Vi är Stuvsta IF F17/DamU
Laget
I Stuvsta F17/DamU är målet att utbilda spelare för att ta steget till seniorspel i tidig ålder samt i förlängningen ge möjlighet till att ta steget till en högre nivå utan att spela i en akademi.

Vi är en trupp födda 04-05 som har en hög ambition samtidigt som vi har roligt tillsammans. Vi spelar F17 och stöttar damlaget i division 1.

Säsongen 2021
  • Tre träningsläger inbokade.
  • Anmälan till F17 är klar.
  • Anmälan till 2004/2001 klar.
  • Anmälan till Stockholmsserien klar.

***Följ oss på Instagram: @stuvsta.if.f17damu***

Under 2020 spelade vi i olika serier och cuper:

Vi tränar minst 3 gånger i veckan på vårt fina Stuvsta IP och har en aktiv föräldragrupp och bred ledartrupp som ser till att vi har det bra. Under vintersäsongen tränar vi bl a i fina Stuvstahallen och på Stuvsta IP samt kör fotbollsfys på MedFit, - Stockholms största träningscenter.

***Se våra matcher live och i efterhand via Solidsport***

Följ våra matcher via Min Fotboll

Träningsmiljö och inriktning

Vi tränar på vårt fina Stuvsta IP & är ett lag med hög ambition med vår fotboll och vi vill ständigt utvecklas i en bra och utmanade miljö för att forma framtidens damspelare.

Samarbete med damlaget

Vi har ett nära och utvecklat samarbete med vårt duktiga damlag som spelar i division 1. Vi kommer åka på träningsläger tillsammans och har en utvecklad löpande rotationsträning.

Matchrapport: Stuvsta-Rynninge 7-0
2021-06-13 19:47
Ella, glad fyramålsskytt.

Det blir extra viktigt med målskillnad. Det sade tränaren Magnus Tyrgrim inför seriestarten i SM17-serien.

Det hörsammade tjejerna som med effektivt anfalls- och kontringsspel samt smart presspel utmanövrerade Örebrolaget Rynninge med 7-0 i premiären.

- Vi gör en fin laginsats i dag, massor av självförtroende och spelglädje gör att vi som lag kan arbeta efter den plan vi har och det vi tränat på och pratat om. Toppat med än mer självförtroende som gör att vi också vågar utmana individuellt ger en hel del mål framåt. En bra match, säger en nöjd Magnus Tyrgrim.

Matchen är jämn i första halvlek som vi dock vinner på ett elegant nickmål av Maja i 38:e minuten.

Inför andra sätter vi hårdare och högre press på deras backlinje som resulterar i misstag från deras sida som vi kan förvalta i farliga anfallslägen.

Men det är snabba omställningar genom hela laget som bäddar supersnabba Ella att rinna igen gästande försvar och göra två i det närmaste identiska mål inom en minut (61:a och 62:a)

Efter 3-0-målet kommer ketchupflaskan och på en kvart gör vi fyra mål till.

På resultattavlan lyser 7-0 över Stuvsta IP och det tog emot att släcka den efteråt då den gärna fått lysa fram till nästa helgs match.

Skönt att också två målvakter, Linnea och Matilda, får hålla nollan.

Målskyttar i dag: Ella 4, Maja, Alina och Sanna med varsitt mål.

Men som sagt en imponerande laginsats som ger oss råg i ryggen för fortsättningen.

Tränaren inför premiären: Himla Kul!
2021-06-11 16:15

Magnus Tyrgrim om känslorna inför söndagens premiär i SM17-serien.

Träningsmatch: Stuvsta-Enskede 2-0
2021-06-06 22:24
Dagens målskyttar, Elsa och Karro.

Presspel enligt skolboken bäddade för en välförtjänt seger med 2-0 i kvällens träningsmatch mot Enskede på Visättra IP.
Storstilad laginsats där det är väldigt glädjande att se nötandet av vårt presspel i olika varianter på träning ge så konkreta resultat i match.
Dessutom bär vi huvudet högt. Spelar med självförtroende, tuffhet och intensitet.
Vi har en eminent backlinje som ger oss så mycket trygghet.
Lovar gott inför seriepremiären nästa helg.

- I stort sett allt vi pratat om, analyserat tillsammans och framförallt tränat på gör vi i dag som ett helt lag. Viktiga hörnstenar är inställningen att alla spelare är viktiga, stolthet, mod och glädje i spelet och över att kunna agera tillsammans som en stark och självsäker trupp. Det ger energi och kraft åt hela laget. Bästa laget! I alla fall i dag.
- I morgon jobbar vi vidare taktiskt med de saker vi hittade under dagens match.

- Kul att se lite publik på matchen också, tack för att ni kom, säger tränaren Magnus Tyrgrim.

Målen gjorda av en frispelad Karro i 24:e minuten. Elsa dundrar på egen retur in bollen i nättaket i ett förlösande ”spiken i kistan-mål” i matchminut 80.
Matchen direktsändes och hittas på SolidSport om ni vill underhållas av vackert spel.

Teori inför premiären
2021-06-03 21:14
Teori i Stuvstahallen. Foto: Mikael Staaf

I kväll samlade tränaren Magnus Tyrgrim truppen till ett stort teoripass inför seriepremiären 13 juni.

Elsa var en av tjejerna som deltog.

- Det var inte värsta banbrytande grejer utan sånt vi gått igenom på träning. Sånt vi känner igen sedan tidigare. Press, försvar och anfall.

Lärde du dig nåt nytt?

- Olika presstekniker som fördröjande, styrande och aggressiv press.

Var det någon som somnade?

- Nejdå! Alla var med och mycket intresserade.

Äntligen - seriespel stundar
2021-05-21 14:20
Dueller på torsdagens träning. Redo för matchsekvenser.

Saker och ting börjar röra sig åt rätt håll. SM F17-serien kommer igång i juni.
Vi har vår första match 13 juni på Källbrinks IP mot gästande Rynninge IK.
Serien blir då en enkelserie (inga dubbelmöten hemma och borta).
- Vi får ingen chans till revansch och tre tappade poäng kan inte tas igen i returmötet. Så boka nu in alla matcher så att alla kan vara med och spela så mycket som möjligt. Ta även chansen till spel i våra andra serier, F16-19 och eventuellt Stockholmsserien. Matchtid är viktigt och ett bra sätt att utvecklas som spelare, säger tränaren Magnus Tyrgrim i en hälsning till truppen.

Hem, 25/05 07:44
Hem, 07/05 17:48