Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Välkommen till Stuvsta IF dam

Laget spelar 2018  i div 2 Södra Svealand och F19 Elit. 

Vintern 2018-2019 spelar laget i nationella futsalserien RFL Dam Västa Svealand

Tränare: Johan Kilén 

Tränare: Johan Gustavsson

Lagledare: Bertil Wiklund  

Material: Rolf Knutsson


Frågor, kontakta Bertil Wiklund, på 076-8033606

Glada skratt trots förlust
2018-11-10 20:14
Nationella futsalserien RFL Dam Västra Götaland

Sätra SK-Stuvsta IF 7-1  (2-0)

11°  1-0
18°  2-0
26°  3-0
35°  4-0
36°  5-0
38°  6-0
38°  7-0
39°  7-1  Iselin Shum  (Alexandra Guldbäck)
Speltid 2×20 minuter effektiv tid

Att gå på halvfart är inte vår paroll. Inte Sätras heller verkade det som. Med individuellt skickliga och fysiskt starka spelare fick de bollen att rulla till varandra i ett högt tempo och vi fick under perioder i matchen endast inrikta oss på försvar. Till slut tar koncentrationen slut och de får utdelning på några snabba kombinationer. Vi kunde med lite flyt gjort både ett och två mål till för energin och viljan att prestera fanns hos oss hela matchen men då även flytet tillhörde motståndarna var det inte så mycket att göra denna eftermiddag i Sätrahallen.

Med elegans, fart och smarta lösningar på uppkomna situationer blev Elin Ramberg & Iselin Shum våra stora utropstecken denna lördag.  De två glänste sådär lite xtra denna, trots förlusten, roliga match. 
Isse fick även pris (ett par benskydd) som  bästa spelare denna fight.

Att få med oss glada skratt inom gruppen denna siffermässigt stora förlust är ett styrkebesked i vår spelartrupp. Vi tar lärdom och går vidare. Precis som det ska vara. Bra där tjejer!

Vi tackar Sätra, domarduon och våra tillresta fans för en rolig match

Vid tangentbordet
Johan Kilén
Segermål med 2 sekunder kvar
2018-11-04 20:59
Nationella futsalserien RFL Dam Västra Götaland
Stuvsta IF-Örebro Futsal Club  4-3  (1-0)

14°  1-0  Caroline Boström  (Iselin Shum)
21°  1-1
24°  1-2
32°  2-2  Elise Wiklund   (Rebecca Lipo)
38°  3-2  Felicia Westrin  (Caroline Boström)
39:39 3-3
39:58 4-3  Caroline Boström

Speltid 2×20 min effektiv tid

Örebro kvitterade med 21 sekunder kvar av matchen. Caroline Boström ville annat och trycker in 4-3 i kalabaliken framför motståndarens mål med endast 2 sekunder kvar. 

Matchen som sådan var jämn med chanser åt båda hållen. Bra målvlaktsspel från Örebrokeepern och vår Amanda Gren höll siffrorna nere. Det som utmärkte sig var vårt sätt att avsluta denna fight på. Efter timeouen i den 31a minuten och Elise Wiklunds kvittering i den 32a minuten uppmanade vi varandra att gå för vinst. Vi hade lagt märke till att Örebro börjat vika ner sig och med ett kompakt tryck såg vi till via Felicia Westrin ta ledningen och vi sprang mot seger. Då får Örebro den där chansen 21 sekunder från slutet som de förvaltar på bästa sätt, 3-3.

Alla fortsätter att mana på varandra för att gå för vinst trots att det endast återstod sekunder kvar av matchen. Vårt stora utropstecken denna futsalmatch Caroline Boström som var säkerheten själv med ett distinkt försvarsarbete, framfusig offensiv och kloka beslut tidigare sett till att vi var i lika läge kliver fram och med ett distinkt skott upp i nätmaskorna 2 sekunder kvar fick sätta punkt på denna helgalna matchavslutning och i våra ögon roliga söndag. Vilken seger!Tack Örebro, domarduon och våra fans för en härligt match.

Vid tangentbordet
Johan Kilén
Snöplig premiärförlust
2018-10-29 21:21
Nationella futsalserien
RFL Dam Västra Götaland
Strängnäs Futsal Club-Stuvsta IF  5-4 (2-3)

3°    0-1  Hanna Gustavsson  (Linnea Kröckel)
4°    0-2  Jennifer Söderström  (Felicia Westrin)
10°  1-2
14°  1-3  Camilla Grönskog
19°  2-3
27°  3-3
28°  4-3
34°  4-4  Rebecca Lipo  (Jennifer Söderström)
38°  5-4
Matchtid 2×20 minuter effektiv tid

Konstigt att inte komma från Strängnäs med någon poäng. Ledning med både 
2-0 och 3-1 och kontroll på boll och motståndare i första halvlek. I den andra spelade vi rejält utan den där slutfinishen som behövs inomhus. Deras försvar stod upp bra när vi kom anstormandes och kunde behärskat och med lite tur freda sitt mål.

Motståndarna hade i Johanna Söderström en spelare som var avgörande i denna fight. Hon var hal som en tvål och skapade helt på egen hand chanser och egenproducerade mål. När hon dessutom passade fram sina medspelare på bästa sätt blev hon den i andra halvlek som vände matchen till deras fördel. Kul för henne och hennes lagkamrater. Snöpligt för oss, då vi som sagt gjorde en klart godkänd premiär där vi var värda minst oavgjort och en poäng.

Amanda Gren, vårt stora utropstecken denna eftermiddag, stod för flertalet läckra räddningar på skott, frilägen och styrningar då Strängnäs skapade heta målchanser utöver de som resulterade i mål. 

Tack Strängnäs, domarduon och våra tillresta fans för god match
Vid tangentbordet
Johan Kilén
Öppna träningar hos Stuvsta Damlag
2018-10-04 07:43
Du kanske funderar på att byta fotbollsmiljö. Du känner att det här med fotboll, det kan jag. Du är hängiven, energisk, öppen och har nära till ett skratt. Hos oss kommer du få inspirerande träningar med en och en annan tackling, tuffa närkamper, snabbt spel, öppnande passningar och hjärtliga tillrop.

Du tar in, lyssnar och utför det du kan på bästa sätt. Du vill hela tiden bli lite bättre än träningen innan. Du kommer möta ett gäng tjejer och ledare som kommer stötta dig och ta hand om dig på bästa sätt. 

Passar det här in på dig och känner du att Stuvsta damlag verkar intressant. Ring tränare Johan Kilén 0729803263 så bestämmer vi vilken träning du kommer ner. 

Bertil Wiklund Lagledaren kan du ringa 0768033606 om du ej får tag på Johan

Vi tränar tisdagar & torsdagar 19:00-20:30 Stuvsta IP (samling 30 min före i vårt egna omklädningsrum)
Datum för provträningarna 9e, 11e, 16e, 18e samt 23e oktober
Vintern 2018-2019 spelar laget i nationella futsalserien RFL Dam Västra Svealand mot Sköllersta IF, Örebro Futsal Club, Strängnäs Futsal Club & Sätra SK
Galet bra match på Stuvsta IP
2018-09-30 12:19
Stuvsta IF Häselby SK FF  4-1  (1-1)
14°  0-1
25°  1-1  Iselin Shum  ( Isabella Praneethpongkrang, Jennifer Söderström)
58°  2-1  Iselin Shum  (Felicia Westrin)
70°  3-1  Isabella Praneethpongkrang  (Julia Egelryd)
80°  4-1  Sofia Svanberg  (Iselin Shum)
Hörnor: 5-2
Målchanser exl målen: 7-2

Hässelby som nu tar klivet upp i Div1, grattis till er, var verkligen nummer två idag. Vi var större och starkare på i princip varje punkt idag. Våra motståndare fick iklä sig rollen statister och stå och titta på när vi frejdigt, fartigt och glädjefullt spelade ut hela vårt stora fotbollsregister. Kombinationspela sig runt varvat med längre crossbollar och att hitta kreativa lösningar i trängre situationerna var det dessa 16 tjejer som kom till start gjorde under hela matchen. Galet bra.

Med två mål, en assist och ett spel utöver det vanliga var valet lätt i dag, lagets spelare idag, Iselin Shum. Hon är brytningssäker. Tar markeringar. Passar med adress. Slår crossbollar. Vinner närkamper. Tacklas och tar en smäll utan att det märks på henne. Sen är hon ständigt passningsbar så det är för tjejerna inga problem att spela bollen till henne. Allt ser så lätt ut när Isse spelar fotboll.

Höstvinster dels mot seriesegrarna och nu serietvåan och slutligen en tredjeplats gör att vi stänger denna div2 säsong med mersmak. Tjejerna har visat för sig själva att detta med fotboll kan dem. När de dessutom är fantastiska individer som ger och tar till varandra på ett sånt vänligt sätt är det inte mer än att buga och tacka för att vi ledare har den ynnesten att tillhöra detta lag.

Ett rungande stort tack till våra fans, domarteamet och Hässelby för denna säsongsavslutning.

Vid tangentbordet
Johan KIlén


 
Sponsorer