Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Välkommen till Stuvsta IF!
Välkommen till vår nya hemsida!
För att bli ny medlem, klicka här.

Stuvsta Idrottsförening är idag en av Huddinge kommuns största idrottsföreningar med fler än 1200 medlemmar inklusive ca 170 ledare. Den är också en av södra Stockholms äldsta föreningar.

Med våra fina värderingar är vi en förening att vara stolt över. Vi verkar för att skapa de bästa förutsättningarna att utveckla så många fotbollsspelare som möjligt så länge och så bra som möjligt.

Stuvsta IF:s värdeord är: GLÄDJE, KVALITET och KLUBBKÄNSLA.
Damlaget
Naturgräs = seger!
2018-09-23 15:22, Damlaget
Hällbybrunns IF- Stuvsta IF  1-3  (1-1)
6°   1-0
9°   1-1  Julia Egelryd
53° 1-2  Elin Sköld  (Felicia Westrin)
58° 1-3  Jennifer Söderström  (Isabella Praneethpongkrang)
Hörnor: 2-3
Målchanser exl målen: 2-11

Naturgräsresans fyra matcher denna säsong har slutat med full pott. 12 poäng. Det förr så vanliga naturmaterialet vad gäller fotboll har visat sig vara ett underlag vi behärskar till fullo. 
Hällbybrunn tog ledningen, fick momentumet, vi kvitterade genom Julia Egelryds kanon från distans upp i nättaket. Efter det tog de momentumet igen som var till deras fördel i princip hela halvleken. 
Vi kliade oss i håret både en och två gånger och undrade hur vi skulle få ordning på vårt spel då blåsten och den ojämna planen fick bollen att gå en höger, en vänster, studs upp, studs ner. Krångligt var ordet.

I pausen tog vi och genomförde en mental 180 graders vändning. Nu gällde ett tillsag på allt, längre passningar/tjongbollar ner på djupet, spela bollen framåt och sen bara springa som aldrig förr. Kortpassningsspelet, vända kant och kombinationsspelet lämnade vi det mesta av kvar i omklädningrummet. Det lyckades väl ut. Vi kom fram gång på gång fri mot deras målvakt. Hällbybrunnskeepern gjorde en mängd svettiga räddningar. Hon var så pass bra att vi i andra halvlek endast fick två fullträffar med oss signerade Elin Sköld och Jennifer Söderström . Det räckte gott o väl tyckte alla de 14 spelarna som kom till start idag.
En sån där, skön seger, blev det till slut.

Lagets lirare idag Jennifer Söderström fortsätter vara ett krutpaket. Hon springer, dribblar, passar, skjuter och manar på hur det än ser ut under matchen. När motståndarna fäller henne med ojusta medel och hon verkat gått av på mitten, studsar hon upp, borstar av sig och är på språng igen, redo att göra allt för laget. Ett krutpaket av rang!

De två mittbackarna Rebecca Lipo & Elin Ramberg med innermittfältarna Iselin Shum & Elin Sköld får ett omnämnande. Det verkade som alla bollar denna dag hamnade hos någon av dessa. Det var nickdueller, volleyrensningar, nedtagningar, brytningar, passningar om vart annat för denna fyrling. Och sen blev det till att ständigt löpa upp, löpa ner, löpa upp, löpa ner när spelet på marken nte funkade på den svårbemästrade planen. Den starka byiga vinden bidrog till att bollarna verkligen ven över deras huvuden. De fyra höll sig lugna och tog sig an den tuffa uppgiften med ackuratess. 

Notering; Elin Ramberg utsågs av Hällbybrunnsjuryn till matchens lirare. En stor presentpåse med godsaker blev det. Det var hon värd.

Tack Hällbybrunn, domarteamet, & våra tillresta fans för en god match.

Le grande Finale, säsongsavslutning, mot Hässelby lördag 29e september. 

Vid tangentbordet
Johan Kilén
Damlaget
Ånyo 3 poäng
2018-09-16 09:55, Damlaget

Stuvsta IF-Älvsjö AIK b  2-0  (0-0)
47°  Isabella Praneetphongkrang  (Elin Sköld)
62°  Jennnifer Söderström  (Sofia Svanberg)

Hörnor: 6-1
Målchanser exl målen: 11-3

Ånyo en stark laginsats av de 15 tjejerna som kom till spel idag. Viljan att återerövra bollen och gå på anfall var allas fokus denna lördag. Gång på gång skapade vi målchanser men att få in bollen in i motståndarens nätmaskor kändes som förbytt under första halvlek. Frilägen, inlägg, hörnor, frisparkar, skott uifrån, allt vi gjorde var så bra, så rätt, så enkelt, så kreativt, ändå, ingen utdelning i form av mål.

Två minuter in i den andra halvleken kom så välförtjänt första målet för oss och därefter var det bara att trumma på. Vi formligen ägde denna match och med ytterligare ett mål var allt så självklart att vi även denna dag skulle ta hem de tre poängen som stod till spels.

Löpningar, överlappningar, byte av kant, brytningar, tacklingar, passningar satt som ett smäck idag. Det var en fröjd att se tjejerna utföra det de verkligen kan. Spela anfallsrik fotboll utan ängsliga blickar bakåt. Fotboll är ju riktigt kul när det blir "Rock and Roll" där ute på fotbollsplanen.

Sanna Sigg utsågs till laget spelare. En hängiven tjej som löper mer än gärna. Hon vill verkligen komma fram igenom motståndarnas försvarsmur med att ständigt vara på språng med viljan att få bollen. En tjej som har steppat upp nivåer på utvecklingskurvan under hösten. Hon tar verkligen för sig och skapar mållägen inte bara för sig själv utan även för sina medspelare på ett fröjdigt sätt.

Vår backlinje bestående av Rebecca Lipo, Elin Ramberg, Camilla Grönskog & Elise Wiklund får ett speciellt omnämnande. Denna fyrling står upp på ett föredömligt sätt. Ingen över bron här inte. Lungt, tryggt och säkert.

Stort tack till Älvsjö, domarteamet och våra fans runt IP. 
Bortamatch mot Hällbybrunn nästa helg på agendan. En utmaning att verkligen se fram emot.

Vid tangentbordet
Johan Kilén 
Dream Team
Dream Team 5a på SM
2018-09-15 11:55, Dream Team
SM -Nationella spel i parafotboll hölls i helgen 8-9 september i Vimmerby. 
Dream Team spelade i år div 4 som bestod av tio lag i två spelgrupper. Från Stockholmsområdet deltog även Djurgårdens IF och AIK i div 4.
Totalt var det 33 lag som spelade i fem divisioner.
Vi brukar ha svårt i första matchen varje turnering och så även denna gång när vi gick in i turneringen mot AIK och förlorade med 1-0.
Vi följde upp med oavgjort mot IK Carlstad och där efter två segrar mot  Vimmerby IF och Husqvarna FF. Vi slutade 3a i gruppen (på målskillnad).
Så det blev spel om 5e plats där vi fick igång ett bra spel och vann rättvist med 4-0 mot Kalmar FF.
Div 4 vanns av Hargs BK som i finalen slog AIK efter straffläggning.
Stuvsta IF på Gothia - Dream Team tog hem pokalen!
2018-07-22 22:13
I år var det två Stuvstalag som spelade Gothia cup - F18 och Dream Team.
Dream Team lyckades ta sig hela vägen till finalen och väl där var det inget snack - ivrigt påhejade av sina supportrar så skulle pokalen med hem till Stuvsta.
Stort grattis till Dream Team.

För F18 tog resan slut i 1/16-delsfinalen. Man gick obesegrad genom gruppspelet och trots att man bjöd Hertzöga hårt motstånd räckte det inte hela vägen. Bra jobbat tjejer.

Nyheter från vår verksamhet
F 07, 14/10 19:48 
F 07, 07/10 19:40 
P 08:3, 07/10 17:35 
P 08:3, 02/10 07:33 
1.P 04:1, 30/09 21:48 
 
Sponsorer
Följ oss på sociala medier