Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Välkommen till Stuvsta IF dam

Laget spelar 2018  i div 2 Södra Svealand och F19 Elit. Vinnare i futsal div 2. 

Huvudtränare  Robert Nilsson 

Tränare/Målvaktstränare Johan Kilén 

Lagledare  Bertil Wiklund  

Material: Rolf Knutsson

Vill du provträna kontakta Robert Nilsson på 072-5590111

För övriga frågor kontakta Bertil Wiklund på 076-8033606

Vinst mot IFK Nyköping!
2018-08-12 21:21

Stuvsta IF- IFK Nyköping= 3-2(2-0)

12min 1-0 Isabella Praneetphonkrang (Sofia Svanberg)

35min 2-0 Isabella Praneetphonkrang (Sofia Svanberg)

50min 2-1 IFK Nyköping

60min 2-2 IFK Nyköping

67min 3-2 Hanna Gustafsson (Isabella Praneetphonkrang)

Statistik Hörnor 7-2, målchanser ex målen 13-3.

 

Härligt att serien nu börjat och varje match är oerhört viktig i denna serie med endast 10lag.

Vi har fått tillbaka några spelare och även flyttat upp några spelare från juniorerna. På grund av studier, barn och skador så har några spelare valt att slutat.

Nu när första seriematchen efter sommaruppehållet skulle spelas så hade vi en förväntan i laget. Speciellt med tanke på att serien är så jämn.

Vi startar matchen som vi ska och har bra rörelse i laget vilket gör att Nyköping inte hänger med. Firman Bella och Sofia skapar några chanser direkt. I 12:e minuten hittar Sofia Bella som kommer med fart och stänker snyggt in 1-0.

Vi fortsätter att skapa chanser och Felicia kommer gång på gång förbi på sin kant. Hon är så när på att få in andra målet. Sofia tar sig fram och passar snett inåt till Bella som trycker in sitt andra mål. Vi fortsätter att skapa ett par fina chanser. Men 2-0 står sig i halvleken som kanske borde varit ett par mål mer till oss. Vi gör en bra första halvlek.

Andra halvlek fortsätter som den första. Vi har ett par riktigt fina lägen men Nyköping offrar sig och räddar på mållinjen. Istället så tvekar både vår backlinje och Amanda i målet och vips så är en Nyköpingspelare först på bollen och hon reducerar till 2-1. Vi fortsätter skapa fina chanser men spelet blir nu väldigt hackigt. Dels skallade två spelare ihop och därefter skadar sig en Nyköpingspelare sig när hon stoppar ett givet Stuvsta mål. I ett av få Nyköpingsanfall så skapar de en hörna. Tyvärr så gör vi ett självmål på hörnan och nu snöpligt och inte ett dugg rättvist så står det 2-2.

Tjejerna visar fin karaktär och maler på och fortsätter att skapa fina lägen. Felicia hittar Bella som kommer runt på kanten. Osjälviskt passar hon Hanna som bara har att stänka in 3-2 i öppet mål. Ett par minuter efter målet är reprisen väldigt nära på 3-2 målet. Men denna gång går bollen över mål. 3-2 står sig matchen ut och Nyköping är aldrig nära att kvittera. Starkt av tjejerna att bara fortsätta att våga spela vårt spel. Kul att se Camilla Lenngren tillbaka och många spelare var riktigt bra idag. De tre bästa Stuvstaspelarna enligt mig.

·       Isabella som med sin fart, driv och jobb är grymt jobbig att möta men grymt skönt att ha i sitt lag. Även 2 mål och 1 assist idag.

·       Felicia Westrin med sin fart, teknik och speed är det ingen hänger med när hon är på spelhumör. Felicia skapar massor med lägen för hela laget.

·       Rebecca ”Pecka” Liipo som dirigerar sin backlinje grymt bra och står alltid rätt.

 

Vi tackar duktiga Nyköping, domarna och vår publik för en bra match. Nu ser vi fram emot nästa helgs match i Nyköping mot IK Tun.

//Robert Nilsson Tränare

Välkommen Linnea och Hanna!
2018-08-06 23:56
Linnea Kröckel och Hanna Gustafsson!

Vi flyttar upp 2 av våra duktiga juniorer båda född 2001 till damtruppen. Det är offensiva spelaren Hanna Gustafsson som redan gjort ett par matcher i år och har spelat med oss till och från i snart 3år. Hanna är en grymt duktig teknisk och målfarlig spelare som kan spela både i anfallet och på mittfältet. Vindsnabba Linnea Kröckel som också redan spelat några matcher med oss. Linnea kan spela i backlinjen eller på mittfältet.

Vi är grymt glada att dessa duktiga spelare nu tar steget full ut till damtruppen. Visar också vilken härlig utbildning vi har i Stuvsta IF.

/Robert Nilsson Tränare Stuvsta Dam

2-2 i toppmötet mot Hässelby!
2018-06-18 20:12
Stuvstas Terry Butcher! Sofia Lindbom

Hässelby SK- Stuvsta IF= 2-2 (1-1)

19°   1-0 Hässelby SK

22°   1-1 Sofia Lindbom (Hanna Gustafsson)

52°   2-1 Hässelby SK

55°   2-2 Isabella Praneetphonkrang 

62°   Utvisning Hässelby SK

 

Förutsättningarna inför våren sista div 2 match. Var att vi var 3 poäng efter Hässelby som ligger på 2a plats i serien. Så det var 2 lag som gick för vinst denna varma lördag. Planen var tyvärr stenhård, det gjorde att bollen studsade oerhört mycket, det var verkligen inte lätt att få spel efter backen.

Vi är inte riktigt med i matchens inledning. Hässelby vet givetvis att planen är svår spelad och slår långt á la Tun. Hässelby skapar ett par chanser utan att de skapar några riktigt vassa chanser. Vi sticker upp och Bella får en härlig passning perfekt i farten och kommer helt fri mot Hässelby målvakten. Men skottet går tyvärr rakt på målvakten. Hässelby tar ändå rättvist ledningen med 1-0. Vi visar karaktär efter målet och börjar nu vinna 2a bollarna. Stundtals får vi ner bollen på marken. Hanna hittar snyggt Fia med en delikat passning. Fia lobbar bollen över målvakten och kvitterar till 1-1. Nu har vi tagit över takt pinnen och Bella kommer helt rätt och kommer ensam med målvakten igen och även denna gång räddar målvakten. 1-1 står sig halvleken ut. 

I andra tar vi över totalt i början och pressar mot Hässelbys mål. Sofia har några fina lägen men det är ett Hässelby ben i vägen från Stuvsta ledning. I 52minuten slår Hässelby ifrån sig och tyvärr så missbedömer både Pecka och Amanda bollen så att en Hässelby spelar kommer emellan och kan rulla in 2-1. Bella som slitit och jobbat kopiöst kommer för 3 gången fri och nu lobbar hon över målvakten men den går på fel sida stolpen. Vi fortsätter pressa och minuten efter Bellas friläge så släpper Hässelby målvakten en retur där Bella äntligen får utdelning till 2-2. Vi fortsätter att pressa Hässelby för ett ledningsmål. Hässelby åker på en utvisning i 62minuten, tyvärr så ger detta mer energi till Hässelby och nu är det Hässelby som skapar ett fint läge som Hässelby skjuter ribba ut. Sista 15 tar vi över spelet igen och skapar några riktigt fina lägen. Vid en hörna från Sköld kommer Fia perfekt och får en liten touch på bollen. Men samtidigt så skallar en Hässelby spelare med Fia och hon får en riktig smäll(se bild).  Som Fia sa så var smällen verkligen värt ett mål. Vi skapar ett par halvchanser till men matchen slutar 2-2. Inget resultat som inget av lagen ville och jag tycker att vi var närmast segern.

Bästa Stuvsta spelare idag var:

*Bella som jobbar kopiöst och skapar så många lägen. Även om hon skulle gjort ett par mål till så skapar hon oerhört mycket själv.

*Hanna som gör 3e matchen på 4 dagar och sliter och spelar så klokt i så ung ålder(01a).

*Fia som visar härlig rutin och smartness med kloka passningar, löpningar och upp offrande spel. 

Vi tackar Hässelby, domarna och vår publik för en spännande match.

Nu ser vi fram en härlig sommar och en rolig höst!

/Robert Nilsson 

  


Pigga inhopp återtog momentumet
2018-06-10 10:16
Stuvsta IF-Hällbybrunns IF   4-1  (2-0)

2°    1-0   Felicia Westrin  (Sofia Lindbom)
20°  2-0   Sofia Svanberg  (Felicia Westrin)
53°  2-1
78°  3-1   Jennifer Söderström  (direkt frispark)
79°  4-1   Jennifer Söderström  (Sanna Sigg)

Hörnor Stuvsta  2st
Hörnor Hällbybrunn 0st

Momentumet vi hade från första halvlek var på väg att slippra igenom våra fingrar. Vi började, bildligt talat, trampa luft cch vi kunde inte riktigt komma på vad vi skulle göra. Motståndarna passade på under denna period med en reducering bakom vår för dagen målvakt Elin Åsenlund. Det var ett avslut som gick via stolpen, sen på Elins högerben, för att tlll slut rulla in över mållinjen.

Strax efter målet med ca 30 minuter kvar av andra halvlek, hoppade Hanna Gustafsson, Sanna Sigg & Emmie Holmlund in och spred nytt friskt syre till tjejerna och vi återtog momentumet i matchen.
Med dessa tre tjejer blev det till att trycka på gasen igen och med två fräsiga högerfotsskott upp i nättaket från eminente Jennifer Söderström, såg vi till att stänga denna föreställning på ett förtjänstfullt sett. Denna Jennifer, med ett sånt löd i dojan,  var vår främste idag. Hon tacklades, sprang, dribblade på ett sånt frejdigt sätt att de två målen var bara en naturlig effekt av hennes uppoffrande spel.

Över 90 minuter var vi det klart bättre laget. Vi kom oftas fram på kanterna och rev upp stora sår i deras backlinje när våra yttrar drev längre sträckor med bollen in i straffområdet och slog inspel mot inrusande forwards. Hällbybrunn hade tre bra lägen att göra mål på, varav ett som sagt lyckades.

Tre omnämnanden går först till alltid hårt slitande Camilla Grönskog för att från sin vänsterbacksposition stå rätt i försvar och offensivt leverera fina djupledspassningar till kantspelaren Felicia Westrin som med sin briljanta bollbehandling i fart, ständigt satte sina motståndare i hård press när hon sprang med bollen längs kantern. Ett mål och en målgivande passning blev Felicias poängskörd. 
Den tredje går till Julia Egelryd som från sin högerposition även hon kom runt på kanterna och slog inspel som kunde ökat vår målskörd. Att hon även slår finfna hörnor och manar och driver på tjejerna med bra snack gör henne till en lagspelare av yttersta klass.

En snabb blick på tabellen visar att vi skuggar toppplaceringarna och nu på lördag 16/6 möter vi Hässelby, som ligger tvåa, i en högintressant match som avslutar första delen av denna Div 2 Östra Svealand serie. Vi ser mer än gärna att ni, våra fans, möter upp och stöttar tjejerna. Den fighten tar sin början klockan 12:30 på Hässelby Gårds BP.

En riktigt stor hälsning för god match till våra motståndare Hällbybrunn och domarteamet.

Vid tangentbordet
Johan Kilén
Oavgjord söndagkväll
2018-06-04 10:48
Älvsjö AIK B-Stuvsta IF  1-1  (0-0)
52°   1-0
62°   1-1   Linnéa Kossman   (Sofia Lindbom)

Hörnor Stuvsta 6
Hörnor Älvsjö 7

Oavgjort men långt ifrån tråkig match här på Älvsjö IP är väl minnerna man tar med sig denna söndagkväll. Med relativt få rena avslut på mål från någon av lagen blev det att tillställningen handlade mer om att lirka upp motståndarnas olika spelytor som stängdes av hårt jobbande spelare. 
Vad gäller upplirkningen hos oss i Stuvsta, kom vi runt på kanterna, som vi vill, och slog fina inlägg och inspel som med någon fot eller huvud här eller där kunnat resulterat i mål. Ett bra exempel när vi lyckades till 100 % med detta var Fias väl avvägda inlägg till en framrusande Linnéa som elegant nickskarvade över målvakten in i den bortre burgaveln. 

Ett välbehövligt regn, vi pratar störtskur, en bit in i första halvlek störde oss ingenting. Det var som att inget kunde ändra fokus på tjejerna. Det som genomsyrade vårt lag idag var det att vi skulle banne mig inte vika ner oss vad som än händer under 90 minuters spel.
16 hårt jobbande Stuvstaspelare vandrade sen av plan nöjda över sin insats idag. Älvsjö var bra, mycket bra, inget snack om det. Motståndarna tyckte med stor sannolikhet likadant om oss.

Fyra omnämnanden denna match.

Elin Sköld för hennas stora arbetsinsats på innermittfältet. Hon styr med osynliga tenktakler spelarna runt omkring sig och ser till att de även får lägen att förvalta. Hon får andra att höja sig några nivåer då hennes speluppfattning och hela tiden hårda jobb lockar fram kreativiteten hos tjejerna på plan.

Kajsa Johansson spelade libero i vår backlinje med sedvanlig pondus och elegans som är förknippad med denna Stuvstaikon. Det är som att det finns en automatiskt gps inom  henne. Hon är alltid, som man säger "på rätt ställe".

Linnéa Kossman som idag spelade utan smärtor på hennes tidigare skadade vadmuskler. Hon susade fram längs med planen och skapade oreda överallt för motståndarna. Sen att hon dessutom snyggt nickskarvade in kvitteringen var helt i sin ordning med tanke på hennes ständiga löpande.

Emmie Holmlund vars spel hela tiden utvecklas sen hon anslöt sig till vår trupp i år. Hon spelar enkelt, rakt och med en imponerande självklarhet på denna Div 2 nivå. 

Vi tackar Älvsjö och domarna för god match. En stor hälsning till våra fans på läktaren där vi mer än gärna ser att de återkommer och bänkar sig nu på lördag då Eskilstunalaget Hällebybrunn gästar oss klockan 13:00 på Stuvsta IP.

Vid tangentbordet
Johan Kilén
Kommande matcher
Spelade matcher
Lör 11/8 13:00
3 - 2  
Ons 8/8 18:30
2 - 1  
Lör 16/6 12:30
2 - 2  
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
 
Sponsorer