Vi är Stuvsta IF F17/DamU
Laget
I Stuvsta F17/DamU är målet att utbilda spelare för att ta steget till seniorspel i tidig ålder samt i förlängningen ge möjlighet till att ta steget till en högre nivå utan att spela i en akademi.

Vi är en trupp födda 04-05 som har en hög ambition samtidigt som vi har roligt tillsammans. Vi spelar F17 och stöttar damlaget i division 1.

Säsongen 2021
  • Tre träningsläger inbokade.
  • Anmälan till F17 är klar.
  • Anmälan till 2004/2001 klar.
  • Anmälan till Stockholmsserien klar.

***Följ oss på Instagram: @stuvsta.if.f17damu***

Under 2020 spelade vi i olika serier och cuper:

Vi tränar minst 3 gånger i veckan på vårt fina Stuvsta IP och har en aktiv föräldragrupp och bred ledartrupp som ser till att vi har det bra. Under vintersäsongen tränar vi bl a i fina Stuvstahallen och på Stuvsta IP samt kör fotbollsfys på MedFit, - Stockholms största träningscenter.

***Se våra matcher live och i efterhand via Solidsport***

Följ våra matcher via Min Fotboll

Träningsmiljö och inriktning

Vi tränar på vårt fina Stuvsta IP & är ett lag med hög ambition med vår fotboll och vi vill ständigt utvecklas i en bra och utmanade miljö för att forma framtidens damspelare.

Samarbete med damlaget

Vi har ett nära och utvecklat samarbete med vårt duktiga damlag som spelar i division 1. Vi kommer åka på träningsläger tillsammans och har en utvecklad löpande rotationsträning.

Våra spelare i damlaget
2021-09-19 08:57
Försök ta bollen från Stella. Försök bara.

Stuvsta DamU har ett nära samarbete med damlaget. Våra tjejer roterar träning ihop och spelare får prova på seniorfotboll (Stuvsta har ett bra damlag i division ett).

Vi är så glada att den här möjligheten ges tjejerna. Det gagnar deras utveckling på alla plan.

Stella, Minéa och Karro spelade mot Dalhem på lördagen (tyvärr förlust med 0-1). Men våra tjejer är så duktiga och starka. De tar för sig och utmanas av utmaningen. Stuvstas framtid är ljus!

Vi fortsätter i B-slutspelet
2021-09-14 21:53
Preliminära datum.

Som ni säkert redan hört fick vi spela vidare i B-serien i F17 SM Mellersta Svealand!

Vi fick också en kanonlottning med följande preliminära spelschema. Observera att matcherna inte är tidsatta ännu, det sker under veckan. Vi kommer t ex att flytta matchen mot Örebro den 17/10 till den 16/10.

Men räkna med spel under dessa helger.

Preliminära speldatum/tider

Enskede IK - Stuvsta IF 2021-09-26 00:00

Stuvsta IF - IK Sturehov 2021-10-03 00:00

Ingarö IF - Stuvsta IF 2021-10-10 00:00

Stuvsta IF - KIF Örebro DFF 2021-10-17 00:00

Kvarnsvedens IK - Stuvsta IF 2021-10-24 00:00

Vi återkommer när alla matcher är tidsatta.

Överraskande tränarintervju
2021-09-14 21:11
Magnus Tyrgim, tränare Stuvsta DamU, överraskas av spelarna då han ska summera säsongen efter att grundserien i SM17 avslutades i helgen.
Tyvärr tappade vi en slutspelsplats i sista omgången men fotbollslivet går vidare med en fortsättningsserie som bland annat tar oss till Borlänge, på cykel?!
Kolla in intervjun.
Vi blev inte jumbo!
2021-09-12 16:22
Vi kom inte sist i serien i alla fall. Aspudden gjorde sitt jobb i dag och vann med 9-1 mot Ingarö.
Då lag bakom oss i tabellen uteslutits på grund av wo-matcher så är det vi och Ingarö i B-serien. Vi återkommer med om det blir en eller två matcher (hemma och borta?)
Lag 1-6 deltar i fortsättningsserie A. Men det är bara vinnaren i A-slutspelet som går till kvartsfinal i SM17 som SvFF administrerar. Lär bli stentufft! Återigen vi var värda en plats bland de sex och det hade varit så kul att möta topplagen igen, men nu är det som det är.
Matchrapport: Västerås-Stuvsta 2-1
2021-09-11 18:17
Fotbollen suger ibland. Klottret fanns där innan vi kom.

Att ingenting är normalt längre är det nya normala.
En dubbelsmocka i dag.
Dels att vi förlorade matchen mot Västerås (2-1), dels att Tyresö skrällvann sin måstematch mot Boo (3-2). Det innebar att vi tappade sjätteplatsen. Därmed blir det inget slutspel med de sex bästa i vår SM17-serie. Surt sa räven.

Oavsett faller vi på eget grepp. Matchen mot Västerås på Ringvallen är jämn i första halvlek men vi ligger under med 2-0 när det är paus. Vi skapar några vassa situationer men har inte marginalerna på vår sida. Det blir en sån dag.
En rak djupledsboll i mitten och frilägessituation som kommer lite för snöpligt i matchminut 18. Senare en diskutabel frisksparkssituation som lämnar Linnea H liggande på egen planhalva men spelet fortgår, vi liksom stannar upp och plötsligt gör de 2-0 på ett långskott.
Våra lagdelar håller inte ihop. Anfallen sker utan tyngd bakifrån.

I halvlek pratar vi om att höja oss mentalt. Kriga mera. Vinna dueller. Ändra på fokus. Orka lyfta upp mittfältet i anfallen.
Vi kommer ut som ett annat lag. Dominerar andra halvlek. Vi bränner en straff i 54:e minuten men fortsätter att tugga på.
Får utdelningen på Mejas patenterade höga distansskott som letar sig upp i nätmaskorna i 59:e minuten. Vi fortsätter att pressa men orkar inte riktigt hela vägen. På bänken har vi för dagen bara två avbytare. Dessutom skadar sig Sanna, matchen stannar upp i flera minuter men domaren lägger inte på särskilt mycket innan han sen blåser av matchen.

En stark laginsats till trots är det frustrerande att förlora på detta viset. Minst oavgjort var vi värda.

Vi tror då efter matchen att det ska ordna upp sig ändå. Men då vet vi inte att detta inte är en normal dag.
Tyresö slår suveräna Boo och vi blir omkörda i sista omgången. Sjätteplatsen berövas oss. Inget är som normalt. Inget ska tas för givet. Det har vi lärt oss.

Vi bryter ihop och kommer igen. Det är normalt.

OBS! Klottret på bilden fanns där före oss. Vi tar för övrigt avstånd från allt klottrande.
Lör 11/9 12:00
Sön 5/9 20:00