Årsmöte Stuvsta IF - Tisdag den 24 april 19.00 på Stuvsta IF:s kansli
Välkommen till Stuvsta damjuniorer

J 19-serien igång, delad pott mot Djurgården
2018-04-21 21:03
Ännu en fin soldag på Östermalms IP där J-laget tog ena pinnen mot Djurgårdens IF. Oturligt nog blir Malin skadad på uppvärmningen i en ihopslagning. Malin startar matchen men blir tvungen att kliva av en kvart in i matchen.Vicky visar mod och lojalitet mot laget, ställer sig mellan stolparna och gör det riktigt bra. Använder sitt spelsinne, snabbhet och tillslag som främsta vapen mot framrusande djurgårdare. Behövde inte tillämpa sitt målvaktstekniska spel allför mycket då Djurgårdens få chanser under matchen saknade spets. Vi tar ledningen efter 22 min. Nickmål av Sanna, assist Camilla på en fint inspel från vänster. Vi höll ledningen i sex minuter innan  kvitteringsmålet kom. 1:a halvlek bjöd på jämt spel där våra inlånade damspelare(fem till antalet) visade taktpinnen med energi o pondus. Jeniffer och Camilla hade dessutom spelat dammatch tidigare under dagen. Målchanser skapades men avsluten saknade sting. I 2:a halvlek tog vi över mer och mer trots motvind, det blev många "nästan komma loss" möjligheter men studsar och bra situationer ville inte hitta rätt. Hörnor från bägge håll hade vi gott om som Kröckel mottade in fint i straffområdet men dom heta träffarna uteblev. Lite för mycket kortpassningsspel som inte  hittade framåt i banan, utan kunde läsas av och brytas av motståndarna.
Startelvan visade stark vilja med backlinjen som fick jobba hårt med djupledsbollar och snabba omställningar, mittfält som andra halvan malde ner djurgårdarnas mitt och Linnea på topp som flera gångar ensam lyckades pressa motståndarna in i eget straffområde och skapa kaos. En helt ok match, där våra tjejer fick se och lära av våra duktiga damspelare, ovan nämnda samt Emmie som defensiv mittfältsmotor. Riktigt bra jobbat matchen igenom från samtliga av våra egna damjuniorer Hanna, Lisa, Emmy, Ebba och Kröckel. Inhopp från Ida TJ,  Elin D och Nova  (2:a). Bra inställning från bänken Ida G och ett tack till övriga tjejer runt laget som är med och stöttar i med och motgång.

// Martin/Petri    

Boo tog vara på sina chanser
2018-04-21 09:19
Kanonväder på Boovallen. Glada tjejer går ut till den 3:e omgången av F16/19 serien där vi inlett med ett par komfortabla segrar. Vi kommer inte med samma lag varje gång och det får vi anpassa oss till när vi också spelar i den tuffa J 19 serien. Vi gör vårt bästa och ser det här matcherna som utveckling med stora utmaningar för alla våra tjejer. Härifrån finns sedan chansen till att få spela på högre nivå i J-19 och vidare upp i damlaget för de allra ambitiösaste med höga mål.
Gårdagens match var till en början bra på alla vis, det mesta satt efter matchplanen och förutsättningarna. Boo gör sina första mål på frispark och straff (2-0 i paus) De här gångerna är vi inte riktigt vakna och underläget är ett faktum. Vi kör på, har flera möjligheter i och kring straffområdet men avsluten är för tama, vi får inte till det där bestämda tillslaget som betyder ofta helt annat resultat (mål troligtvis). Ett rungande stolpskott av Ida TJ i början av 2:a är det närmaste vi skapar.
Det största orsaken till att siffrorna rinner iväg beror till stora delar på vårt egna spel. Vi faller då och då på eget grepp, när det enkla och självklara grundspelet försvinner och vi bjuder motståndarna på mer än dom förtjänar (dom bjuder aldrig oss). En stor orsak är att orken tar slut och viljan inte riktigt räcker till i alla lägen, då kommer tekniska och taktiska bitar bort fast dom finns där i bakgrunden men blir inlåsta.
5-0 känns onödigt stort även om Boo är det bättre laget och vi kan inte skylla på målvakten Jonna som gör flera riktigt bra ingripanden. Inga sura miner här utan vi tar lärdom av analysen och jobbar vidare. Det finns ett härligt drag i laget och truppen som helhet och det är mycket värt för framtiden. Alla krigade på sitt sätt och gjorde det man kunde denna kväll

Tack Boo och domaren för en bra insats.

//Martin och Petri
Andra segern i division 1
2018-04-15 23:52

Första matchen slutade med en 5-3 vinst mot BP och i gårdagens 2: omgång mot IFK Lidingö gick vi segrande ur striden med hela 8-2 Redan i paus hade vi en 6-0 ledning. En vacker målkavalkad i 1:a halvlek med 7 inblandade målskyttar och assistenter i olika kombinationer. Genom hård press på motståndarna, enkelt passningsspel, disciplinerat fyrbackspel med tålamod att rulla runt och förflytta sig i sidled, uppåt och neråt gav Lidingö stora problem att hänga med i svängarna. Jonna i målet spelade alert och koncentrerat med bra blick för vändningar och alltid redo när motståndarna kom i djupled. 

I paus böt vi formation från 4-4-2 till 3-5-2 för att testa offensiven mera. Det tog en minut för Hanna att trycka in sitt tredje mål för kvällen. Lidingö flyttar upp spelet en aning och vi får det lite tuffare med en 3-backslinje. Reducering två gånger inom loppet av 10 minuter (mellan 60:e och 70:e) börjar ge lite mjölksyra i benen på många vilket gör att vi tappar både mark och beslutsamhet i ett par sekvenser som ger motståndarna bra lägen. Vi väljer att återgå till 4-4-2 uppställningen som åter ger lite mer luft under vingarna. Flera byten kommer däribland två duktiga F-03:or Nora och Michaela som båda gör bra insatser på våra kanter, vågar kliva på mot tyngre motstånd och visar att de gärna återkommer längre fram. Vicky fastställer slutsiffrorna med sitt andra mål i slutet av halvleken.

En eloge till samtliga spelare, där alla försöker sitt bästa, även när vi får en siffermässigt stort övertag. Kämpar och sliter, vill mer. Ett kopiöst arbete från Hanna och Lisa, lyfter laget med vinnarvilja, tuffa tag både offensivt och defensivt matchen igenom.

Vi vill också tacka IFK Lidingös spelare och ledare som står upp hela matchen med en positiv attityd.

Tack till domaren för en god insats.


Stuvstas DamjuniorerMartin/Petri

Bättre spel i vårsolen
2018-03-25 21:39

Älvsjö AIK-Stuvsta IF 3-1 (1-0) Brantbrinks IP

Med flertalet skadade, sjuka och bortresta fick vi spela med det spelarmaterial som fanns att tillgå samt några nya tjejer från Hammarby som vi fick testa direkt till match utan att de medverkat på någon träning med oss.

Morgonpigga tjejer som ställt om klockorna till sommartid kom till "Brantan" lite tidigare än vanligt för att ladda om efter fredagens storförlust mot Boo.

I dagens matchplan var prio 1 att se till att vårat försvarspel skulle stabiliseras med snabba omställningar, förflyttningar och aggressivitet på varje position. 

1:a halvlek den klart bästa hittills (sedan tränarbytet). Älvsjö ägde boll mestadels, precis som ett bra lag med rull på bollen brukar. Vi spelade som att kollektiv även om det inte alltid gick efter riktlinjerna. Bolltapp lite enkelt här och där gör att laget fick jobba hårt för att erövra tillbaka bollen, suger på krafterna.

1-0 (27:e) kom dock på en högerhörna där vi inte var lika beslutsamma som tidigare. Lite retfullt petar Älvsjö in bollen förbi en liggande Malin som agerat efter bästa förmåga.

2:a halvlek blir en berg o dalbana där vi tappar mark, framförallt på mittfältet där positioner, aggressivitet och passningsspel uteblir emellanåt. Våran "triangel" tappar hörnen och ändrar form, blir större vilket gör att Älvsjö lätt kan spela in bollar till sina mittfältare som kan vända om utan markering och avancera framåt. 2-0 (53:e) Älvsjöspelaren löper in centralt från vänster och avlossar ett hårt välplacerat skott strax utanför straffområdet. En "blockering"(press) hade varit önskvärd, men allt gick snabbt och vi var inte med i svängarna. Småskavanker, blessyrer på ben och vrister och en del trötthet gör att vi får byta ofta som gör att vi tappar rytmen både uppåt och neråt. Vi jobbar på trots detta och får en och annan chans till kontringar utan större effektivitet. 3-0 (70:e) straff, sånt som händer, visar att vi ändå vill få stopp på motståndet, alternativet blir lätt en nerrivning av motståndet. (vem hade inte velat läsa av situationen bättre för att undvika straffen?) Trots motgång och "grus i maskineriet" ligger vi på och får utdelning i 90:e .......Sanna river åt sig bollen, rycker förbi backen och placerar bollen säkert i höger burgavel 3-1 ....goooooal !!!


Tack till alla tjejer som visade vilja efter omständigheterna som dök upp.

Vi blir att räkna med när seriespelet sätter igång.......

Tackar domaren och Älvsjö AIK för en bra match.

Ett stort tack till Johan och Håkan som ställer upp med diverse praktiska saker för att vi ska få en bra övergång innan våra assistenter tagit plats i vårt nya ledarteam.


//Petri

Kommande matcher
Spelade matcher
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
Hem, 11/04 14:30 
Hem, 09/04 18:32 
Hem, 19/03 15:12 
Hem, 19/01 11:59 
Hem, 03/01 20:35 
 
Sponsorer