22°   1-0  Jennifer Söderström (Isabella Praneetphonkrang)

45°   3-1  Felicia Westrin (Julia Egelryd)

82°   4-1  Elin Sköld (Isabella Praneetphonkang)

90°   5-1  Elin Åsenlund  (Rebecca Lipo)

Hörnor Lidingö 1st

Avslut Stuvsta 11st (målen ej medräknade)

Avslut Lidingö 1st

Härliga förutsättningar för denna premiär i div 2 Östra med gassande sol och fåglar som kvittrar… eller är det Elin R som kvittrar… J. Jag tycker vi har haft en bra vinterresa med futsal, fys och mycket spel för att komma förberedda till denna serie på bästa sätt. Vi har fyllt på i truppen med många bra spelare och sex av dessa började i startelvan. Så det känns härligt nu när säsongen är igång.

Vi rivstartar matchen och skapar direkt ett tryck mot Lidingömålet. Vi har tre hörnor och är väldigt nära att trycka in bollen vid varje hörna. Vi skapar massor med chanser. Bella blir frispelad men skjuter bollen precis utanför. Julia gör en av sina härliga löpningar och Felicia kommer själv mot målet och skjuter mot bortre gaveln men bollen styrs bort precis innan den är på väg in. Men 1-0 ska komma och det är Bella som hittar Jennifer som snyggt placerar in 1-0 i 22°. Vi spelar riktigt bra och 2-0 kommer nästan direkt. Nu är det Fia som får en pass från Elin Sköld och Fia lägger in den med vänstern i vänstra hörnet i 24°. Isse och Elin Sköld fördelar bollarna perfekt mot våra yttrar Felicia och Jennifer. Vi kommer fram hela tiden och Lidingö kommer inte över på vår planhalva. Vi skapar många chanser och är väldigt nära att sätta 3-0 flera gånger. När Lidingö kommer i sitt första anfall så kniper Amanda bollen framför Lidingö spelare och domaren dömer straff. Helt ofattbart, domaren säger efter matchen att det var för att Amanda vred ut armbågarna och det var därför han dömde straff. Jag har inte varit målvakt men alla vet att alla målvakter gör detta för att skydda sig själv. Lidingö gör mål på straffen 1-2. Tjejerna trummar på och Julia kommer runt på högerkanten och spelar in till Felicia som trycker in 3-1 riktigt snyggt innan första halvlek är slut.

I andra halvlek så flyttar Lidingö upp spelet en aning i början av halvleken. Tjejerna tar tag i spelet igen och vi har nu en konstant press igen mot Lidingömålet. Vi gör tre byten med 20 minuter kvar att spela och det gör att vi får mer energi och nu kommer även målen. 4-1 får duktiga Elin Sköld göra med passning från Bella. Vi får två mål tveksamt avblåsta för offside. Elin Åsenlund som fick sista målet bortdömt får nu en perfekt pass från Pecka och nu stänker hon dit slutresultatet, 5-1.

5-1 kunde ha varit mycket större. Men jag är väldigt nöjd med spelet och tjejernas inställning att kämpa på även om det var varmt och vi fick en del domslut emot oss.