Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Välkommen till Stuvsta IF dam
Stuvsta damlag 2019

Laget spelar 2020 i Div 1 Södra Svealand.

Vintern 2019-2020 spelar laget i futsalserien Div. 2


Huvudtränare: Mats Oskarsson

Lagledare: Bertil Wiklund 

Ass tränare/mv tränare: Johan Odelberg

Ass tränare/mv tränare: Anton Möller

Material: Rolf Knutsson


Skribent/Krönikör: Bengt Ericson


Futsal:

Tränare: Johan Gustavsson och Anton Möller


Frågor: Kontakta Bertil Wiklund, på 076-8033606

Cupseger på Visborgsvallen
2020-08-02 19:37
Lördagen i Visby bjöd på en strålande vacker sommardag. Så Visborgsvallen fick visa upp sig från sin bästa sida. Möjligen hade tjejerna velat ha det lite svalare men ingen klagade och det blev förstås en drickapaus i vardera halvleken.

När domaren blåste till spel var det full fart framåt för Stuvstas tjejer. För dagen bar de det vita matchstället. Första rejäla attacken kommer efter 4 minuter när Madde drar på ett skott som räddas till hörna. Det blir ytterligare en hörna som slutar med en nick utanför.

Hemmalaget lyckas i detta skede inte ta sig över mittlinjen. Det blir ett nytt anfall och Emelie tillsammans med någon annan får iväg bollen till Angelica som har utmärkt läge till höger i straffområdet. Det blir ett fint skott som är otagbart för målvakten. Efter sex minuter leder vi med 1-0.

Oskar hade för dagen valt att spela 4-3-3. Det betydde ett mittfält med Madde, Linda och Emelie Brodin som var tillbaka efter att ha varit skadad i fem månader. De bjöd på ett härligt spel som vi vill se mer av.

Första halvlek dominerade Stuvsta kraftigt. Åtminstone den första halvtimmen bjöd tjejerna på riktigt fin fotboll. 7-1 till bortalaget i hörnor under första halvlek säger en del. Med Emelie som hörnläggare har vi ett nytt anfallsvapen. Vänta bara tills hon har kalibrerat vänsterfoten.

Hockeylegenden ”Honken” Holmqvist myntade en gång begreppet ”stolparna är mina bästa vänner”. Ellen Olsson i P18:s mål får väl säga något liknande om ribban. Efter en kvart drar Angelica på ett distansskott som klockrent tar i ribban. Bara ett par minuter senare är Emelie som dundrar in en boll i samma ribba. Med högerfoten! Ja, inte är hon enfotad.

Efter 39 minuter kommer ett tredje skott i ribban. Det är Emelie igen och den här gången med vänsterfoten. Men som sagt samma resultat. Hade siktet skruvats ned ett snäpp så hade vi fått se fler mål.

P18:s bästa chans kommer i den 43:e minuten. En Stuvsta spelare som är i eget straffområde framme med en fot som får en motståndare ur balans. Men domaren vinkar avvärjande. Fast vi tyckte faktisk att det var en klar straffspark. Bra att minnas när något domslut går emot oss.

Ledningen med 1-0 i paus kändes förstås som lite i underkant med tanke på våra chanser. Emelie som låg bakom så mycket klev av i pausen. Det var bestämt i förväg och en ren säkerhetsåtgärd. Sandra fick nu ersätta.

Tidigare hade Jenny fått kliva av efter känning i ett lår och ersattes då av Caroline. Innan matchen fick vi klart för oss att det är tre byten som gäller i cupen. Det kändes lite märkligt när vi nu vant oss vid fem byten. Varför olika regler i olika tävlingar?

När den andra halvleken drar igång så är det som i den första full fart framåt. Det tar faktiskt precis 100 sekunder att göra 2-0. Sandra kommer in i straffområdet på högerkanten. Inlägget kommer väl efter 98,5 sekund och når fram till Julia som elegant nickar in 2-0. Nickmål är härligt!

Oskar påstod att hon nickade den i nedre krysset. Men det är väl självklart att hon inte siktade på det vanliga krysset. Då hade säkert bollen tagit i ribban. Själv tyckte Julia att det kändes som en evighet för bollen att passera mållinjen. Det får ta den tid det tar, bara man inte träffar ribban…

Resten av matchen finns det inte så mycket att berätta om. Det kändes som att bägge lagen mest spelade av matchen. Visst hade vi några halvchanser men vi lyckades i varje fall undvika ribban.

Den bästa chansen hade P18 med en timme spelad. Carro möter ett anfall långt ut i straffområdet och blir överspelad. Men backarna fanns på plats och med öppet mål lyckas man rensa bollen till hörna.

Vi hade ju en debutant idag i form av Jessica Edgren. Hon spelade hela matchen i backlinjen. Det gick riktigt bra och hon blir en välkommen förstärkning.

Sammanfattningsvis gör vi en riktigt bra första halvtimme som det riktigt sprakade om. Resten av matchen hade vi full kontroll på. Så det blev en bra genomkörare inför omstarten av serien nästa lördag då vi tar emot Boo FF. Då gäller det nog att ta med spelet från första halvtimmen i 90 minuter.

Vi tackar förstås P18 och domarna för en trevlig eftermiddag.

Det är ungefär hälften av lagen i vår serie som spelar i Svenska cupen. Tidigare har Örebro slagit Herzöga med 6-1. Under lördagen mötte Tyresö Gusk i Uppsala. Där stod det 2-2 vid full tid. I förlängningen var hemmalaget starkast och vann till slut med 5-2.

Bengt
Visby väntar i säsongspremiären – och lite till
2020-07-24 22:43
Veckan före serien drar igång är det dags för våra tjejer att dra på sig fotbollsskorna igen. Och det i en riktig tävlingsmatch där vi får åka till Visby. Det är Svenska Cupens första omgång och vi möter P18 borta.

Först lite nostalgi. Matcherna mot Gotlandslagen P18 och Dalhem har i väldigt många år varit speciella för Stuvsta. Det finns ett gammalt avtal mellan Stff och Gotlands FF som garanterar Gotland två platser i vår division 3. Motivet är givetvis att fotbollen på Gotland måste få utvecklas. Och då är de bästa kommunikationerna med Stockholm.

Vi skall vara ärliga och säga att det i Stockholm ofta har varit gnäll på att man måste åka till Gotland för att spela seriefotboll. Det handlar ofta om ekonomi för resan till Gotland som innebär övernattning. Man kommer inte fram och tillbaks på en dag ens under högsäsong på turistön. Om man inte flyger. Vilket Gotlandslagen har gjort ibland. Dessutom har det alltid funnits idiotiska rykten om hemmadomare på Gotland. Jag har aldrig sett dom trots en hel del matcher under åren.

Mest debatt om Gotlandslagen, vad jag kan minnas, var det nog 2008 när både P18 och Dalhem spelade i division 3b. Då var det mycket gnöl på olika håll. Det var nog bara i ett omklädningsrum det jublades när serieindelningen kom. Det var förstås i Stuvsta.

Mycket berodde på att vi hade ett par Gotländskor i laget. Den ena var Linda Pimmeshofer. Under många år lagkapten i Stuvsta. Och även när hon inte bar kaptensbindeln var hon en viktig ledare i laget. När vi kvalade till ettan mot Norrköping 2011 var väl Linda inte riktigt aktuell för spel. Men Johan tog ändå ut henne i truppen. Motivet var enkelt: Hon behövs i omklädningsrummet.

Den andra var Emelie Rosén. Av spelarna kallades hon för Em men på hemsidan gick hon ofta under namnet ”flying cirkus”. Jo, hon var väldigt duktig i luften och hemsidan har alltid varit galen i nickmål.

Ja båda tjejerna hade förstås spelat fotboll på ”Öjn” som det heter här (jo detta skrivs på Gotland). Ofta var det dessa tjejer som bestämde om var vi skulle bo och äta. Roligaste minnet är nog när Em hade bokat ett ställe hon jobbat på under sommaren. Det skall påpekas att detta var efter matchen. Men det visade sig att hennes gamla arbetsgivare hade förlorat tillståndet för utskänkning av alkoholhaltiga drycker. Det blev en snabb omgruppering om vi säger så.

Om dagens P18 vet vi väl egentligen inte så mycket. Man har under de senaste åren spelat i division 1. Men förra säsongen ramlade man ut. Och ärkerivalen Dalhem spelar i samma serie. Ofta har de två dominerande Gotlandslagen haft spelare från andra länder. Kritiserat från många lag i Stockholm. Men då glömmer man att Gotland bara har 60 000 invånare. Då behöver man hitta olika modeller för att få ihop konkurrenskraftiga lag.

Här på Gotland skriver lokalpressen en hel del om all lokal idrott. Något som vi avundsjukt får betrakta. Alla matcher får alltid en viss publicitet. Mest när det går bra. Men vi har läst om att P18 har målvaktsproblem. Inget att fästa sig vid. Vi har varit på Gotland med en utespelare i mål och vunnit.

Så kan vi också rapportera om ett nyförvärv. Jessica Edgren är klar för Stuvsta. Jessica har de senaste säsongerna spelat collegefotboll i USA. Hon har i och för sig en termin kvar i USA, men läget just nu pekar väl inte direkt mot en höst ”over there”. I och för sig har nog Vita huset sagt att internationella studenter får återkomma. Vi får väl se vad som händer. Men det kommer alltid en ny säsong.

Jessica spelade från början i Stuvsta. Med grabbar. Sedan blev det AIK och deras flick- och juniorlag. Vi hälsar förstås Jessica välkommen till laget.

Sedan har vi ett nyförvärv som nu är skadefri. Emelie Brodin är nu spelklar. Hon spelade faktiskt träningsmatchen mot IFK Västerås den 1 mars. Det smakade mer. Truppen blir inte klar förrän efter veckans träning. Visst kan Oskar överraska ibland. Men kommer inte dessa tjejer med i truppen blir vi nog lite förvånade.

Till sist utser vi fotbollens gnällspik nummer 1. Det måste vara Mats Enquist som är generalsekreterare i herrfotbollens elitförening. Ingen lyssnar på oss. FHM för ingen dialog med oss. 

Allt handlar förstås om att han vill ha tillbaka publik på matcherna. Tja, vem vill inte det. Men Mats det pågår en pandemi i Sverige. Mer än 5600 personer har avlidit. Varför skulle då just fotbollen undantas? Viruset tar ingen hänsyn till fotboll.

Dessutom slirar han på sanningen. Anders Tegnell säger att man vill ha likadana regler för all idrott. Riksidrottsförbundets ordförande Björn Eriksson säger att man träffar FHM varje vecka. Och fotbollen har varit med på mötena. Så Mats får gnällspiken. Och den är inte gyllene.

Bengt

Koll på ettan: Rond 2
2020-07-02 21:54

För en vecka sedan startade vårsäsongen och nu är den över. Ja, nog är det den underligaste säsong vi upplevt. Att summera vårsäsongen efter två matcher är kanske lite konstigt. Men nu ser säsongen ut som den gör så vi gör ett försök och tar det efter ordningen i tabellen som den ser ut nu.

Norrköping
Favoriter redan när serieindelningen kom. Sanningen är snarast att laget hade varit favorit oavsett vilken division 1 serie man än hamnat i.

Man får säga att laget så härt långt levt upp till förväntningarna. Även om motståndet så här långt inte varit av det tuffare slaget. Nyckelmatcher i höst blir förstås Tyresö och Boo. Troligen är det de enda realistiska utmanarna.

Boo
En förening med ambitionen att nå elitettan. Det är inte alls omöjligt även om det kanske inte blir i år. Snäckorna var rena munsbiten för tjejerna med Sveriges mest omdebatterade plan. Till Boovallen lär vi återkomma.

Boo förde matchen och ledde redan i paus med 3-1. Snäckornas mål kom på straff. Full poäng och 7-1 i målskillnad ger andraplatsen över sommaruppehållet.

Tyresö
Ett av tre lag med full poäng. Och det var nog en annan som började tro på serieledning när man i första halvlek körde över Stuvsta med 4-0.

Men en match varar i 90 minuter. Så det blev lite spänning på slutet men Tyresö vann ändå rättvist med 4-3. Tyresö blir spännande att följa i höst.

Enskede
Ett ribbskott från poäng i premiären borta mot Smedby. Men laget studsade tillbaka mot Telge. Laget var totalt överlägsna och efter 3-0 i halvlek vann man till slut med 4-0.

Säsongens första målskyttar för Enskede blev Tilda Krusnell och Matilda Vinberg som satte två mål var. Vi kan inte se att laget blir inblandat i kampen kring nedflyttningsstrecket.

Stuvsta
En uddamålsförlust och en uddamålsvinst så här långt. Målsättningen är att etablera oss i division 1. Då skall man först klara kontraktet i år och sedan blir det riktigt tufft 2021. Då skall med all sannolikhet sex division 1 serier bli tre.

Smedby
Hemma mot Enskede blev det tre poäng efter ett självmål av motståndarna. I själva verket tog det 172 minuter av årets serie innan man kunde få in bolluslingen. Men då var det för sent för då hade Örebro redan gjort två mål.

Att målskytten var Simona Ågren är knappast någon överraskning. Hon kom till Smedby när Triangeln packade ihop. En av flera fina nyförvärv hos Smedby. Det finns så många bra och erfarna spelare i Smedby att vi kanske hade hoppats på lite mer från laget. Men i höst blir det väl ordning på målskyttet?

Örebro
Vi har sagt det förut men Örebro är det lag vi vet minst om. Matchen mot Smedby verkar ha varit en jämn historia. Men med kvarten kvar avgör ÖSK med två snabba mål båda signerade Cornelia Karlsson.

Örebro är nu damlag hos allsvenska ÖSK. Det bådar gott inför framtiden när det gäller resurser och möjligheter att rekrytera spelare och ledare. Så det här är ett lag för framtiden.

Telge
Vilken start Telge fick på säsongen. Ett äkta hattrick på säsongens första 13 minuter. Men sedan har det gått tyngre. På de senaste 167 minuterna är det 0-6 i baken. Telge känns lite som ett frågetecken.

Bäst i Telge var enligt bägge hemsidorna målvakten Isabella Gustavsson. Hon ersattes efter 77 minuter av en junior. Vad ger det för signaler?

Lindö
Lindö tog emot Älta och det var en svårtippad match. Lindö klarade sig kvar på målskillnad förra säsongen. Älta tog sig upp som fyra i division 2. Det hela slutade 2-2.

Hemma laget tog ledningen men Älta vände. Sedan kunde Lindö kvittera på straff med 3 minuter kvar av ordinarie speltid. Nja, det här var väl en match bägge lagen hade behövt vinna.

Älta
Norrköping i premiären var förstås i tuffaste laget, Men nu tog man ändå poäng i serien. Bra för ett lag som är så nederlagstippat på sociala medier.

Vi tror att 10-12 poäng kommer att krävas för att hänga kvar, Vi har räknat på snittet i division 1 förra säsongen. Dividerat med två förstås.

Snäckorna
Förlorade premiären mot Stuvsta. Och sedan fick man rejält med pisk mot Boo med i stort sett samma lag. Det var bara två byten sedan premiären.

Kan Snäckorna spela med ungefär samma lag så kommer man att klara sig kvar till slut. Men målskyttet har hitintills inte imponerat. En indianare från Stuvsta gav det första målet. En straff det andra. Effektiviteten måste öka om det skall gå som vanligt.

Tun
Sist i tabellen men för tidigt att utvärdera. Kom ihåg att laget redan mött två av dom tre  topplagen. Vi får se hur det går i höst när man möter konkurrenter som krigar om kontraaktet.

Ja så vi ser läget just nu. Men mycket kan hända i höst. Vi är tillbaka när säsongen  drar igång igen.

Bengt
Tyresö vann matchen som bjöd på det mesta
2020-06-26 21:53
Det tog en stund att somna efter torsdagens drabbning med Tyresö. Det var en match där nästan allt hände. Och man kan väl säga att lagen hade varsin halvlek. 

Ingen tvekan om att Tyresö började bäst. Det var faktiskt frågan om ren utklassning. Efter 12 minuter rinner Alice Bergström igenom för 1-0. Sju minuter senare står det 0-3. Alice hade gjort ett mål till och Lina Malmborg ytterligare ett. 

Det kändes som att någon hade slagit på en reprismaskin. För målen var väldigt lika varandra. Stuvsta har bollen som tappas till aggressiva och kyliga anfallare. Det var klasskillnad mellan lagen.

Den största förlusten vi noterat i förbundsserierna är 1-6 mot just Tyresö. Men det var för tio år sedan. Förutsättningarna var då annorlunda. Var Tyresös allsvenska lag spellediga kunde man sätta in bänken från detta lag. Nu kändes det som att vi kunde vara på väg mot ett nytt bottenrekord. 

Men det skulle som sagt hända mycket mer i denna match. Bara tre minuter efter 0-3 målet har Stuvsta ett anfall. Jennifer Bakai i Tyresös mål möter långt ut. Ja, så långt ut att hon kommer utanför straffområdet. Och där fäller hon Julia. Rött kort!

Senare på kvällen såg jag sammandrag från kvartsfinalerna i Svenska cupen. Där fanns en situation som var nästan identisk men den vi såg på Stuvsta IP. Samma sak där med ett rött kort. Så det är väl ingen tvekan om vad regelboken säger.

Men rent allmänt kan man ju fundera på om inte målvakterna är lite missgynnade av kortviftande. Här var det inte ens frågan om en skarp målchans, men det kunde förstås i och för sig utvecklats till något.

Tyresö med en tjej mindre på plan fortsätter att trumma på. Efter en halvtimme missar våra motståndare ett öppet mål. Men i 32: a minuten är det dags igen. Ett snabbt och fint anfall från gästerna slutar med att Alice Bergström kan sätta sitt tredje mål för dagen. 

Förra säsongen gjorde hon två mål på 21 matcher. Nu blev det tre i samma halvlek. Det ger i skrivande stund delad ledning i skytteligan. 

Med 0-4 i baken började vi på bänken snacka om när Sverige mötte Tyskland i en herrlandskamp i Berlin. Den gången inträffade rena miraklet när matchen slutade 4-4. Men mirakel inträffar väldigt sällan.

I omklädningsrummet var stämningen inte deppig. Snarast en återhållsam ilska efter en usel prestation i den första halvleken. Nu spelar vi från 0-0 och gör en bra andra halvlek, sa Oskar. I ett sådant här läge skulle man nog säga så i de flesta omklädningsrum. Men alla vet hur svårt det är att gå från ord till handling.

De första minuterna av den andra halvleken dominerar Tyresö. Man får någon hörna och Carro får i nästa anfall sträcka på sig ordentligt. Men vi börjar sakta men säkert se en lite annan matchbild. Kanske inte så märkligt när Tyresö kan spela på resultatet.

Med knappt 10 minuter spelade kommer också en reducering. Målvakten blir satt under press och Madeleine Stegius kan sätta 1-4. Bara ett par minuter senare har Madde ett bra distansskott. Finns det liv finns det hopp.

Efter 62 minuter börjar det gå emot oss igen. Hanna Gustafsson gör en väldigt tydlig hands. Det ger förstås ett gult kort. Bara två minuter senare blir hon utvisad efter en tackling när det andra gula kortet kommer upp.

Det andra kortet kan man diskutera. Men samtidigt skall man inte som spelare ta en sådan risk när man just blivit varnad. Vi kan tycka både det ena och det andra. Fast som vanligt är det förstås domaren som bestämmer.

Med lika många spelare i varje lag fortsätter Stuvstas jakt. I den 67:e minuten får vi till ett riktigt vackert anfall. Inne i straffområdet kan Madde spela fram Angelika som sätter 2-4.

Klockan tickar på och vår tid håller på att rinna ut. Men med fyra minuter kvar får vi en straff. Det ser lite komiskt ut när domaren två gånger stegar upp straffpunkten. På konstgräs är i regel inte straffpunkten markerad. Planen har en tendens att bli väldigt sliten just där.

Nåväl. Madde gör inget misstag och vi är bara ett mål bakom Tyresö. Sista fem minuterna jagar vi desperat ett kvitteringsmål. Men i ärlighetens namn hittade vi inget riktigt skarpt läge.

Det var ändå en stark comeback av Stuvsta i den andra halvleken. Målskillnad kan dessutom vara viktigt i en så här kort serie. Men framförallt en härlig inställning som vi tar med oss till höstsäsongen. De stora anförarna i den andra halvleken var Madde och Carro.

Vår andra målvakt Amanda var tillbaka i truppen idag. I tretton veckor har hon varit borta för att jobba med Covid 19 patienter. Men nu har hon gått tillbaka till sin ordinarie tjänst och är tillbaka i laget. Det hörs kan vi lova. Hon ensam är som en rejäl hejarklack…

Koll på ettan kommer förstås under veckan.
/Bengt
KOLL PÅ ETTAN: Rond 1
2020-06-23 16:22

Innan vi tittar på matcherna i första omgången så skall vi notera en match som spelades mellan två lag i serien men som gällde Viktoria cup (typ DM i Stockholm). Det var Älta som tog emot Stuvsta. Jag såg själv inte matchen. Men jag fick en hel del sms och har förstås läst Ältas välskrivna referat.

 

Den första halvleken blev mållös. Älta var nöjda med sitt spel och noterade två fina målchanser. Men Carro var med på noterna bägge gångerna.

 

Stuvsta däremot gjorde en svag första halvlek. Oskar är en lugn och sansad tränare. Men vi känner flera tränare som garanterat hade tagit fram den berömda hårtorken. Sedan verkar det ändå finnas lite olika bilder av vilket lag som dominerade matchens första halva. Vad som är rätt och fel där är upp till betraktaren. Vi noterar ändå att hörnstatistiken slutade 6-1 till Stuvsta.

 

I den andra halvleken spelade Stuvsta upp sig och Älta orkade inte upp till spelet från den första halvleken. Så det blev en kraftig dominans från tjejerna i gröna tröjor. Men det tar ett tag att få in bollen i nät. Det är i den 76:e minuten Hanna äntligen får in bollen.

 

Resten av matchen behöver man inte ha sett för att ana hur det såg ut. Då stängde Stuvsta butiken. Så har vi mött två av motståndarna i serien och det är helt klart att Snäckornas prestation var vassare. I varje fall med det lag man hade i premiären. I den kommande kvartsfinalen i Viktoria cup möter vi Täby.

 

Älta mötte ju Norrköping hemma i sin seriepremiär. Peking tjejerna är ju mångas favorit till seriesegern. Och det är väl bara att konstatera att laget levde upp till förväntningarna. Efter 20 minuter ledde man med 2-0. Sedan rullade det på fram till slutresultatet 5-0 med fyra olika målskyttar. Ett mål noterades som självmål. Norrköping direkt upp i serieledning. För att stanna?

 

Telge United slutade tvåa förra säsongen då man hade flera spelare från Nordamerika. Det hade man hoppats på även i år men av kända skäl blev det inte så. Det var väl ingen direkt överraskning i att man ändå vann hemmapremiären mot Lindö med 3-2. Men sättet man gjorde det på var spektakulärt.

 

Från det domaren blåste igång matchen gick det bara 13 minuter innan det stod 3-0 till hemmalaget. Och då var det samma målskytt alla tre gångerna: Emilija Filipovic.

 

Att göra ett äkta hattrick är ovanligt. Ett äkta hattrick innebär ju tre raka mål i samma halvlek utan replik från motståndarna. När detta dessutom sker direkt i en seriepremiär måste vara helt unikt. Nu svarade hon för seriens snabbaste mål och gick dessutom upp i ledning i skytteligan. För några få lyckliga sker sådant bara en gång i livet.

 

Efter den stjärnsmällen kom ändå Lindö tillbaka på ett bra sätt. Det blev också två mål i den andra halvleken. Men någon riktig dramatik var det inte frågan om. Det andra målet kom på stopptid.

 

Nykomlingsmöte blev det i Nyköping när Tun tog emot Boo FF. I kraft av sin serieseger förra säsongen så räknade nog de flesta Boo som favoriter. Boo har som uttalad målsättning att ta sig upp i elitettan inom ett par år.

 

Man kan väl summera matchen med att Boo hade hyfsad kontroll på händelserna men det tog ändå en timme innan man fick hål på Tun. I 62:a minuten snappade man upp en retur och kunde göra 1-0. Bara 2 minuter senare resulterade en hörna i 2-0 och segern för gästerna var i praktiken hemma. Matchen slutade 0-3.

 

Värt att notera är att Tun streamade matchen live. Det missade vi och det verkar inte som att det går att se i efterhand. Ändå ett lysande initiativ. Vi hoppas förstås på mer framöver!

 

Tyresö tog i premiären emot Örebro SK. Örebro är nog det lag vi vet minst om och jag inte tror vi mött någonsin. Visserligen har vi på sociala medier läst kommentarer om att Örebro blir ett topplag. Men det visade man inte riktigt på Tyresövallen.

 

Det verkar ha varit en match som hemmalaget kontrollerade i 90 minuter. Efter 20 minuter ledde man med 2-0. 3-0 kom i andra halvlek innan Örebro fick ett s.k. tröstmål på stopptid. Efter seriepremiären blev Örebro också utslaget mot i sin motsvarighet till DM. Det blev en klar förlust mot Hallsberg med 0-3.

 

Tyresö har sedan förra säsongen tappat 2 riktiga målskyttar. Frida Thörnqvist och Maria Poli svarade faktiskt för mer än hälften av lagets mål i serien. Trots ett så kännbart tapp verkar Tyresö ha fått ihop ett bra lagbygge även i år. Tror nog att vi får se Tyresö högt upp i tabellen även denna säsong.

 

Sista paret ut var på måndagskvällen Smedby som tog emot Enskede. Ett Smedby som i kraft av intressanta nyförvärv och hemmaplan kändes som favoriter. Nu fungerade inte det här med målskyttet för hemmalaget. Man lyckades inte av egen kraft göra något mål. Men tre poäng blev det ändå.

 

Vid en frispark efter 48 minuter är det en Enskedespelare som olyckligt styr in bollen i egen kasse. Enligt Enskedes hemsida så var det en match där bägge lagen såg lite slarviga ut. Vilket inte är så konstigt när man inte spelat matcher på mer än två månader.

 

I en spelmässigt ganska jämn historia var det ändå hemmalaget som stod för dom mesta och bästa målchanserna. Men det kunde också slutat med delad pott för Enskede hade en nick i ribban alldeles i slutet av matchen.

 

Vi skrev för ett bra tag sedan om att rättigheterna för damernas division 1 hade sålts till en tidningskoncern. Så Smedbys match sändes på tv. Men bara för den som prenumererar på Folkbladet. Men som tips kan man väl säga att för 50 spänn kan man faktiskt prenumerera en månad och få med sig en del matcher från Norrköping. Men då gäller det att komma ihåg att säga upp prenumerationen i rätt tid…

 

Om Stuvsta och Snäckorna har vi ju redan skrivit. Men varningen för Snäckorna tål att upprepas. Det är inte laget som tränar mest om ens man som lag tränar alls. Skulle man räkna träningstimmar per lag under hela karriären vinner sannolikt Snäckorna. Och tro inte dessa tjejer fuskar med fysträningen. I vissa lägen kändes det faktiskt som att Snäckorna var lite fysiskt starkare än oss. Men våra tjejer var trots allt lite kvickare och det blev ju avgörande denna gång.

 

Så fick vi till slut uppleva en seriepremiär. Känslan är väl att första ronden inte bjöd på några större överraskningar. Men dom kommer förstås. Ofta när man som minst anar det. Vårens sista omgång rullar vidare under veckan. Och koll på ettan är tillbaka nästa vecka.

 

Till sist noterar vi att nu går det även att se alla matcher i elitettan på Tv via Expressen. Det låter förstås trevligt. Tills man ser prislappen på 299 kronor i månaden. Då får man i och för sig alla matcher i herrarnas division 1 på köpet…

 

Prislappen är faktisk densamma som för herrarnas allsvenska inklusive superettan! Traditionellt förklarar alltid rättighetsinnehavare sin prissättning med höga inköpspriser. Då undrar vi förstås hur många miljarder Expressen betalade för elitettan?


Bengt

Kommande matcher
Spelade matcher
Lör 1/8 15:00
0 - 2  
Tor 25/6 20:00
3 - 4  
Ons 17/6 20:00
0 - 1  
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
 
Sponsorer