Vår juniorverksamhet tar form
2021-04-10 11:43
Coronafri poängräkning

Åter igen har vi fått chansen att spela en spännande internmatch - vi är lyckligt lottade att ha en trupp på över 30 spelare och med det möjliggörs detta.

Vi försöker göra det så matchlikt som möjligt, allt med ljustavlan på, matchtröjor på, normal matchuppvärmning samt taktiksnack etc. Allt för att kunna skapa den så nära stämningen som går.

Igår fick vi även det fantastiska Aprilvädret på köpet, ni vet det där när man har känslan av att våren är här men helt plötslig ersätts solen av stormvind och snöblandat regn - allt värdigt en normal seriepremiär.

Vi ser stora skillnader från första matchen vi spelade, både när det gäller individuella spelares prestationer och utveckling. Men framförallt är det vårt arbetssätt, grundspel som syns mer och mer även bland våra nya spelare för året.

Det är riktigt intressant att se hur viktig kontexten blir i spelarens utveckling - något vi hela tiden försöker påminna om - vi vill att spelaren ser bortom sin fotbollsaktion och ser och planerar inför nästa i samma stund som den är avslutad. Något som blir lite av en turbin för att ta steg efter steg - att lära ut nyanserna i beslutsfattandet är något man bara kan fullt ut om spelarna utsätts för situationerna i praktiken - därav vikten och tacksamheten över att vi kan spela dessa internmatcher.

Sedan måste man ge killarna en sådan stor eloge för deras genomförande, att i sådant skitväder rent ut sagt och ändå spela med en sån glädje och med en sån energi i största delen av matchtiden - fantastiskt.

Vi kommer fortsätta med internmatcher på varje hemmamatch som ställs in, detta innan serien börjar såklart - för det gör den någon gång.

Det här är från ledarperspektiv en fantastisk resa vi är på, en resa som startade med att rädda ett pojklag (2018) som blev grunden till ett juniorlag som i sin tur nu blivit en fungerande juniorverksamhet.

Vi är ödmjuka inför de utmaningar som ligger framför oss men ser med stort engagemang att få chansen bidra till att sätta strukturen för både de närmaste ungdomslagen så de känner igen sig när dom kommer upp i juniorverksamheten, samt att bidra till att sätta strukturen för att vägen från junior till senior blir så enkel som möjligt.

Nu kämpar vi vidare, det är er tid nu - Forza Stuvsta U17/U19

Coachstaben