SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Glad Påsk önskar Herrjuniorerna
2021-04-01 08:55
Ställningen inför påsken

Påsken är här, en annorlunda påsktid men samtidigt en högtid som ger oss perspektiv på tillvaron då vi firat den i urminnestider.

 

Att vi lever i en tid med undantag gör sig väl mest påminnt för oss spelare och ledare så här veckan innan serierna brukar börja - vad vi förstår så kommer i alla falla de första omgångarna att falla bort och med det blir årets seriespel betydligt kortare.

 

Men jag vill passa på att påminna er om att vår tillvaro kanske inte är så farlig ändå, vi får ju träna, vi får spela fotboll på våra träningar, vi får umgås.

 

Laget och att få tillhöra ett lag är en gåva i dessa tider. Både jag och Mats är oerhört glada över att ni tar vara på den här tiden - om inte annat för er inre hälsa då det är garanterat att ni får med er i vår verksamhet.

 

Som perspektiv på vår tid så vill jag ge er ett annat perspektiv, min Morfar föddes i början av 1900-talet, han fick genomleva under sina levnadsår en mängd med världskriser och undantagstillstånd, om du fötts år 1900 så hade du:

 

Som 14 åring skulle du upplevt första världskriget - ett krig som pågick i fyra år med 22 miljoner döda.

 

Kort efter kommer pandemin som benämns den "Spanska Sjukan", den tar 50 miljoner människors liv. Där står du som 20 åring och har överlevt det.

 

När du är 29 år får du uppleva den stora finansiella depressionen med amerikanska börsens total krasch som start, tiden efter präglas av inflation, arbetslöshet och hungersnöd.

 

När du är 36 år startar det Spanska inbördeskriget efter en iscensatt statskupp - kriget som sliter isär familjer har bara förlorare - när du är 39 år slutar det i tid för att andra världskriget ska starta. Ett krig som pågår tills du fyllt 45, ett krig som tar 60 miljoner människors liv.

 

Du får sedan under din tid också uppleva Koreakriget och Vietnamkriget som har en påverkan på världsekonomin.

 

Vi, alla vi, har endast upplevt ett år av pandemi och vi har en ljusning i tunneln - vi behöver bara anstränga oss lite med lite uppoffringar. Vi har ljuset nära, vaccinationen fortgår, nya behandlingsmetoder upptäcks - ja, vi är snart nära ett öppet samhälle igen.

 

Låt oss vara uthålliga den sista tiden också, och framförallt för att de generationer som genomlevde allt det där men i sin styrka sedan byggde grunden till det samhälle vi har idag - utan dom hade vi inte haft den fantiska tid vi faktiskt har om vi bortser från pandemin.

 

Glad Påsk

 
Sponsorer