan "eftersläntrare" komma in under 60 minuter om de slår koden.
  • Gå ut.
    • Sista laget larmar på (om ni vet att inget annat lag kommer efter)
    • Slå # (fyrkant) - visa droppe - (bort med droppe) - slå kod - röd lampa lyser.
SPECIALINSTRUKTIONER SPORTHALLAR/GYMNASTIKSALAR

Föreningar i kommunen får låna / hyra olika hallar i kommunen. I de flesta fall räcker det med att använda dropparna som varje lag blivit tilldelad. Men i vissa fall så krävs ytterligare saker för att komma in t ex en nyckel. Nedan är de hallar/skolor vi vet att det behövs ytterligare detaljer för att komma in eller tända ljuset:

 

  • Gymnasieplan. Ljuset tänds inte automatiskt på Gymnasieplan. Man måste säga till vaktmästaren i 
    simhallen 
  • Hörningsnässkolan. Extra innerdörrsnyckel krävs och hämtas på kommunhuset, Kommunalvägen 28 i 
    Huddinge, se öppettider Huddinge kommun. 
  • Juringeskolan. En speciell Passerdroppe krävs och ev nyckel, kontakta skolan 08-556 369 30.
  • Mörtviksskolan. Nyckel till idrottshall och omkl. finns i nyckelskåp innanför entrén, kod 2425B.
  • Stensängsskolan. Ljuset tänds via knapp som finns på elskåp vid sidan av planen.
  • Stuvsta IP 11v11 plan. Ljuset på plan tänds med droppe bredvid 5 och 6 omklädningsrum.
  • Stuvsta IP 5v5 plan. Lamporna tänds på gaveln av hallen med antingen droppe eller med 
    spontanbelysningsknapp (gäller i 30 minuter).
  • Trångsundskolan. Droppe/nyckel ifrån skolan krävs och kvitteras på skolan vaktm. tfn 0708-789 807.
  • Visättraskolan. Droppe/nyckel ifrån skolan krävs och kvitteras på skolans xp tfn 535 345 00. 

 

I nedanstående länk så hittar vi information om olika sporthallar, men även gymnastiksalar: Instruktioner Sporthallar i Huddinge Kommun.

 
Sponsorer
Följ oss på sociala medier