Sportlov - Vart står vi nu?
2020-02-24 17:22
Nu är äntligen sportlovet här, så låter det i en juniortrupp där majoriteten fortfarande går på gymnasiet. Vi tänkte göra en landning i läget just nu, vart vi står samt vad som har hänt.

Vi har under vintern spelat futsal, där som vi nämnt tidigare haft en ambition att spela jämna matcher och jobba lite med taktiska moment. I det stora hela är vi väldigt nöjda - resultaten hade lika gärna varit till vår fördel i många av matcher. Är övertygad om att våra matcher lett till en hel del spänning. Det är framförallt två matcher vi inte nådde upp till vår topp.  Vi tackar självklart Fabbe från vårt U16 lag som bidragit till att få ihop en helhet i vårt futsallag.

Försäsongen har startat bra, vi har kommit igång med en bra snittnärvaro och fysträningarna har nästan högst närvaro just nu. Vi jobbar med Medfit som verkligen kör hårt med oss och det är här noga med vår återhämtning - vi har ett pass på Torsdagarna som ligger bra i relation till Tisdagens fys. Vi ledare tycker att det märks i stegen och i era aktioner att detta redan ger resultat.

Rotationsträningen med A-laget har kört igång, och vi försöker se till att ha minst två utespelare på plats samt en av våra målvakter. Flera killar har spelat match med A-laget under träningsmatchandet.

Matchandet av egna truppen har framtill idag kunnat göras i en match mot Sörskogens juniorer. En match som en första match är, långsamt, sökande efter rätt positioner inom ramen för vårt arbetssätt. Vi har ett gäng matcher framför oss nu så vi hinner förbereda vår roterande triangel i offensiva samt defensiva omställningar. Hastigheten kommer med fysen samt lite valda smålagsspelsövningar som vi tagit fram.

Spelatruppen är under konfektion, några spelare från förra året väljer att lägga skorna på hyllan,

Slutar: Emil P, Oscar W
In: Emil (Huddinge), Haris (Tullinge) och Jesper (Hammarby)
Ut: -

Just nu provspelar tre stycken killar med förflutet från spel i Ghana, Hammarby och IFK Tumba.

Är du född 2002, 2001 eller 2003 och har ambitioner med din fotboll samt håller en hög nivå så har vi två platser till som vi kan fylla.

Avslutningsvis måste vi säga att denna försäsong är oerhört märklig mot tidigare då vi fram till dagens datum i stort sett varit helt snö-fria. Något som är trevligt som fotbollstränare men som kräver en hel del eftertanke i hur vi kanske påverkat naturen i denna riktning samt hur viktigt att vi nu tar ansvar.

Janne & Mats