Vi är Stuvsta IF DamU/F17
Säsongen 2020 spelade vi i den nationella F17SM Södra Svealand , samt i J19 och Junior-DM tillsammans med vårt damlag som spelar i division 1
Vi är en trupp födda 03-05 som har en hög utvecklingsambition samtidigt som vi har roligt tillsammans på och bredvid fotbollsplanen. vi började som två ”kvarterslag” i Stuvsta och Örby, vilket fortfarande är kärnan, men med flera nya lagkompisar som tillfört nya styrkor och dimensioner.

Säsongen 2021

Planering är i fullgång, teknikträning, fyspass och matcher fylls på i kalendern. Mer info kommer.

Under 2020 spelade vi i olika serier och cuper:

Vi tränar normalt 3 gånger i veckan på vårt fina Stuvsta IP och vi har en aktiv föräldragrupp och bred ledartrupp som ser till att vi har det bra. Under vintersäsongen tränar vi bl a i fina Fleminghallen och kör multi-/fotbollsifys på MedFit, - Stockholms största träningscenter.

***Se våra matcher live och i efterhand via Solidsport***

(Repriser från 2019 finns via denna länk till Solidsport)

Följ våra matcher via Min Fotboll

Träningsmiljö och inriktning

Vi tränar på vårt fina Stuvsta IP under ledning av Andreas Lindgren senast från Hammarbys akademiverksamhet, med en grupp av engagerade assisterande tränare och ledare. Vi är ett lag med hög ambition med vår fotboll och vi vill ständigt utvecklas i en bra och utmanade miljö för att forma framtidens damspelare.

Samarbete med damlaget

Vi har ett nära och utvecklat samarbete med vårt duktiga damlag som spelar i division 1. Vi kommer åka på träningsläger tillsammans och har utvecklat löpande rotationsträning.

Vill du vara med i vår fortsatta utveckling ?

- Välkommen att provträna

Är du en positiv lagspelare i åldern 15 - 18 år som vill fortsätta med en ambitiös fotbollsutveckling i en trygg och positiv miljö runt vårt Stuvsta IP ? Vi är ett härligt  gäng tjejer och ledare som kommer stötta dig och ta hand om dig på bästa sätt. Vi vill bli bättre, utvecklas som fotbollsspelare och ta nya utmanande steg.

Det finns möjlighet för nya spelare att provträna med oss.  Ring eller SMS:a vår huvudtränare Andreas Lindgren 0730-59 51 21.

Motstånd till träningsmatcher sökes
2020-10-01 10:59
För att utvecklas och testa våra nya kunskaper vill spela många matcher.
Vill ni möta oss i träningsmatch på Stuvsta IP eller hos er, kontakta Andreas Lindgren 0730595121.
Vi kan anpassa motstånd efter nivå och testar gärna olika sätt att försvara eller anfalla på.
Vi spelar träningsmatcher från oktober till mars.
Väx vidare och utvecklas med oss
2020-09-30 17:44
Inför 2021 kommer Stuvsta IF bygga vidare på ett mycket framgångsrikt år och stärka vårt position som en ledande damfotbollsförening. Säsongen är inte riktigt klar ännu, men vi kan förutom utvecklande träningar, kul lagaktiviteter och två inbjudningscuper notera en hel del framgångar för vårt DJ-lag.
Damjuniorerna till semifinal i JDM
2020-09-11 09:00
Största JDM-framgången för Stuvsta (Hammarby IP)
Junior DM spelas varje år och brukar domineras av akademilagen. Stuvsta fick, efter vinsterna mot IFK Stocksund och elitettanlaget Bollstanäs DU/DJ-lag Hammarby Akademis F19-lag i kvartsfinalen. Ett lag som de senaste åren har haft stora framgångar och med spelare i både ungdomslandslag och stadslaget.

Hammarby tog tag i matchen direkt, men med diciplin och kamp, stod Stuvstaspelarna emot anstormningen, och egentligen skapades det inte så mycket från något av lagen. Hammarby hade en riktigt farlig målchans, men även Stuvsta kunde gjort mål, efter ett mycket fint samspel, men där Hammarbys målvakt gör en kvalificerad räddning.

Matchens första mål blir istället ett olyckligt självmål, som letar sig in på ett nästan omöjligt sätt, där spelare i båda lagen såg förvånande ut och undrade  hur den extremt skruvade bollen letade sig in och 1-0 till Hammarby.

Andra halvlek fortsätter Hammarby att pressa på men efter lite omdispostion i uppställning, letar Stuvsta sig tillbaka in i matchen, och Hammarbys press mattas av. Efter en frispark mitt på planen i minut 63, får Stuvsta press i straffområdet, och Amber(läs mer om henne på vårt instagram) sätter ett hårt, välplacerat och otagbart skott i mål.

Tio minuter senare bygger Stuvsta upp ett anfall från mittplanen, och tre passningar senare är Angelica igenom och lägger en hård och placerad bredsida vid stolpen, och fastställer resultatet 1-2.

Därefter vrider Hammarby upp trycket, men Stuvsta stänger igen bra mot ett spelskickligt och kreativt Hammarby, som självklart var stora favoriter innan matchen. Men Stuvsta står upp, står emot och gör mål på chanserna. Det är som sagt det lag som gör flest mål som vinner. Och med den försvarsinsatsen från Stuvsta blir det svårt att göra mål.

Så i oktober blir det SEMIFINAL i JDM, vilket vi tror är det resultatmässigt största framgången i JDM för Stuvsta någonsin. Det skall vi alla vara glada och nöjda med.

Höstsäsongen är igång
2020-08-14 09:12

Fler bilder (+3) >>
En träningstorsdag i augusti 2020

Då är verkligen vår intensiva och spännande höst igång, och det ”firar” vi med fina bilder från träningen från Fotograf Pernilla Pettersson. Vi spelar i den kanske jämnaste F17SM-serien och ligger i toppen av J19-serien.

Även om fokus ligger på att fortsätta vår utveckling och fullfölja vårt spel i de olika serierna, så har vi redan påbörjat planering och förberedelsernas för säsongen 2021, som vi hoppas blir med publik och härliga fotbollscuper.

Om du är intresserad av vår verksamhet och hänga med ett ambitiöst fotbollslag, som ser till at ha roligt tillsammans, i nära samarbete med vårt damlag i div 1. Kontakta någon av oss ledare och tränare.

Damjuniorerna på Elite Hotel Cup & Camp
2020-07-23 17:46
Sköna dagar i Örebro
En vecka innan Stuvsta Girls Camp i Kristinehamn i mars, blev vi inbjudna till denna cup i Örebro, som skulle vara för ambitiösa F17-lag. Resten är historia.
Hem, 07/10 14:50
Hem, 21/08 10:23