Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Välkommen till oss och våra öppna träningar i höst
Vårt "nya" Stuvsta F-04 lag spelar utmanade cuper, åker på träningscamper och tränar på vårt eget Stuvsta IP


Vill du vara med i vår fortsatta utveckling ?


Är du en "fotbollstokig" och positiv lagspelare som vill fortsätta med en ambitiös fotbollsutveckling i en lugn och trygg miljö runt vårt Stuvsta IP i södra Stockholm. Vi är ett härligt  gäng tjejer och ledare som kommer stötta dig och ta hand om dig på bästa sätt. Vi vill bli bättre, utvecklas som fotbollsspelare och ta nya utmanande steg. 

Under 2018 har vi spelat med två lag i Sanktan. Ett lag i div 1 och ett lag i div 2, vilket  vi tänker göra under 2019 också, Vi har dessutom ett nära samarbete med våra duktiga damjuniorer och f-05 avseende träningar och matcher, ochven ambitiös satsning på damsidan.


Vi kommer vara med i Stockholms Fotbollsförbunds Futsalserie, Rekarne Girls Cup, Gothia Cup, Snöbollen Cup, Kval till Futsal-SM m fl cuper och har vår egen Girls Camp i Kristinehamns Arena. Vinterns träningsprogram har tagit form och kommer bl a a träna i nybyggda fina Fleminghallens A-hall.


Vi tränar normalt 3 gånger i veckan och vi har en aktiv föräldragrupp som ser till att vi har det bra. Är du intresserad att utveckla din fotboll med oss är du välkommen att provträna.


Vi kommer erbjuda möjlighet för nya spelare att provträna med oss.  Kontakta vår huvudtränare Roger Tell på 0730 447129 för mer information.


Det finns en intervju med våra tränare och lagets utveckling och framtid.

Finalvinst i Rekarne Girls Cup
2018-10-21 21:48

I helgen den 19-21 oktober spelade vi en av höstens tuffare cuper med några av mellansveriges bästa lag. Vi lyckades till sist ta hem en finalvinst i B-slutspelet, som var en stor bedrift med detta högklassiga motstånd. Som enda lag fick vi spela hela sju(!!) matcher i Rekarne Girls Cup mot duktiga lag som Sollentuna, Linköping, AIK akademi, Håbo, Sundsvall och Gideonsberg, så det var trötta, men mycket glada och nöjda tjejer som tog emot pokalen. 11 mål med 5 olika målgörare och endast 4 insläppta mål på dessa sju matcher, vilket vi var enda laget som fick. Med endast en uddamålsförlust, var det till slut ett måls skillnad som stod mellan oss och A-slutspelet.


Cupen var ett bra tillfället att ”nöta in” och fullfölja vår ”nya” spelplan i alla matcher. Det känns skönt att ta med sig in i vintersäsongen inför 2019. 


Bra och proffsigt ordnad cup på fina anläggningar. 

Möt våra tränare och deras syn på framtiden
2018-08-15 23:16
Roger Tell och Johan Gyllenpalm

Under 2018 så har vi jobbat mycket med att anpassa oss till vår nya verklighet, efter att vi slagit ihop Stuvsta IF och Örby IS F-04 lag. Två lag med mycket talang, sammanhållning och egen kultur, som nu skulle bli en gemensam trupp och gemensam spelidé. Detta har skett under ledning av våra ansvariga tränare, Roger  Tell, som har en av de högsta tränarutbildningarna UEFA Advanced och Johan Gyllenpalm, med många år i svenska elitfotboll. Dessutom med mycket stöd från övriga tränar- och ledargruppen.


Hur ser ni på vår utveckling som fotbollslag ?


- Det har varit en mycket positiv start, där stora delar av truppen tagit stora steg i sin fotbollsutveckling. Vi har fokuserad på de enskilda tjejernas egen utveckling och bygga på att vara ett spelande lag som är trygga med bollen och vågar utmana sig själva,  där alla är involverade och deltar i spelet. Det fanns vissa utmaningar att slå ihop två lag som hade lite olika bakgrund men tjejerna verkar ha accepterat vår idé och verkar gilla vårt sätt att spela fotboll. Det har tagits stora utvecklingssteg och engagemanget är stort hos tjejerna att göra bättre hela tiden.


Det är nu ett år sedan sammanslagningen. Hur har det fungerat ?


- Sammanslagningen gav oss en fantastisk trupp med över 30 tjejer, vilket har inneburit en del utmaningar, men på det stora hela har vi haft mer än 100 träningstillfällen och 80-tal matcher sedan sammanslagningen i oktober förra året. Det har givit oss utmärkta förutsättningar att bygga vidare på vår spelidé och utveckla både lagspelet och de enskilda tjejernas kunskap och förutsättningar. 


Hur ser ni på framtiden för spelarna och laget ?


- Det är kul att se att vår egen spelande fotbollsidé redan bär frukt och att vi redan håller en så bra nivå med vårt spel som vi gör. Från hösten 2018 blir det ännu tydligare att vi skall förbereda och träna tjejerna inför steget in i juniorfotbollen, vilket innebär en ytterligare ambitionshöjning avseende träningsupplägg och individanpassade övningar i kombination med ökat inslag av spelsystem. Dessutom kommer vi fortsätta med vårt noga urval av cuper och egna träningscamper för att stärka laget, individerna och göra fotbollen till en kul och utvecklande aktivitet. Under hösten kommer vi öka vår medverkan i F-03-serien och damjuniorerna. Vi har under våren haft flera framgångar och utvecklande cupspel som vi ser som kvitto på att vi steg för steg är påväg åt rätt håll.


Vi tog ett stort steg för ett år sedan när vi gick ihop, men vi har redan påbörjat nästa steg.


Vi har ett mycket spännande 2019 redan planerat, med vårt årliga Stuvsta Girls Camp, träningsläger i Spanien och många cuper i Stockholmsområdet och ut i landet. Under vinterhalvåret ska vi prioritera utespel så mycket som möjligt, men har redan säkerställt storhallsträning inomhus i en helt nya hall och vi kommer, förutom ett par inomhuscuper, även spela med ett lag i Futsalserien.

F04 - En härlig vecka på Dana Cup i Danmark
2018-07-28 22:35
Dana Cup 2018 i bilder
Då var den sedan länge efterlängtade veckan på Dana Cup över. 31 tjejer som hade en fantastisk vecka på världens tredje största ungdomsturnering och den mest internationella med lag från mer än 45 länder, vilket vi fick erfara. Det blev nya bekantskaper från Mexiko, Norge och Skottland, men även nya vänner  och några gamla bekanta från Sverige.

Vi spelade med två lag och fick bra men blandade resultat mot både akademilag och breddlag, men överlag mycket lärdomar och glädjeämnen. 

De två lagens spel tog stopp i slutspelet i en straffläggning och mot ett av Danmarks ledande akademilag, på fina anläggningar som drabbats av sommarens torka.
Framgångar i Skadevi Cup
2018-07-01 20:15
Sköna fotbollsdagar och härlig hejaklack på Skadevi Cup
Helgens cupspel i Skövde gav oss till sist en välförtjänt 3:e plats i A-slutspelet. Skadevi cup spelades för 42a gången och är en av de största cuperna för 11-mannaspel. Det var i huvudsak en cup för 03-lag och vi var ett av få lag med enbart 04-tjejer. Trots det stod vi upp bra i alla matcher och efter 6 matcher stod vi som bronsmedaljörer, efter storartade insatser och många fina spelsekvenser av tjejerna på mycket fina naturgräsplaner. 

Två av våra matcher följdes av nyhetssiten Ungdomsfotboll.se


Artikel från kvartfinalen mot Kungälvs FF

"Förutom att göra mål skapar Stuvsta flertalet målchanser, man trycker ner Kungälv så att de inte får chansen att anfalla"

Artikel från semifinalen mot Enskede IK f-03

"Matchen var öppen och det kändes som att vem som helst kunde ta hem det hela....Stuvsta skulle visa sig vara farliga i kontringarna, där man ofta var snabba att sticka i djupet." 

F04 spelade Nordic Invitational Cup 11-13 Maj
2018-05-04 17:25
Det är inte ens ett år sedan vi påbörjade diskussionen och arbetet med att få ihop Örby IS och Stuvsta IF´s respektive F04-lag till "nya" Stuvsta IF. Vi är fortfarande mer än 3o tjejer med några nytillskott. Det har varit mycket nytt för oss, med gemensamt spelsystem, nya kompisar och nya serier.

Det senaste är att vi blev inbjudna till Nordic Invitational Cup, som är en utmanade inbjudningsturnering med några av de bättre lagen i Norden. En snabb och spännande utveckling för våra tjejer, och ett bevis på att vi börjar göra lite avtryck. Vi hade tuffa och jämna matcher i stekande sol.

Läs mer om cupen på Nordic Invitational Cup
Kommande matcher
Spelade matcher
Sön 11/11 09:00
2 - 1  
Sön 28/10 16:45
1 - 0  
Sön 28/10 15:00
2 - 0  
Sön 28/10 13:30
1 - 0  
Sön 28/10 11:45
0 - 0  
Lör 27/10 17:10
0 - 1  
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
 
Sponsorer