SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Välkommen till F-09

Vi är ett härligt gäng med 37 spelare som tränar tre gånger i veckan samt spelar med tre lag i Sanktan.


Vill du börja spela fotboll är du varmt välkommen att höra av dig till någon av ledarna!
 
Vi tränar ute på Stuvsta IP och inomhus i Kungsklippeskolan.

Våra tre värdeord 
 
Glädje
• Jag är engagerad, visar uppmärksamhet och sprider positiv energi. 
• Jag är god kamrat och tar personligt ansvar för att ha kul på alla våra gemensamma aktiviteter. 
 
Kvalitet 
• Jag visar respekt mot mina lagkamrater genom att förbereda mig inför min uppgift i föreningen. 
• Jag är fokuserad på match och träning och gör alltid mitt bästa. 
• Jag säkerställer min kompetens genom att ständigt utvecklas. 
 
Klubbkänsla 
• Jag är stolt över att vara en del av Stuvsta IF och respekterar det föreningen står för. 
• Jag bidrar till att skapa samarbete, gemenskap och engagemang i vår förening. 
 
Sponsorer
 
Vi har fyra lagspecifika sponsorer som har hjälpt oss senaste året och som vi vill uppmärksamma:
 
  • RJ Förvaltning AB
  • CFC Bygg & Badrum AB
  • M Oscarssons Bygg & Måleri AB
  • Stockholms VVS isolering AB
Sollentuna Silverdal FK1 – Stuvsta IF
2021-02-20 20:48

Humöret steg på en gång vi klev in på planen, glada utrop om att ”man halkar ju inte omkull”. Det spelade ingen roll att det låg en fin och uppvärmd fotbollshall alldeles bredvid eller att det var lite snöblandat regn, humöret var på topp. Just humöret höll i sig genom hela matchen och var en av lagets starka sidor idag. När våra spelare har rätt inställning och lust att kämpa vet vi att det kan hända magiska saker!


Första perioden blev traditionsenligt lite trevande för Stuvsta. Ganska snart märktes det dock att det inte var några duvungar vi mötte då Sollentuna pressade på hårt och hade ett tydligt närkampsspel. 1 – 1 slutar första perioden, tyvärr var det ingen i Stuvsta som var målskytt för något av målen, men vi satte stundom bra tryck på Sollentuna och vår vilja att löpa var det absolut inget fel på.


I andra perioden hade ofta Sollentuna hård press på Stuvsta och vi hade stundom inte den spelbredd vi önskade. Vi hade dock humör och vilja vilket gjorde att vi successivt växte i närkampsspelet och vi hittade också tillbaks till positionerna. Andra perioden bjöd på flera bra chanser för både Stuvsta och Sollentuna, många fina lägen, uppspel, passningssekvenser och närkamper, men inga mål.


Tredje perioden blev lika händelserik som andra perioden plus att vi fick se ett antal mål. Nora går upp på högerkanten och ser till att placera sig rätt och får på så sätt in 1 – 2 till Stuvsta. I 13:e minuten kvitterar Sollentuna, 2 – 2 och spänningen är olidlig. Ungefär 15 minuter in i 3:e perioden bryter My (som outtröttligt jagat Sollentunas backar sedan periodens start) en passning och ser till att vi har ett slutresultat, 2 – 3 till Stuvsta.


Genom alla perioder kunde vi beskåda riktigt starka målvaktsinsatser: Först Alva, sedan Elin och slutligen Iris fick göra skäl för sin lön och lyckades alla rädda upp flera farliga situationer med tydliga ingripanden.


Sollentuna var riktigt bra på både närkamper och att spela runt oss (pass bakåt, via målvakt och sedan byta kant) vilket gjorde att vi i vissa lägen fick springa löjligt mycket. Nu gör ju inte det så mycket om man har en helt outtröttlig My som forward i laget (men ibland har man ju inte det).


Vi ledare var efteråt mycket imponerade över hur tjejerna lärde sig och anpassade spelet efter sina motståndare. De gick in i hårda närkamper och höll både humör och kämparanda uppe hela matchen! Vi fick till så många otroligt fina spelsekvenser och vi tränare såg individuella framsteg och prestationer hos alla spelare idag. Detta fick hela laget att växa och just detta (tycker jag) är det absolut bästa med att vara tränare!


På planen: Alva, Astrid, Elin, Emilia, Emma A, Felicia W, Iris, My och Nora.

Tränare: Anna, Christopher.

Älvsjö - Stuvsta
2021-02-14 19:57
Tio spelare blev nio pga sjukdom. Många spelare taggade till tänderna, något vi såg när Stuvsta, för ovanlighetens skull, grep tag i taktpinnen med bra presspel och fint passningspel. Inte många minuter in i matchen testar Alma lyckan i bra läge och målburen skakar av stolpträffen. Felicia får också briljera i mål när hon plockar ner några mycket farliga hörnor. Direkt efter en av dessa hörnor sätts spelet igång snabbt via högerkanten och Alma vräker in ett hårt långt inlägg som Julia distinkt stöter in. Stort beröm till Emilia i detta anfall som drar på sig all bevakning i straffområdet. Stuvsta fortsätter i rasande tempo och Astrid & Freja spelar mycket stabilt på hemmafronten, där de fler gånger använder målvakt under speluppbyggnaden. Innan halvleken är över dunkar Alma distinkt in 0 -2 efter Emma vunnit boll högt och serverat bollen på ett silverfat. 

I paus pratar vi om att vi vid några tillfällen hamnat lite "på halvdistans" och varit nära all bli straffade för det. Vi försöker förklara hur och när och hur nära man måste vara i sitt presspel. Av någon anledning känns det som vi gett våra spelare för mycket att tänka på och halvvägs in i andra perioden rör vi till det för oss och vi släpper till alltför många alltför bra lägen. På väg dit har dock Astrid briljerat men en nedtagning som fått Ronaldo grön av avund och Leona har stått för några riktigt vassa räddningar. Linnea W har också fått visa hur sjukt snabb hon är då Julia serverat henne två gånger i djupled. Vid båda tillfällena kommer dock Älvsjös målvakt långt ut och lyckas avstyra. Tråkigt nog slutar perioden 3 - 0 till Älvsjö (tungt men inte orättvist).

Tredje perioden börjar blytungt då Älvsjö dukar in första skottet otagbart i krysset efter bollen lekt flipperkula utanför straffområdet. Vi släpper också till ytterligare ett mål efter diverse förvirring. Det hade fått luften att gå ut vilket lag, men inte F09. Istället för att deppa ihop knyter alla spelare nävarna i fickorna och vågar spela på. Freja, Felicia, och Astrid rullar tryggt runt i bakplan och Freja börja kliva upp i planen med boll för att söka centrala spel alternativt djupled. Vi skapar igen fler bra lägen genom fyndiga korta kombinationer och länge bollar bakom Älvsjös backlinje. Emma räknar också nästa in 5 -3 men avslutet bryts av en heroiskt dykande Älvsjö-back.

Så. Överlag en mycket stark insats av oss men vi blir sjukt bestraffade när vi inte kommer nära i vårt presspel och låter deras spelare vända upp på oss. Under loppet av 15 dåliga minuter släpper vi in 5 mål där vi blir passiva och bolltittande. Men det lämnar 45 minuter där vi spelar bra. Och det är bra, mycket bra. Vi får se många mogna beslut där vi vänder hem och spelar runt, väldigt bra spel från forwards som löper rätt och några tekniska godbitar.

Spelare: Alma (1), Astrid, Emilia, Emma, Felicia, Freja, Julia (1), Leona, Linnea W
Tränare: Eric, Kalle o Patrik
Helenelund Sollentuna FK - Stuvsta
2021-02-07 22:39
Första matchen för många på länge, läge för total övertändning med andra ord. 

Vi pratade inför matchen om "spelavstånd", "vårda bollen" och "mod". Trots att det rörde sig om "Ersans pokal" såg vi resultatet som helt sekundärt. När matchen väl drog igång var det tydligt att vi inte spelat på riktigt konstgräs på länge. Hur snabbt går det? Hur mycket studsar det? osv osv. 

Efter lite trevande börjar vi få igång vårt spel och skapar några heta chanser och Sollentuna likaså. Spelet kanske inte är så vårdat som vi tränare önskar med Emma K lyckas ändå på något lustigt sätt göra 0 - 1. Själv uttrycker hon det som "Det där var fan inte snyggt, men det blev mål". En ganska bra summering av både målet och matchen dittills. 

Efter målet ökar kvalitén avsevärt på matchen från bägge håll men vi i Stuvsta tycker vi står för det mesta och det bästa. Vi har avslut i stolpen och Sollentunas målvakt får stå för en av de svettigaste räddningarna vi sett av 09-spelare innan Alma kan göra nästa riktiga "ful-mål" när bollen ramlar in efter ett hopslag. Iris får sedan chansen att briljera i mål då hon klistrar en frispark efter hands. Halvleken avslutas i moll då Sollentuna dundrar in 1 - 2 på frispark. Feldömd tycker undertecknad. 

Andra halvlek inleds med mycket fint spel från Stuvsta vi ser Leonora spela med stort självförtroende, Fanny briljera med precisa pass och Freja och Felicia vara hur trygga som helst i backlinjen. Vid fler tillfällen tar vi oss till bra lägen dels genom bra presspel och via enkelt kombinationsspel. Det hetaste läget är när Iris träffar ribban. Det skapas också en hög halvchanser där vi jobbar bra i vår press eller bra djupledsspel där Siri och Nora ofta rör sig mycket bra. Ganske ologiskt att Alma gör 1 - 3 genom att kriga in bollen med en tå. Efter detta tycker undertecknad att vi blir lite "lite lata och slarviga" och Sollentuna utnyttjar det två gånger om. 

Tyvärr fortsätter vi i lågt tempo i tredje och Sollentuna skapar några vassa lägen där Emilia står för några riktigt vassa räddningar. Till slut orkar vi inte stå emot och vi tappar in 4 - 3. Igen byter matchen karaktär och vi tar över igen, vi bjuds på fina kombinationer och passningar från Nora, Iris och Siri vi inte visste att dom kunde. Fanny återigen briljera innan Alma dundrar in 4 - 4 från långt håll. Tyvärr avslutat matchen med vad som kan liknas med pys-punka och det slutar 6 - 4.

Summering blir att vi kändes väldigt ringrostiga. Många dråpliga situationer där vi snubblar och snavar passar som är på tok för hårda och på tok för lösa, närkamper där vi kommer in med fel fot först osv osv. Men mycket positivt finns också:
* Vi möter ett fysiskt starkt Sollentuna och vi viker inte ner oss i närkamperna
* Vi vågar spela modigt
* Vi litar på varandra och vi hjälper varandra
* Vi springer hela vägen fram när motståndaren är tveksam 

Så en bra premiär som lovar gott för 2021. 
Spelare: Alma (3), Emma K (1), Emilia, Fanny, Felicia, Freja, Iris, Leonora, Nora och Siri 
Ledare: Kalle, Patrik och Rasmus  
Helenelund Sollentuna FK – Stuvsta IF 2021-01-31
2021-01-31 20:23

Spänningen var i det närmaste olidlig! Senast vi mötte ett annat lag i match var i oktober förra året… och med tanke på Corona och vinterväder var det ungefär en månad sedan vi överhuvudtaget tränade med boll. Vi möttes, i den otroligt lyxiga fotbollshallen i Solna, av plusgrader och torrt inomhusväder samt ett lag som var lika taggade som oss att spela fotboll. Hur skulle detta gå??


Väldigt bra visade det sig!


En jämn och rolig match där vi ledare observerade flera framsteg i det lag som var på plats (trots ovanstående förutsättningar). För det första verkar det som om de flesta av våra spelare har ätit sin spenat var dag under julledigheten! Det jobbades på hårt under hela matchen och vi lät inte motståndarna få ha bollen ostörda någon längre stund. Vi ledare tryckte flera gånger, både före och under matchen, på att vi ska ha ett ordentligt passningsavstånd. Detta blev successivt bättre och bättre under matchen och nådde sin kulmen mot slutet av andra halvlek då vi fick se flera fina skolboks-uppspel längs kanten som i sin tur gav inspel från ytterkanterna in mot mitten som sedan blev till målchanser. Första halvlek slutade 1 - 2, Lilly och Svea var de som lyckades få in var sitt mål för Stuvsta (Vera var också riktigt nära med ett stenhårt skott i stolpen). I andra perioden fick Helenelunds målvakt jobba hårt, Svea gjorde ett mål med hjälp av de fina uppspelen. Sista perioden hade Helenelund övertaget större delen av tiden. Vi hade svårt med försvarsspelet men Svea stod i denna period för matchens mäktigaste fantomräddningar (inspirerad av pågående handbolls VM kanske??) och släppte inte in ett enda mål. Vi ledare såg fina insatser från alla spelare idag och vi är imponerade över hur kort startsträcka alla spelare som var med idag hade! bra kämpat Stuvsta!


Spelare: Ebba A (MV), Elin (MV), Ester, Lilly, Linnea R, Molly, Nike, Svea (MV), Vera.

Ledare: Anders, Christopher.

 
Sponsorer