Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Välkommen till Stuvsta IF dam
Stuvsta damlag 2019

Laget spelar 2019  i div 2 Södra Svealand och Junior 19 Flickor. 

Vintern 2018-2019 spelar laget i nationella futsalserien RFL Dam Västa Svealand


Huvudtränare  Mats Oskarsson

Lagledare: Bertil Wiklund 


Tränare: Johan Kilén 

Tränare: Robert Dahlin


Material: Rolf Knutsson


Frågor, kontakta Bertil Wiklund, på 076-8033606

Futsalpremiär - vinst mot Rågsved
2019-11-21 19:15
Futsal damer div 2
Rågsveds IF - Stuvsta IF: 0-7 (0-4)
(Malin, Sanna x 2, Sofia, Elin R, Isse x 2)

Äntligen dags för seriepremiär i futsal! Vi fick äran att inleda årets vinterresa tillsammans med våra kära grannar Rågsveds IF. Som vanligt vet man inte riktigt hur man ligger så här i inledningen av säsongen men vi har haft riktigt bra fart på träningarna och träningsmatcherna har sett lovande ut. 

Matchen startar i lågt tempo och det är stillastående och trevande från bägge lag. Rågsved håller fin försvarsbox och vi får i början inte till vare sig rörelse eller snabbt passningsspel. Vi höjer sakta tempot och de gånger vi får fart på hela laget så blir det i stort sett mål eller målchans varenda gång. Vi vinner första halvlek med 4-0 och drar upp tempot ytterligare i andra. Nu börjar det se bra ut. Många snabba och fina kombinationer resulterar i ytterligare tre mål och vi vinner matchen med 7-0. Rågsved skapar flera riktigt vassa chanser och storspelande Carro i mål får sträcka ut sig ordentligt några gånger. 

Vi tackar Rågsveds IF, domare och publik för en trevlig match!
Bengts hörna
2019-11-19 18:34
Nya turer kring serieindelningen

 

Idag tisdag fastställs serieindelningen för förbundsserierna av representantskapet. Men in i det sista händer det saker som påverkar serieindelningen. Det handlar då om föreningar som dessvärre tvingas dra sig ur sina serier. I nästan samtliga fall handlar det helt enkelt om spelarbrist.

 

Det senaste som har hänt är att Assi från elitettan tvingats dra sig ur serien. Man kommer nu att fortsätta med spel i division 2 där man redan har sitt andra lag. Laget kommer från Kalix kommun. För den som inte har den Svenska geografin på sina fem fingrar så talar vi om nordligaste Sverige och Norrbotten. Man kan ta flyget till Kallax som är Luleås flygplats. Sedan är det bara åtta mil med buss till Kalix.

 

Med sina geografiska förutsättningar är det en fantastisk prestation av Assi att ha tagit sig ända upp i elitfotbollen. Men när det nu inte går längre är jag inte säker på att de andra lagen i elitettan sörjer att man inte får resa till Kalix. Det är lite synd för det är väldigt vackert där.

 

Då undrar man förstås vad som händer nu. Sitter man med en tombola på förbundet och delar ut nya platser i förbundsserierna? Nej, naturligtvis inte. I fotboll finns det regler för allt. I det här fallet handlar det om tävlingsbestämmelserna (TB) §§ 26-28. De två förstnämnda §§ gjorde mig mest förvirrad men i § 28 pratas det klarspråk.

 

Platsen i elitettan tas av ”bästa tvåa” i kvalet. I det här fallet tog Dösjöbro och Sunnanå inga poäng i sina kvalmatcher. Men det gjorde Älvsjö AIK när man spelade 0-0 borta mot Alingsås. Så visserligen gjorde man inga mål i kvalet men det räckte ändå till en plats i elitettan. Vi lyfter på sportmössan och gratulerar!

 

Detta innebär förstås också att det finns ytterligare en plats i division 1 att fördela. Innan vi berättar vilket lag som fick den platsen skall vi berätta om hur reglerna ser ut. Varje säsong finns det många spekulationer kring serieindelningar och inte minst vakanstillsättningar. Ibland frodas rena konspirations teorier. Men allt finns förstås reglerat i fotbollens gedigna regelverk.

 

Därför skall vi återvända till TB §28. När en vakans uppstår i division 1 så skall ”bästa tvåa” i Götaland ha den. Det har redan hänt och det var i det sammanhanget Örebro hamnade i vår serie. Uppstår en andra vakans skall den gå till ”bästa tvåa” i Svealand. Så därför gick platsen till IK Tun när Hässelby drog sig ur. Vi skall också säga att turordningen mellan regionerna bygger på hur många 11-mannaspelare det finns i dam och flickfotboll i respektive region.

 

När det nu uppstått en tredje vakans i division 1 skall den platsen gå till ”bästa tvåa” bland lagen i de Norrländska division 2 serierna. Då visade det sig att det var Valbo FF som stod på tur. Valbo är ett lag från Gävle som då hamnar i division 1 norra Svealand. Till Valbo återkommer vi eftersom vi skall mötas i en träningsmatch framåt våren.

 

Som grädde på moset betyder detta att Södersnäckorna ”återvänder” till division 1 södra Svealand. Det behövs ju varken karta eller linjal för att konstatera att Gävle ligger norr om Kanalplan! Dessutom känns det som att fotbollsgudarna denna gång skipat rättvisa gentemot ett lag som inte är riktigt som vi andra.

 

Till slut skall vi konstatera att om det efter representantskapets beslut om serieindelning blir nya vakanser så är det andra regler som gäller. Men till detta får vi återkomma om behov uppstår.

 

Bengt Ericson

Bengts hörna
2019-11-16 17:51
ÄNDRINGAR I SERIEINDELNINGEN DIV1

 

För någon tid sedan ändrade förbundet sitt förslag till serieindelning. Det nya förslaget innebär att Örebro blir kvar i vår serie. Samtidigt flyttades då Hässelby till den norra serien. Detta gick under radarn för oss och därför har vi inte kunnat berätta om detta tidigare.

 

Men det räcker inte med detta. Under de senaste dagarna har Hässelby meddelat att man drar sig ur serien. Någon förklaring till detta har föreningen inte lämnat. Fast tråkigt är det förstås när ett lag tvingas dra sig ur en serie. Vi upplevde detta själva 2011.

 

Detta får förstås ytterligare konsekvenser. Uppflyttade nu blir IK Tun från Nyköping. Laget har sin hemmaplan nära Skavsta flygplats. Så då hittar ni säkert när vi ska spela där. För Tun kommer att spela i vår serie.

 

På tisdag fastställer representantskapet serieindelningen. Utan att ha råpluggat tävlingsbestämmelserna kan det vara så att om Hässelby dragit sig ur serien efter beslutet om serieindelning hade nog Tun erbjudits platsen i den norra serien.

 

Men nu blir det istället ett annat Stockholmslag som får dra sig norr ut. Bengtsson & Co på Stockholms fotbollsförbund har då plockat fram karta och linjal för att se vilket lag som har sin hemmaplan längst norrut. Och det visar sig att det är med knapp marginal Kanalplan.

 

Det innebär att det är Södersnäckorna skall flyttas till den norra serien. Vi vet ännu inte vad Snäckorna säger om detta. Men det här känns inte bra. Av det enkla skälet att Snäckorna är inte som alla vi andra.

 

Jag tror det var 2007 som Södersnäckorna gjorde entré i seriespelet. Ett gäng tjejer där alla spelat fotboll tidigare. Flera på hög nivå. Det hände ibland att man drog lott om vilka positioner man skulle ha. Och när det blev paus tog man fram tombolan igen…

 

Jodå, man vann förstås serien och sedan fortsatte klättringen uppåt. Det här handlar om tjejer som älskar sin fotboll men som inte längre kan eller vill träna flera gånger i veckan. Man har heller inte samma ekonomiska muskler som andra föreningar på vår nivå. Det mesta om inte allt får man betala ur egen ficka.

 

I division 2 vann man aldrig serien. Och det tror vi var medvetet för kapacitet fanns. Men regelboken säger att som seriesegrare är du skyldig att gå upp en serie. Men som tvåa kan man välja att stanna kvar. Vilket också har hänt när det gäller Snäckorna. Så det var faktiskt lite överraskande när man efter säsongen 2017 tackade ja till spel i ettan.

 

Vi kan nog vara övertygade om att man på Stockholms fotbollsförbund ser dessa problem. Man har utan framgång argumenterat för att Tun borde ta platsen i den norra serien. Man har också i ett mejl till berörda föreningar i Stockholm närmast vädjat om att något annat lag frivilligt skulle ta plats i den norra serien.

 

Det tror vi inte kommer att ske. Varje förening har ju ett ansvar för sina tjejer. Redan idag lägger man ner otroligt mycket tid på fotbollen. Att då öka den belastningen med ett stort antal timmar i buss är inte rätt mot spelarna. Men efter tisdagens beslut vet vi kanske mer.


/Bengt Ericson

Bengts hörna: Serieindelning 2020
2019-11-03 18:29
Serieindelningen klar för nästa säsong!

Så vet vi äntligen hur motståndet ser ut kommande säsong. Visserligen fattar representantskapet det formella beslutet om några veckor. Men det är bara en formalitet.

 

Skälet till att vi kan vara så säkra på det är, som vi skrivit om tidigare, är att indelningen är strikt geografisk. Lagen längst norrut spelar givetvis i den nordligaste serien och samma sak gäller följaktligen för lagen söderut. I år blev trångt både längst i norr och söder eftersom de lag som åkte ur elitettan kom från Norrland och södra Götaland. Och med dominoeffekter kan det sedan bli effekter i mellersta Sverige. Och så blev det i år.

 

Division 1 södra Svealand är det officiella namnet på vår serie. De flesta av våra blivande motståndare är förstås gamla bekanta och sju av bortamatcherna når man med SL-kort. Dessa är Boo FF, Enskede IK, Hässelby SK, Södersnäckorna BK, Tyresö FF, Telge United och Älvsjö AIK. Som väntat hamnar också Triangeln SK från Eskilstuna i vår serie.

 

Sedan kommer lite överraskningar i form av tre lag från Norrköping. Det är nyuppflyttade Smedby AIS. Ett lag som vi faktiskt spelat i samma serie som tidigare. Men det var sju år sedan. Från Norrköping kommer också Lindö FF. Ett lag som klarade sig kvar i division 1 tack vare bättre målskillnad.

 

In i serien kommer också IFK Norrköping. Då är det lika bra att hissa varningsflagg direkt. Detta är absolut en av favoriterna till seriesegern. I år blev man tvåa i sin serie. Men bara en enda poäng efter Jitex. Ett Jitex som lekande lätt kvalade sig upp till elitettan genom att slå Dösjöbro med sammanlagt 7-0.

 

När det gäller övriga division 1 lag från Stockholm så får då Sollentuna och Täby spela i division 1 norra Svealand. Där ingår även följande lag: Hille IF, Gefle IF, Sandvikens IF, Stensätra IF, Ljusdals IF, Sundsvall DFF, Gamla Upsala SK, Rimbo IF, IFK Västerås och Västerås BK 30.

 

Som ni märker blir det ganska stor skillnad i resande mellan dessa serier. Uppsala och Västerås är förstås inga problem. Men Sundsvall och Ljusdal innebär förstås många timmar i buss. Jag tror inte något lag i vår serie skulle vilja byta till den nordligare serien. Men så är vi också ganska bortskämda med att slippa långa resor.

 

Så blev det till slut allsvensk damfotboll i Stockholm nästa säsong. Efter sju sorger och åtta bedrövelser får man väl tillägga. Djurgårdens säsong har känts som rena ökenvandringen. Det var förstås en oväntad besvikelse med tanke på att truppen såg ju faktiskt bra ut.

 

Avslutningen mot Vittsjö var inget undantag. Det känns faktiskt ganska typiskt att det blir Göteborg som till slut räddade Djurgårdens kontrakt.

 

Efter en dyster lördag var det ändå dukat för fest på Kanalplan under söndagen. Det var utsålt så det var ju tur att matchen mellan Bajen och Uppsala sändes på TV. Och fest blev det. För Uppsala…

 

I den första halvleken fanns det hopp om allsvenska derbyn nästa säsong när Bajen också tog ledningen. Men vad hände egentligen i den andra halvleken? Uppsalas kvittering är inget att säga om för det var ett fint mål efter en härlig spelvändning. Men det var också början på rena kollapsen för Bajen.

 

De två följande målen var däremot billiga. En frispark och en hörna där Bajens försvar mest stod och tittade på. Så när det gällde som mest kom säsongens första hemmaförlust. Men frågan är väl om det egentligen inte var lilla syster BP som veckan innan blåste Bajen på det allsvenska kontraktet. När man då missade en straff så verkar nerverna kommit i dallring. I vinter får Bajen träna på att knyta ihop säcken.

 

Till slut får vi förstås också gratulera Bollstanäs till platsen i elitettan. Kvalet mot anrika Sunnanå slutade lyckligt med 3-2 segrar i bägge matcherna.

 

I väntan på nästa säsong kommer vi de kommande veckorna att fortsätta att gräva lite i vårt damlags historia. Så håll utkik här på hemsidan!


Bengt Ericson

Vidare i Victoria Cup efter straffar
2019-10-24 16:22
Victoria Cup 2019-2020
Spånga IS FK - Stuvsta IF 1-1 (1-0) 3-4 efter straffar
0°    0-0   Straffräddning av Caroline Forsgren  (divisionsstraff av Spånga)
36°  1-0
67°  1-1  Frida Widmark  (Julia Egelryd)
Straffsparksmål från Hanna Gustavsson, Sandra Karlsson & Julia Egelryd

Första halvlek gick till Spånga. De var kvickare, vann närkamper och löpte mer än oss. Vi stod inte riktigt att känna igen. Det var lite "off season" fotboll från oss. Målet deras kom efter lite flipperspel som slutade med att bollen krutades in otagbart i högra hörnet.
Vår klaraste målchans var ett friläge där Julia placerde bollen strax utanför.

Andra halvlek klart bättre av oss. Läxan var nu läst och tjejerna tog fram lite stolthet och såg till att så smått mala ner motståndarna. Målet tillkom på en målvaktsretur efter ett kompakt spelövertag från oss. På slutet hade vi ett par chanser som hade kunnat inneburit att vi inte behövt straffar för ett avgörande.

Straffarna som följde så sköt Spånga sin första straff utanför och vi satte vår första, var det vi som hade initativet och motståndarna var tvungna att jaga. När vi placerat in ytterligare 2, missat 1 och vår Caroline räddat 1 var segern ett faktum och vi är med det vidare i upplaga 2019-2020 av Victoria Cup.

Kommande matcher
Spelade matcher
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
Hem, 12/11 13:54 
Hem, 30/10 10:42 
Hem, 02/10 10:04 
Hem, 12/08 07:30 
Hem, 27/06 19:45 
 
Sponsorer