Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Välkommen till Stuvsta damjuniorer

Seger mot serietrean Hammarby
2018-08-12 22:21
Serie F16/19-1
Stuvsta IF-Hammarby IF 2-1 (2-1)
Målen: Malva, Malin Y.

Alla målen kom i 1:a halvlek som spelmässigt var jämn.
Lite mer bollinnehav för Hammarby med mest djupledsbollar som antingen slogs för hårt som Malin i målet lätt fångade upp, eller som blev till inspark och hörnor. Vi tar ledningen genom Malvas långskott över målvakt. 2-0 kom direkt efter spelarbyte. Malin Y. kliver in, tar frisparken från höger sida. Klipper till kyligt med sin vänsterfot över målvakten. Spelet är okej, vi kontrollerar motståndarna bra så länge vi visar beslutsamhet ,fokus och synkat samarbete över hela plan. När vi tappar helheten och jobbar mer individuellt, tar Hammarby kommandot. Vi blir mer stillastående som gör motståndarna bättre än dom i själva verket är.
Reducering (1-2) kommer på en målvaktsretur där vi har gott om egna spelare inne i straffområdet men saknar den rätta pondusen att trycka ut bollen, vi är helt enkelt inte tillräckligt heta. Efter pausen pulserar spelet fram och tillbaka likt dom små regnskurarna som uppstår till och från. Vi har marginalerna med oss denna eftermiddag då Hammarby skapar det mesta i målchanser varav ett stolpskott. Malin gör flera bra och avgörande räddningar, Emmy tar hand om det mesta som kommer i djupled med finess utan stress. Vi tackar Emmy för alla vårens matcher där hon de flesta gånger varit en riktig klippa och önskar henne lycka till då hon nu lämnar oss för jobb och (studier) i USA. 
Vi kommer att sakna dig! .......
Vi är nöjda med dagens prestation där alla våra tjejer drar sitt strå till helheten.

Tack till domaren, Hammarby och våra supportrar 

✌Martin och Petri 👌 

Summering av junimatcherna
2018-06-27 01:47

9/6  F16/19-1

Hammarby IF FF - Stuvsta IF  5-2 (2-0)

Mål: Lisa, Hanna


En mycket stark 1:a halvlek som dessvärre går förlorad i 43:e och 45:e minuten med två "lättregiserade" mål från motståndarna. Kändes inte alls bra med tanke på vad vi åstadkommit under halvleken, vi var värda ett bättre öde denna gång.

Press, understöd och täckning av farliga ytor fungerade i det närmaste felfritt. Kreativitet och offensiva attacker fanns det gott om, vi vågade ta för oss på ett bättre sätt än tidigare, där samtliga agerade med bestämdhet och en het vilja. Marginalerna var inte på vår sida. Vi kämpar tappert även i 2:a halvlek men Hammarby trycker på mer och mer och med det varma vädret samt få avbytare orkar vi inte helt enkelt med i svängarna. Bajen får återigen sina mål alldeles för lätt innan vi får en 5-2 reducering.13/6  J-19

Stuvsta IF - Enskede IK  1-1 (1-1)

Mål: Lisa


Inom loppet av 20 minuter blir det 0-1 och kvittering som sedan står sig matchen igenom. Det skapas en hel del bra chanser och halvchanser från bägge lagen. Vi är lite för ensidiga och obeslutsamma i våra avslut och denna gång gör Jonna i målet en kanonmatch med fyra riktigt kvalificerade räddningar och blir därmed "poängräddare" I övrigt gör vi en stabilare insats över lag, mer vakna, alerta, krigar för varandra. Ett tuffare, mer gediget spel i närkamperna som får Enskede lite ur balans i rätt lägen, tappar focus, ger oss mer bollinnehav tidvis för att sedan återigen dirigera mer av spelet. Ett rättvist och logiskt resultat.15/6  J19

Älvsjö AIK FF - Stuvsta IP  5-2 (2-1)

Mål: Kröckel, Tekla


En tidigt ledningsmål från Kröckel (7:e) som tar vara på en retur. Vi spelar bra mot ett starkt Älvsjö och så många gånger som förr har vi koll på läget i 1:a halvlek till en början genom ett bra presspel med kollektivt samspel. Spelar stundtals riktigt bra, där passningar sitter till rätt adress, rörelse finns för att ge alternativ till att bygga upp ett spel och starta anfall. Tyvärr är det små marginaler och okoncentration som ger Älvsjö en 2-0 ledning inför pausvilan.

Bägge målen kommer mellan 40:e och 45:e minuten. Vi biter ihop till 2:a halvlek, jobbar på, försöker hitta matchplanen där lagdelarna håller ihop, kommunicerar och gör snabba förflyttningar med ett kompakt spel vilket ger Älvsjö något att fundera över, hitta lösningar eller tvingas att spela tillbaka bollen till egna backlinjen. Vi är med i matchen så länge orken finns men tappar i vissa situationer skärpan som ger motståndarna dom små hundradelarna till att luckra upp försvaret. Hela tillställningen slutar med ytterligare 3 mål till Älvsjö genom två frispelningar i djupled och ett mål där vi inte lyckas få bort bollen tillräckligt snabbt från straffområdet. Tekla reducerar i 88:e med ett fint skott över målvakten.20/6  F16/19-1

Stuvsta IF - Älvsjö AIK FF 0-2 (0-1)


En jämn match spelades på Stuvsta IP med två lag som hade svårt att skapa målchanser. Vi lyckades stundtals med spelvändningar i uppspelsfasen och kombinationer på mittplan men hade svårt att skapa något den sista tredjedelen.

Tillfälligheter avgjorde denna match precis som många matcher tidigare. En frispark från mittplan, väl slagen, letade tyvärr in sig i mål i första halvlek.

Vi hade chans att  kvittera när Älvsjös målvakt plockade upp en hemåtpass men  vi fick inte till det. Andra målet kom till efter ett bolltapp i backlinjen. Alltid tråkigt med förlust men hyffsat god stämning efteråt ändå.Vi tackar alla våra tjejer, föräldrar och ledare runt laget för vårens träningar och matcher och önskar er en välförtjänt ledighet.

Lycka till alla som åker till Gothia Cup! (vecka 29)


Mattias, Martin, Petri


Träningarna drar igång vecka 31 igen med följande dagar och tider...


Måndagar 20.30 - 22.00

Tisdagar   20.30 - 22.00

Torsdagar 19.00 - 20.30


OBS! Onsdagarna på Vissätra utgår (vi tar F-03:ornas tid på tisdagar)

  • F-03 kommer att ingå i vår träningsgrupp fr.o.m. v.31
  • Klubben försöker hitta en lösning till helplan en gång i veckan då vår grupp blir stor.Träning Vecka 26 och 27
2018-06-20 08:05
Dom som ännu inte påbörjat sina semestrar eller sommarjobb har möjlighet att träna vecka 26 och 27 tillsammans med damlaget tisdag och torsdag 18.30-20.00 samling 18.15
Bra att hålla igång formen inför Gothia Cup V. 29
Vi återupptar träningen V. 31 igen med ev. ett "miniläger" med match och andra trevliga aktiviteter.
Återkommer nästa vecka med mer utförligt program.

Vi önskar alla en skön och avkopplande ledighet gärna med aktiv vila efter kvällens match.

Ledarna.
Vinst i värmeböljan
2018-06-03 08:32
Serie J-19/16-1
Upsala IF - Stuvsta IF  2-5 (2-4)
1:a  0-1 Camilla G  assist. Hanna
14:e 1-1
18:e 1-2 Hanna assist. Kröckel
19:e 1-3 Camilla G assist. Ebba B
32:a 2-3 
35:e 2-4 Ida TJ assist Camilla G
55:e 2-5 Camilla G assist Lina K

En på förhand oviss tillställning enligt alla oddsbolag.
Två lag som åkt lite berg och dalbana genom serien hittills. Upsala som vann senast mot Boo, kom med gott självförtroende och vi avslutade mycket bra mot Tyresö i förra omgången. Som tur var hade vi tidig matchstart (11.15) men värmen steg snabbt på den klarblåa himlen.
Ingen fläktande vind, in i bastuvärmen direkt. Naturgräset helt ok. Inlagda välbehövliga vattenpauser i halvlekarna av domaren var räddningen för att kunna hålla hyffsat tempo i matchen.
Vi tog med oss förra matchens avslutande del i gott minne men denna gång med en mer offensiv uppställning. 3- backlinje, 2 forwards, hög press bra understöd....ledningsmål efter 57 sek. Hela 1:a halvlek dominerar vi spelmässigt, tuffa närkamper, bra rörelse och förflyttningar över hela banan, press/understöd/täckning som vi tidigare inte haft och ett "hemjobb" med starka motorer och pådrivare som Lisa och Hanna som ständigt och jämt visar en härlig vinnarvilja. Det smittade av sig till hela laget trots hettan. Att motståndarna gör mål (nästan 100% utdelning på sina få chanser) är små "dippar" av okoncentration och detaljer i spelförståelsen med varandra som ger lite för enkla baklängesmål.
2:a halvlek blir jämnare då bägge lagen börjar tappa ork och där flera av deras spelare vaknat till vilket neutraliserar kampen. Vi har full koll ändå, stoppar ofta Upsalas försök till konstruktivt spel i rätt lägen för att i nästa skede hitta ett och annat motdrag på motsatt sida. Camilla Grönskog hade en lyckad dag med 3 mål och en assist med en fin förmåga att stå på rätt ställe, läsa spelet och vara kylig i avgörande lägen.
Kul att målskyttet är igång och att vi har spridning på de som levererar fram till målen. De betyder att vi har en bra aktivitet från hela laget. Försvarsmässigt bra styrning som blev bättre och bättre med Kröckel som dirigent i backlinjens mittposition med Lina K och Nova på varsin sida. Hårt arbetande mittfält som bidrog till helheten i försvaret. En Eloge till Jonna i målet som skadar armen i 1:a men biter ihop och genomför hela 2:a med linda och smärta.
Bra krigat både fysisk och mentalt hela vägen..........

Vi tackar domaren och Upsala för en väl genomförd match och våra föräldrarsupporters som ställer upp i alla lägen.

Martin och Petri 
Kommande matcher
Spelade matcher
Sön 12/8 16:00
2 - 1  
Ons 20/6 18:45
0 - 2  
Fre 15/6 20:00
5 - 2  
Ons 13/6 20:00
1 - 1  
Lör 9/6 18:15
5 - 2  
Ons 6/6 16:30
3 - 4  
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
 
Sponsorer