Ledarutbildning / fortbildning

Stuvsta IF tror att välutbildade ledare, föräldrar och spelare gynnar föreningen. Det ger både ett bra stöd och underlättar i tränaruppdraget, men med välutbildade tränare så blir förutsättningarna avsevärt bättre för roliga träningar med hög kvalité för våra barn & ungdomar. Rörande kostnaden för utbildningarna, så står Stuvsta IF för utbildningskostnaden.

Exempel på utbildningar:

StFF / SvFF ledarkurser
StFF / SvFF ledarutbildningar är själva grundbulten i en ledares utbildning. Här finns allt ifrån instegsutbildningen för nya tränare/ledare till de mest avancerade utbildningarna för tränare som vill försörja sig på yrket. Men vill man utvecklas med sina spelare ju äldre de blir, så är det dessa man bör gå. För mer  information, https://www.stff.se/utbildning/ eller tala med kansliet så hjälper vi er.

Svenska Fotbollsakademin (SvFF)
Stuvsta IF har under några år använt sig av Svenska Fotbollsakademin och anordnat utbildning i "Praktiskt Tränarskap", både en grundutbildning samt fortsättningskurs. Detta för att ge en extra dimension till förbundets utbildningar och fokusera mer på praktiken av tränarskap. Detta för att fokusera mer på praktiska övningar och arbetssätt.

Målvaktstränarutbildningar
Stuvsta IF använder företaget KeepCoach som supporterar oss i skräddarsydda målvaktstränarutbildningar.

Intern Introkurs för nya ledare
Stuvsta IF arrangerar varje år en kort praktisk intro utbildningar för alla nya ledare i klubben. Detta för att ge små praktiska tips till alla nya ledare.

RF SISU
SISU supporterar idrottsföreningar med utbildningar vilket Stuvsta IF använder i stor omfattning. Vilka utbildningar som de erbjuder kan ni se här: https://www.sisuidrottsutbildarna.se/. Kontakta gärna kansliet så om det är någon kurs ni vill gå.

Övrigt
Stuvsta IF arbetar hela tiden med vad för utbildningar våra ledare skulle gagnas av & i slutändan våra spelare. Vi arbetar tätt med bland annat SISU för att kunna erbjuda alla möjliga av typer av utbildningar beroende på behov. Men kontakta gärna kansliet så kan vi se vad vi kan ordna.

Följ oss på sociala medier