SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Utdrag ur belastningsregister
Stuvsta IF arbetar konstant med att göra vår förening till en tryggare förening & omgivning för våra barn att tillbringa sin tid i. Därför har föreningen krävt under några år att alla ledare ska lämna ett begränsat utdrag ur belastningsregistret till Stuvsta IF. Ledarna lämna in det till kansliet, där en utsedd person av styrelsen kontrollerar utdraget. Detta sker årligen.
 
Att göra ett utdrag ur belastningregister gör ledare här: https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/barn-annan-verksamhet/
 
I september 2019 beslutade även riksidrottsförbundet följande:
"Riksidrottsmötet 2019 tog beslut om att föreningar ska begära begränsat registerutdrag ur belastningsregistret för den som anställs, har uppdrag i föreningen och där har direkt och regelbunden kontakt med barn. Beslutet träder i kraft den 1 januari 2020. Registerutdrag ska alltid ske vid nytillsättningar.

Föreningen är ansvarig för att kontrollen genomförs. Det är däremot den enskilde ledaren som begär utdrag från Polisen och uppvisar det för sin förening. Föreningen ska kontrollera utdraget och dokumentera att kontrollen har genomförts. Inga utdrag ska arkiveras av föreningen.

Att begära in utdragen är en del av ett förebyggande arbete och något som bör gälla lika för alla, oavsett hur länge en person verkat i en förening eller hur väl man känner varandra"

 

Kommande aktiviteter
Inga aktiviteter inbokade
Nyheter från föreningen
 
Sponsorer
Följ oss på sociala medier