Vilket gäng - något stort växer fram
2021-11-01 11:42

Med det här inlägget vill vi hylla ett gäng grabbar - ja, ni ser några av dom på bilden men det är hela träningsgruppen som ligger bakom lagets progression och utvecklingskurva - det får vi aldrig glömma.

Att jobba med ledarskap är en av dom finaste delarna som tränare. Ledarskap sträcker sig bortom kompetensen om sporten vi utövar - ledarskap handlar om att få en grupp individer med helt skilda bakgrunder att vilja ena sig att göra en resa tillsammans mot en gemensam destination.

I vårt fall handlar det om fotboll, och det handlar om utbildning och inte om resultat i form av vinster och förluster.

Att få vara med att bygga upp en grupp - vi har nu under tre år fått varit med att etablera en fungerande juniorverksamhet i föreningen och vår strategi och vårt fundament visar tydligt på att utbildningsorienterad verksamhet slår resultorienterad verksamhet.

Vi minns när vi tog över laget 2018/2019 - vi spelade mot Tungelsta borta i P16 - vi hade tagit över spillrorna av ett gäng som kom från en resultorienterad verksamhet - d.v.s. flera spelare som lämnat/slutat och endast tolv spelare var kvar. Vi förlorade matchen med hela 16-1, det kom inte som en överaskning att vi skulle få det svårt då vi redan identifierat ett antal brister i gruppens defensiva, offensiva men framförallt självbeslutande delar.

Hårt arbete med repetition i defensivens grunder och olika möjliga arbetssätt - följt av offensivens olika vapen etc. Införande av markörer som förhållningssätt till varandra. Och framförallt skapa utrymme för en lärande atmosför där man måste se varje aktion utifrån tanke+utförande -  om passen var för lös men intentionen till passen samt resultat vid ett perfekt utförande hade lett till - hur utvärderar jag mig själv i det?

Vi kämpade hårt första året då vi fick övergå i att spela i P18/P19 då det var enda sättet att få ihop ett lag - men vi skapade grunderna för ett bra spel - våra killar hamnade nära mitten i serien och spelade jämna matcher och höll sig till grunderna i vårt tilltänkta spel - ett spel där spelaren agerar och korrigerar.

Vi påbörjade även rotationsträning med yngre grupper hösten 2019, och det har fortsatt och är nu fullt etablerat.

Nu har vi haft två år till där vi drivit B-laget och spelat fortsatt i P18/P19 - vårt utbildande sätt i sig har lett till att vi vunnit serien två år i rad samt att vi hållt oss kvar i Stockholmsserien div 4 - men det stora i det hela är just att vi har en stor grupp med tänkande spelare nu - som värdemätare kan ju tas att samma lag som vi förlorade 16-1 mot gick vi segrande ur kampen med 1-0 i år. Progressionen hos spelarna är fantastisk.

Igår fick vi vara med om den tuffaste utmaningen vi stått inför, en situation där det var klart att vi skulle behöva använda hela vårat register samt jobba på varenda cm av planen - som motståndare stod Som United FF i Stockholm Cup - ett lag som varit med om att slåss om seriesegern i division 4 Mellersta - ett lag med fart och oerhört precisionsspel i långt och kort. Känner tränaren sedan tidigare, Mohammed, som gjort ett fantastiskt jobb i spelsätt och val av spelare - och är helt klart mogna för spel i division 3.

Vår målsättning var att visa vår bästa sida - och som vi gjorde det - vi spela fint - vi försvara oss bra - vi skapa anfall - tyvärr räckte det inte till något mål men vi höll det till fyra insläppta (felpass, straff, fast situation samt en markeringsmiss).

Det här gör föreningens killar födda 2002(1) 2003(4) 2004(8) 2005(3) - stoltheten vi känner idag är stor - och vår bästa sportchef var lyrisk över deras prestation igår.

Nu är vi i planerna för nästa år, där vi kommer jobba med Stockholmsserien, P18/P19 Div 1, JDM samt kanske en cup utomlands som plattform - Vi (Mats och Janne) är fast beslutna om att bidra med ett år till av arbete med att skapa förutsättningar för er fortsatta progression.

Vi tackar Stuvsta IF för ett fortsatt förtroende.

Janne och Mats (North and South Coaching)

Inför matcherna2022-08-08 21:00
Inför matcherna 20222022-04-03 10:00