2020-05-19 21:35
Efter en premiärhelg med enorm kämpainsats mot Huddinge åkte vi till Nytorps Mosse för match mot en annan kommunrival.

Solen värmde när den väl fick för sig att kika fram mellan molnen och tjejerna (som för dagen var klädda för beachfotboll på copacabana = kortbyxor och kortärmat) förstod efter ett tag varför vi ledare bett dem ta på sig mer kläder.

Förhoppningen på bra prestationer Var stor efter föregående helgs urladdning.

Vi började vanan troget med att vara sådär överdrivet försiktiga i första perioden. I ett av få riktigt strukturerade anfall får Alva med sig bollen i mitten av banan, lägger an, siktar och skjuter otagbart 1-0 i målvaktens högra hörn. Likt Eric Cantona knatar hon obrydd tillbaka för avspark, Innan periodpaus kvitterar Skogås vår ledning efter att vi slarvat lite i passningsspelet och Vi inte riktigt hjälpt varandra.

I andra perioden försöker vi sätta gasen i botten men åker snabbt på en kontring som renderar i 1-2. Vi krigar på men får inte riktigt till det.

Inför sista perioden kommer vi överens om att vi kan lite bättre än vad vi visat hittills. Leonora trycker in en retur som ger oss 2-2 och helt plötsligt är vi som ett nytt lag. Vi forcerar sista 10 minuterna men bollen vill inte in. Emma och Felicia skjuter varsitt skott i ribban och Linnea W och Leonora prickar stolpen varsin gång men idag har vi inte riktigt flytet med oss.

I sista perioden har Skogås inte ett enda skott på mål (tror knappt de får låna bollen). Vi tar med oss att vi skapar en hel del målchanser, vår sista period och att Patrik hade med sig kaffe till övriga i ledarstaben,