SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Välkommen till:
Vill du representera Stuvsta IFs juniorer säsongen 2021? Vi kommer spela i U17, Juniorserien samt i B-laget, säsongen 2021.
 
Vi är idag en trupp på 36 stycken spelare - varav två målvakter.
 
Vi kommer också erbjuda rotationsträning med vårt herrlag som kommer spela i Division 5 Södra.
 
Våra målvakter får träning av licensierad målvaktstränare.
 
Vi har som en målsättning att spela Donosti Cup 2022 med vårt juniorlag - Spaniens i särklass största ungdomturnering.
 
Är du klubblös idag eller har ditt lag inte klarat sig genom denna konstiga period, kontakta oss för provträning (se längre ner).
 
Utomhusträningar tre gånger i veckan (På Stuvsta IP), se kalender
 
Vi erbjuder en seniorförberedande utbildning och med visionen att  producera egna spelare till vårt A-lag men samtidigt verka för att så många som möjligt av våra spelare tar klivet till seniorfotboll.
 
Är du född 2004-2003 och tycker ovan låter intressant?
 
Kontakta då:

Janne Järvheden
Huvudtränare - Uefa B
0708654644
mail: stuvstaherrj@jarvheden.se
 
Lagkaptener säsongen 2021: Jacke, Simme, Oskar och Mikias
 
Inför sista helgen med matcher
2021-06-14 11:20
Laganda

Nu står vi inför de två sista matcherna på vårsäsongen och kan börja reflektera om vi nått dit vi vill med killarna.

 

I samband med en sammanslagning av två grupper, där en del varit med oss ett tag, känner till hur vi jobbar och vilka krav som föreligger. Och en annan del som tränat på ett helt annorlunda sätt, haft andra krav samt träningsupplägg.

 

Vi som ledare har brottats med i ett första läge att få till en ny grupp där alla spelare accepteras, alla får chans att utbildas samt alla får chans att känna sig som en viktig del av gruppen. 

 

Idag vågar vi säga att vi nått långt i sammanslagningen och att gruppen är nu EN, och killarna respekterar och hjälper varandra genom utbildningen. Det känns oerhört inspirerande att vi ska jobba med dessa killar framåt.

 

Att ge samtliga spelare matchtid är en viktig del i utbildningen och sett till senaste helgen så har vi haft 25 spelare i matchspel, till det har vi fyra spelare som inte är spelbara pga skada, tre spelare som är i juniorålder som spelar med vårt A-lag. 

 

Det här är en en fantastisk resa som pågår som började November 2018 - och som pusselbit efter pusselbit sätter upp ramarna och strukturerna för en bra seniorförberedande verksamhet för alla spelare i föreningen som når juniorålder.

 

Vi har sammantaget fem spelare i rotation med herrlaget, vi har utöver det fyra spelare från U16 som roterar hos oss. Rotationens främsta princip är att öppna övergångarna mellan de olika blocken så fler spelare är förberedda inför resan genom juniortiden och förståelsen för vad seniorverksamhet innebär.

 

Vi har kollat på flera matcher med U16, men också tagit oss tid att titta på vårt U15 lag, ett spännande lag som gjort en stor resa från förra året - det finns några väldigt intressanta spelare i den gruppen som vi i alla fall tycker det ska bli spännande att följa och hoppas se även dom i U16 snart. 

 

Så inga tar illa vid sig, vårt fokus är just nu på de lag som spelar 11-manna och inte yngre då de har en lång resa kvar.

 

Vidare när vi tittar på spelarna så tittar vi på egenskaper, beslut, agerande utan boll samt intentioner - noga på att skilja på intention och gemonförande. Det är lätt att se vem som är duktig idag men desto svårare att fånga upp dom som är våra nyckelspelare imorgon - Vem väljer du för framtiden - den som genomför bra av slumpen utan intention eller den med massa intentioner med lite sämre genomförande men med tiden att förbättra egenskaperna för genomförande?

 

För er som inte är den framträdande spelaren idag, tappa inte tron, brinner du för fotbollen så fortsätt, vår bästa spelare i truppen idag var det ingen som såg när han var 15 - men idag är han vårt stora framtidshopp i föreningen eller vem vet, högre upp i serierna.

 

Inför helgen så har vi ett imponerande facit med åtta vinster och en förlust i de två serier vi spelar. Vi har hållt nollan i fem av dessa matcher och gjort totalt 34 mål. Vi har 14 olika målskyttar i truppen - men det vi är mest nöjda med är att vår speluppbyggnad ser oerhört bra ut och ger oss ett stort bollinnehav, vårt anfallsspel har blivit oerhört mångdimensionerat och vårt 1+1 har faktiskt nått tre.

 

Vi tränare är oerhört hedrade över att få träna denna grupp med intelligenta spelare. Och vi hoppas att, ödmjukt, vi kan sätta en grund som även finns när de som är U13/U14 idag om ca tre år kommer in i juniorverksamheten.

 

Vill du bli del av vår verksamhet och är född 2003/2004 så är du välkommen att höra av dig till oss.

 

Vill ni se publikfriande fotboll, så spelar vi Fredag på Solberga BP mot Stureby i P18/P19 och på Söndag på Stuvsta IP i P17.

 

Ikväll hoppas vi på en spännande match!! Spanien? eller Sverige? Låt oss heja tillsammans.

 

Janne & Mats

 

 

 

 

 

 

Inför matcher
2021-05-05 21:16

Viktigt till matcherna är att vara väl förberedd.

-Ha med egen vattenflaska, rätt utrustning, tvättade och spritade händer,

-Undvik kollektivtrafik om möjligt (om du åker bär munskydd).

-Sömn och mat i sig, rätt inställning med sig

Regler kring matcher

All verksamhet, ska genomföras så smittsäkert som möjligt. Vi ska:

  • hålla avstånd till varandra
  • inte dela utrustning med varandra. Detta kan till exempel gälla vattenflaskor, munskydd med mera som kan överföra saliv
  • när det är möjligt genomföra aktiviteten utomhus
  • undvika gemensamma omklädningsrum
  • resa till och från aktiviteten individuellt

 

Fotbollsskor, benskydd och matchkläder, (grön tröja, svarta byxor och svarta strumpor).

 

Ledarna

Ta ansvar – det gäller alla!
2021-05-05 21:11

Efter dagens oroväckande avstämning med Smittskydd Stockholm, står det klart att smittspridningen i regionen tyvärr är på väg upp.

Detta innebär att genomförandet av S:t Eriks-Cupen hänger på en skör tråd – sköter vi oss inte, får vi inte spela matcher.

Det är med andra ord extremt viktigt att alla följer rekommendationerna;

målet är att respektive spelare endast spelar en match per vecka, att matcherna genomförs utan publik och att de regler kring matcher som vi har tagit fram följs. 

 

Barn- och ungdomsfotbollen i Stockholm har fått ett stort förtroende när vi får möjlighet att dra igång S:t Eriks-Cupen.

Vi behöver axla det tillsammans.

Hitta inte kryphål, ta ansvar och sprida gärna informationen!

Vår juniorverksamhet tar form
2021-04-10 11:43
Coronafri poängräkning

Åter igen har vi fått chansen att spela en spännande internmatch - vi är lyckligt lottade att ha en trupp på över 30 spelare och med det möjliggörs detta.

 

Vi försöker göra det så matchlikt som möjligt, allt med ljustavlan på, matchtröjor på, normal matchuppvärmning samt taktiksnack etc. Allt för att kunna skapa den så nära stämningen som går.

 

Igår fick vi även det fantastiska Aprilvädret på köpet, ni vet det där när man har känslan av att våren är här men helt plötslig ersätts solen av stormvind och snöblandat regn - allt värdigt en normal seriepremiär.

 

Vi ser stora skillnader från första matchen vi spelade, både när det gäller individuella spelares prestationer och utveckling. Men framförallt är det vårt arbetssätt, grundspel som syns mer och mer även bland våra nya spelare för året.

 

Det är riktigt intressant att se hur viktig kontexten blir i spelarens utveckling - något vi hela tiden försöker påminna om - vi vill att spelaren ser bortom sin fotbollsaktion och ser och planerar inför nästa i samma stund som den är avslutad. Något som blir lite av en turbin för att ta steg efter steg - att lära ut nyanserna i beslutsfattandet är något man bara kan fullt ut om spelarna utsätts för situationerna i praktiken - därav vikten och tacksamheten över att vi kan spela dessa internmatcher.

 

Sedan måste man ge killarna en sådan stor eloge för deras genomförande, att i sådant skitväder rent ut sagt och ändå spela med en sån glädje och med en sån energi i största delen av matchtiden - fantastiskt.

 

Vi kommer fortsätta med internmatcher på varje hemmamatch som ställs in, detta innan serien börjar såklart - för det gör den någon gång.

 

Det här är från ledarperspektiv en fantastisk resa vi är på, en resa som startade med att rädda ett pojklag (2018) som blev grunden till ett juniorlag som i sin tur nu blivit en fungerande juniorverksamhet.

 

Vi är ödmjuka inför de utmaningar som ligger framför oss men ser med stort engagemang att få chansen bidra till att sätta strukturen för både de närmaste ungdomslagen så de känner igen sig när dom kommer upp i juniorverksamheten, samt att bidra till att sätta strukturen för att vägen från junior till senior blir så enkel som möjligt.

 

Nu kämpar vi vidare, det är er tid nu - Forza Stuvsta U17/U19

 

Coachstaben

 

 
Sponsorer