Vi är Stuvsta IF Damjuniorer/F17
Säsongen 2020 spelar vi i den nationella F17SM Södra Svealand , samt i J19 och Junior-DM tillsammans med vårt damlag som spelar i division 1
Vi är en trupp födda 03-05 som har en hög utvecklingsambition samtidigt som vi har roligt tillsammans på och bredvid fotbollsplanen. vi började som två ”kvarterslag” i Stuvsta och Örby, vilket fortfarande är kärnan, men med flera nya lagkompisar som tillfört nya styrkor och dimensioner.

Säsongen 2020

Vi har haft en intensiv och uppbyggande försäsong, med lite futsalspel, med bl a två brons i den klassiska LuciaFutsal Cupen(i F16 och F17) och både guld och brons i Göranssons Cup för 16 och brons i F17. Dessutom har vi haft en rolig säsongen i futsalserien.

Under 2020 kommer vi spela i olika serier och cuper:

Vi tränar normalt 3 gånger i veckan på vårt fina Stuvsta IP och vi har en aktiv föräldragrupp och bred ledartrupp som ser till att vi har det bra. Under vintersäsongen tränar vi bl a i fina Fleminghallen och kör multi-/fotbollsifys på MedFit, - Stockholms största träningscenter.

***Se våra matcher live och i efterhand via Solidsport***

(Repriser från 2019 finns via denna länk till Solidsport)

Följ våra matcher via Min Fotboll

Träningsmiljö och inriktning

Vi tränar på vårt fina Stuvsta IP under ledning av Andreas Lindgren senast från Hammarbys akademiverksamhet, med en grupp av engagerade assisterande tränare och ledare. Vi är ett lag med hög ambition med vår fotboll och vi vill ständigt utvecklas i en bra och utmanade miljö för att forma framtidens damspelare.

Samarbete med damlaget

Vi har ett nära och utvecklat samarbete med vårt duktiga damlag som spelar i division 1. Vi kommer åka på träningsläger tillsammans och har utvecklat löpande rotationsträning.

Vill du vara med i vår fortsatta utveckling ?

- Välkommen att provträna

Är du en positiv lagspelare i åldern 15 - 18 år som vill fortsätta med en ambitiös fotbollsutveckling i en trygg och positiv miljö runt vårt Stuvsta IP ? Vi är ett härligt  gäng tjejer och ledare som kommer stötta dig och ta hand om dig på bästa sätt. Vi vill bli bättre, utvecklas som fotbollsspelare och ta nya utmanande steg.

Det finns möjlighet för nya spelare att provträna med oss.  Ring eller SMS:a vår huvudtränare Andreas Lindgren 0730-59 51 21 eller vår lagledare Mats Langensjö på 0735-10 92 85

Höstsäsongen på gång
2020-08-02 19:21
Andreas Lindgren

Efter en speciell vårsäsong, som förändrades totalt i och med Coronapandemin, tar Vi pulsen på läget och laget med vår huvudtränare Andreas Lindgren.

Det blev en lång vårsäsong som blev helt annorlunda än planerat p g a Coronapandemin. Hur var våren för laget ?

Det blev fler matcher än tänkt, när föreningens 01or inte fick spela p g a Coronarestriktionerna. Så  april, maj och juni blev mycket mer matchintensiva månader än tänkt från början. Sen blev hela seriespelet omplanerat. Vi ersatte de flesta uteblivna seriematcher med motsvarande motstånd i träningsmatcher istället.

Efter många olika bud, blev de flesta ordinarie sommarcuper inställda men vi fick två nya istället, Summer Invitational och Elite Hotel. Vad tar du med dig från dem ?

Från cuperna tar vi med oss att vi som lag verkligen har lyckats höja vår lägsta nivå och bredd i truppen. Vi visar att vi kan stå upp mot de främsta lagen inom F17. Moralen att kämpa för varandra oberoende av startformation eller uppställning har varit  fantastisk, det blir något att ta med och bygga vidare på.

Hur är läget i laget och hur ser du på den stundande höstsäsongen ?

Till hösten tar vi med oss den fina lagandan och hoppas vi tar oss igenom den hektiska perioden vi har framför oss helskinnade och med ett fortsatt bra spel. Det är många roliga och utvecklande matcher att se fram emot. Viktigt att vi fortsätter arbeta med det skadeförebyggande arbetet i höst.

Är du intresserad av vår verksamhet ? Kontakta Andreas eller vår lagledare. Detaljer finns under kontaktfliken.

Damjuniorerna på Elite Hotel Cup & Camp
2020-07-23 17:46
Sköna dagar i Örebro
En vecka innan Stuvsta Girls Camp i Kristinehamn i mars, blev vi inbjudna till denna cup i Örebro, som skulle vara för ambitiösa F17-lag. Resten är historia.
Toppinsats i F17 Summer Invitational Cup
2020-07-05 17:08
Stuvsta IF F17 på F17 Summer Invitational

De här tjejerna...

Med en säsong som denna, är vi glada att vi är ett av de tio lag som åtminstone fick möjlighet till några riktigt bra matcher under ”normala” cupsäsongen med F17 Summer Invitational. Det blev verkligen riktigt tuffa, täta och härliga matcher mot mycket utmanande motstånd, där vi står upp bra i alla matcher och spelar under stora delar vårt bästa spel och att vi är ett skadedrabbat lag märktes inte.

Tre frågor till Andreas om säsongen 2020
2020-03-02 09:55
Efter en kort men intensiv futsalsäsong, är vi nu med full fart påväg in i säsongen 2020. Vi har redan varit på ett träningscamp och spelat sex träningsmatcher. Vi tar tempen på läget med tre frågor till vår huvudtränare Andreas Lindgren som kom in till laget för fyra månader sedan.
Skön avslutning på futsalsäsongen tillsammans med damlaget
2020-02-17 07:20
Det blev en fartfylld tillställning när vi avslutade futsalsäsongen tillsammans med damlaget, som säkrade seriesegern i div 2 Dam
På söndagskvällen fick vi avsluta futsalsäsongen i damlaget. Sju av våra tjejer spelade sista matchen i Futsalserien Dam Div 2.

Detta innebär att vi rundar av futsalspelet och haft en fantastisk säsong, förutom de sköna träningarna i fina Fleminghallen, så har vi tagit hem ett guld och fyra brons, bl a genom fyra straffavgöranden utan en enda missad straff.

Vårt trygga spel med snabba och kreativa offensiva alternativ har varit glädjande utveckling att följa, liksom att vi fortsatt inte släpper till mycket bakåt.