Välkommen till Stuvsta IF!
För att bli ny medlem, klicka här.

Stuvsta Idrottsförening är idag en av Huddinge kommuns största idrottsföreningar med fler än 1300 medlemmar inklusive ca 200 ledare. Den är också en av södra Stockholms äldsta föreningar.

Med våra fina värderingar är vi en förening att vara stolt över. Vi verkar för att skapa de bästa förutsättningarna att utveckla så många fotbollsspelare som möjligt så länge och så bra som möjligt.

Stuvsta IF:s värdeord är: GLÄDJE, KVALITET och KLUBBKÄNSLA

Uppdatering Covid-19
2020-04-03 16:31
Stockholms Fotbollsförbund och Svenska Fotbollsförbundet uppdaterade idag sina rekommendationer vilket förtydligade att träningsmatcher och träningar kan genomföras. För mer information, se:

Detta innebär att Stuvsta IF ändrar gårdagens beslut och tar bort begränsningen att lagen inte får boka nya träningsmatcher.

STUVSTA IF
Uppdatering Covid-19 - Tävlingsverksamheten uppskjuten till den 12 april - tillsvidare
2020-04-02 12:11
Då det kommit olika besked ifrån Folkhälsomyndigheten, så har Stockholm Fotbollsförbund (StFF) tagit beslutet att stoppet av tävlingsverksamheten gäller till och börja med till den 12 april. Se http://www.stff.se/arkiv/2020/04/tavlingsverksamheten-uppskjuten-till-den-12-april-tillsvidare/

Vår tolkning av deras besked är även att all träning kan fortsätta. Rörande träningsmatcher hänvisar man till Folkhälsomyndighetens (FHM:s) rekommendationer där det för tillfället står:
  •  Om det är möjligt att anordna träningar och träningsmatcher utan att riskera sprida smitta kan aktiviteterna hållas, om inte bör de ställas in.
Stuvsta IF tolkning är att redan bokade träningsmatcher för tillfället kan genomföras, men då omvärlden är så föränderlig så får man inte boka några nya träningsmatcher för tillfället, samt att man måste vara beredd på att bokade träningsmatcher kan bli avbokade på mycket kort varsel.

För er som har träningsmatcher på Stuvsta IP gäller bl a följande för att minska riskerna:
  • Omklädningsrum får ej användas (förutom för nödvändiga toalett besök)
  • Samling sker utomhus och håll avstånd.
  • Ombyte sker hemma.
  • Publik står utanför planen. Det innebär även att vid 2st 7-manna matcher så får publiken inte stå i mitten dvs mellan planerna
  • Håll publiken till ett minimum och helst ingen.
  • Hälsa / tacka motståndare på avstånd
OBS vid minsta symptom stannar spelare hemma, oavsett om det gäller matcher eller träningar.

STUVSTA IF

All StFF:s tävlingsverksamhet skjuts upp med omedelbar verkan
2020-04-01 15:12

Under dagens presskonferens meddelade Folkhälsomyndigheten (FHM)
att de utifrån regeringens förbud, har kommit ut med nya rekommendationer. Där står att matcher, träningsmatcher, tävlingar och cuper ska skjutas upp för att minska smittspridning av coronavirus. Precis som tidigare, följer Stockholms Fotbollförbund (StFF) regeringens förbud och Folkhälsomyndighetens rekommendationer. Detta innebär att all tävlingsverksamhet som administreras av StFF skjuts upp med omedelbar verkan.

Det innebär S:t Eriks-cupen, J19, Seniorserier skjuts upp. Men det innebär också att samtliga träningsmatcher måste ställas in.

För mer information – se: http://www.stff.se/arkiv/2020/04/seriespelet-skjuts-upp/

Tills vidare anser FHM att träningar bör fortgå då man rekommenderar fysisk aktivitet.

Uppdatering Covid-19 (Corona)
2020-03-25 08:20
Den 24/3 har Folkhälsomyndigheten kommit med nya förtydligande rekommendationer för idrott. Fysisk aktivitet är bra för folkhälsan, idrott och träning ska därför fortsätta, anser Folkhälsomyndigheten. Träningar, matcher eller lokala cuper behöver inte ställas in med anledning av epidemin.

Den förhöjda risknivån för spridning av Coronaviruset har dock påverkan på Stuvsta IF, Stockholmsfotbollen samt våra partners för att minimera riskerna för smittspridning:

• Hangouten på fredagar som innebär inomhusaktivitet, ställer Stuvsta IF in tillsvidare.
  • Påsklovscampen som SVFA arrangerar i samarbete med Stuvsta IF planeras att genomföras, men en anpassning genom att luncher / mellanmål etc serveras utomhus
  • S:t Eriks-cupen och seniorserier i Stockholm planeras att spelas enligt spelschema. Finns vissa justeringar rörande ombokningar & WO som kan vara värt att följa. Om det och övrig information ifrån STFF se: http://www.stff.se/arkiv/2020/03/uppdatering-covid-191/
  • Fortsätt var noga med att tvätta händer, undvik att dela utrustning och samling i omklädningsrum. Så om det går, byt om hemma, både innan och efter match.
  • Undvik möten inomhus om möjligt, men om ni anser det viktigt att ha en sammankomst, håll den personliga distansen. Tala gärna med kansliet så försöker kanske vi kan hjälpa till att hitta lämplig lokal.
  •  Svenska Fotbollsförbundet skjuter även på starten på de lägre förbundsserierna vilket innebär att division 1 Dam samt F-17 SM påverkas dvs Stuvsta Damlag och Damjuniorer får bl a en försenad seriestart.
Nyheter från vår verksamhet
Stuvsta U-18, 03/04 09:15
F 08, 30/03 11:54
P 07:1, 27/03 22:52