SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Välkommen till F-09

Vi är ett härligt gäng med 23 spelare som tränar tre till fyra gånger i veckan samt spelar med ett lag i division 1. Vi hjälper också våra klubbkompisar i damJ och F10.


Våra tre värdeord 
 
Glädje
• Jag är engagerad, visar uppmärksamhet och sprider positiv energi. 
• Jag är god kamrat och tar personligt ansvar för att ha kul på alla våra gemensamma aktiviteter. 
 
Kvalitet 
• Jag visar respekt mot mina lagkamrater genom att förbereda mig inför min uppgift i föreningen. 
• Jag är fokuserad på match och träning och gör alltid mitt bästa. 
• Jag säkerställer min kompetens genom att ständigt utvecklas. 
 
Klubbkänsla 
• Jag är stolt över att vara en del av Stuvsta IF och respekterar det föreningen står för. 
• Jag bidrar till att skapa samarbete, gemenskap och engagemang i vår förening. 
 
Sollentuna - Stuvsta
2021-08-22 23:27

(ej korrad ännu) 

 

Borta mot Sollentuna. Alltså en bit att köra och givet lite trafikkaos var bara tvp spelare i tid till samlingen. Det är i alla fall vad undertecknad misstänker då han valde fel fil på Essingeleden.

 

Inför matchen pratade vi om:

- Vad "kämpa" betyder 

- Vad "offensiv löpning" betyder.

 

"Kämpa" betyder att man aldrig ger upp och man glömmer sina misstag direkt. 

 

"Offensiva löpningar" betyder att yttrarna ger sig av i maxlöpninar när läge uppstår, ofta då centrala mittfälataren har bollen rättvänd i kontroll.

 

Nåväl: Sollentuna sparkade av och vi tränare inser att vi möter ett bra lag. Vi är på tå och ligger rätt i våra positioner men Sollentuna rullar runt bollen på ett "skolat" sätt, när vi erövrar bollen visar vi att vi också kan spela boll och efter sådär 5 minuter tuffar det till och spelet blir mer intesivt. Det smäller rejält i närkamperna på mitten och ingen spelare viker ner sig det minsta. Kan nu passa på att nämna att Sollentuna har _stora_ spelare, deras "små" spelare är som våra stora, dock utan att vara "stabbiga". Ofta märks det att det saknas både centimeter och kilo för att riktigt hävda sig i närkamperna. 

 

När allting kommer omkring gör båda lagen en mycket bra första period, främst defensivt, då inga klara lägen skapas då bägge lagen jobbar intesivt i hemlöpninarna. Det vi tar med oss är att vi vid fler tillfällen gjort det vi innan matchen kommit överrens om: yttrar som löper när innermitten haft bollen rättvänd. Så även om vi inte skapat klara målchanser har intentionen funnits där.

 

I paus får tjejerna det beröm de förtjänar. De har spelat bra och de vi ville se har vi fått se. Vi känner däremot att vi behöver vara lite kyligare innan vi drar iväg i djupled och då göra det ännu mer ordentligt. Och som tjejerna lyssnade, vi kliver ut i andra perioden och spelar en fantastisk fotboll och endast bländande försvarsspel och målvektsspel hindrar det från att bli både ett och två noll. Extremt ologiskt att Sollentuna gör 1 - 0 via stolpen efter ett motlägg. Luften går ur oss lite och av bara farten gör de också 2 - 0. Det efter den överlägset bästa räddning vi sett i F09 av Nike. Extra bistert alltså. Som väl är kommer vår replik per omgående då Siri står för en regelrätt "sombrero" på vänsterkanten, får bollen lite för lång ifrån sig men Alma sicker fram en tå och får bollen retfullt enkelt förbi den utrusande Sollentuna-keepern. Från bänken känner vi "nu jävlar har vi dom", men efter diverse mystiska motlägg kan Sollentuna dryga ut till 3 -1 kort innan paus.

 

Det är en hög sura spelare som kommer ut till pausvila som inte alls vill lyssna på oss tränare som (helt ärligt) säger att de spelar en bländande fotboll och att fotboll (såsom livet) ibland är mycket orättvist. 

 

Men på det igen bara. Tredje perioden är minst lika välspelad som de tidigare två (om inte bättre). Båda lagen kombinerar fint, dels som effekt av att det är skickliga spelare och att motsåndarna inte orkar spela bra defensivt. Vi hittar hela tiden runt i backlinjen för att sätta upp forwards/innermitt med enkla bollar för att sedan sätta fart på kanterna gång på gång skapar vi lägen och farligheter men när det väl hettar till finns inte kylan och skärpan där och sista perioden slutat, som den första, mållös. 

 

Kort summering av alla spelare i bokstavsordning, rättvist va :-)  

 

Alma: Springer som ingen annan som innermitt och ytter och börjar verkligen få klart för sig vad man använder sin fina teknik till. Stod för en riktig kölhalning av en Sollentunaspelare och Stuvstas mål.

 

Alva: Oj vad kvick hon är med bollen och det är helt sjukt att hon vinner 50% av närkamperna hon ger sig in i mot spelare som väger dubbelt så mycket som henne. Som målvakt: 0 instäppta

 

Astrid: Idag var trollspöt framme fler gånger, sulvänder och L-fintar ut-och-in på mittfältet och severar löpande yttrar på Xavi-maner.

 

Emma: Har sagt det förut: Emmas första tre steg i hennes löpningar är världsklass. Defensivt kan hon vara tre meter efter sin motspelare utan att vi tränrare blir oroliga, offensivt tar hon tre kvicka steg och är förbi.

 

Freja: Tar i snitt noll felbeslut varje match, alltid på rätt sida, ger sig aldrig och galet bra spelblick.

 

Julia: Trots att hon väger hälften av de spelare hon möter vinner hon de flesta närkamper på ren tjurskallighet hon har också den underbara egenskap att gå på mål med livet som instats. 

 

Leona: Tror hon kan spela överallt på plan, men som back är hon extremt bra. Positionssäker, följsam, lugn och tar bra beslut hela tiden. 

 

Nike: Målvakt två perioder.  Årets räddning (den kan man aldrig ta ifrån henne). Bra med fötterna. De mål som blir går inte att göra någonting åt. På plan (tredje) förlorar hon (som vanligt) inte en närkamp. Hennes spelsinne och passningsfot och tillslag är nu också riktigt bra. 

 

Nora: Brutalt snabb och stark, troligen bara Nora som kunde mäta sig i stryka med Sollentuna. Och idag: hemjobb, vilka hemjobb.

 

Siri: Mycket saker som är bra... men en sombrero skojar man inte bort, det är världsklass. https://www.youtube.com/watch?v=Q1LQ6rlen2g

 

Vi summerar en helg med träningsmatcher med en ynka poäng. Men, vad säger man om dåliga genrep...

 

Tränare: 

Eric & Kalle

 

PS: Intressant nog satt ett gäng "tuffa kids" nere vid vår högra hörnflagga och försökte psyka våra backar. Inte fan brydde vi oss om det. 

Stuvsta - RSF
2021-06-21 23:12

Så var det sista matchen innan sommaren i Sanktan, en match som skulle spelats en vecka tidigare, men på grund av bokningsstrul spelades den en vecka sent på Källbrink och inte "hemmaborgen".

 

Efter det för terminen konsekventa uppsnacket: "Ge järnet när vi tappar boll, njut av stunden och visa att ni vill" drog matchen igång. Efter viss Stuvstapress sticker RSF emellan med ett anfall som resulterar i mål. I efterhand är detta det enda tveksamma agerandet försvarsmässigt. Målet bakåt påverkar dock vårt spel till det positiva, vi blir lite hetare och det känns mycket logiskt när Alina kämpar in kvitteringen. Och då rullar vi igång på allvar, vi skapar massvis med chanser och när halvleken är slut står det 3 - 1.

 

I paus pratar vi om att "fortsätta med samma spel" och vi ger några specifika tips till yttrar och innermitt. Att yttrarna ska vara lite kyliga innan de springer så de kan komma rättvända och att innermitten också börjar längre ner i planen. Defensivt ser det precis så ospännande ut som det gör med bra försvar och offensivt kommer vi ofta rättvända med många alternativ. Ytterligare några mål ramlar in och vid paus (tror vi) att det står 6 - 1. I tredje orkar vi inte riktigt behålla skärpan i alla lägen och RSF skapar några halv-chanser och vi gör 4 mål till.

 

Summa summarum är vi nöjda med det mesta, en intressant observation är att alla spelare är nöjda och glada med hur laget spelat samtidigt som många känner att de varit lite "fumliga" i bollbehandling och passningsspel. Vi lägger därför några minuter på att förklara att om vi rör oss till rätt platser behövs inte bländande teknik för att göra rätt. 

 

Så tackar vi för denna sanktan-terminen och tar sommarlov!

 

Alina (C) (2)

Alma (3)

Elin (MV2)

Fanny

Ida (2)

Linnea W (1)

Leona (MV3)

Nike (MV1)

Nora (2)

Olivia

 

Tränare: Christoffer & Kalle

 

(liten brasklapp för målskyttarna, kan vara så att Nora gjorde 1 och Linnea W 2, minns inte exakt)

Sickla - Stuvsta
2021-06-11 22:01

Sista omgången i Sanktan innan sommar. En go grupp på 9 tjejer dök upp på Sicklavallen den ljumma Fredagkvällen.

 

Kan upplysa om att det kändes lite "lojt" på uppvärmingen men försnacket gick ut på att dra gasen i botten från start. Fun fact: För att de skulle se proffsigt ut ville spelarna också samlas "själva" och snacka ihop sig (se bild). Och ja, det såg jäkligt proffsigt ut.

 

Så var vi igång, och som vi gick igång. Tight lag och många bra beslut från start och något av en lekstuga drog igång. Felicia och Freja läste sönder Sicklas uppspel och allt som rann förbi kunde Astrid i mål enkelt skopa upp. Sen började vi hitta antingen ytter, cross, enkelt till innermitt eller utmed kanten. Bländande. Väl uppe i planen hittade vi också fina kombinationer. Konstigt att 0 - 1 uppstår av ett missförstånd i Sicklaförsvaret och Alma kan enkelt stöta in bollen. Det fina spelet fortsätter och ofta hittar Felicia/Freja underbara uppsel till ständigt löpande Siri och Olivia. Siri fick tyvärr utgå lätt skadad då hon med klassisk Siri-kraft ryckt förbi men blivit fälld. 0 - 2 känns logisk och blir till när Olivia hittar in till Iris som felvänd petar tillbaka till Alma som lika enkelt rullar in den med utsidan. Slutet av perioden blir vårt lag något långt. För många spelare drar iväg för tidigt i djupet och Sickla bryter högt i plan och skapar några halvlägen, men Astrid är tryggheten själv i mål. Känns ändå skönt med paus.

 

Vi pratar om att yttrarna inte får "dra för tidigit" och att vi måste gå närmare i närkampsspelet. Andra perioden är sedan inget att skriva hem om, vi tar lite konstiga beslut och får inget flyt i spelet. Emilia är tygg i mål och av och till blixtrar vi till med fina kombinationer. Felicia har peridodens chans som hon drar tätt utanför bortre stolpen och levererar en analys i paus: "Kalle, jag hade satt den om inte du tjatat om att skjuta lågt".

 

Från bänken är det tydligt vad vi gör när vi spelar bra och försöker förmedla det till våra spelare, och av och till är det igen mycket bra, framförallt hittar Emilia luckan mellan mittfält och backlinje och yttrarna och innermitt kan överlappa. Alva, Emilia och Alma broderar ihop två galet fina anfall som tyvärr inte bilr mer än inspark. Däremellan sticker Sickla emellan med bra kombinationer på mitten och distansskott och hörnor. Men hela tiden är Iris en klippa i mål. Det dröjer till 15:e minuten i sista innan vi får in matchavgörande 3-0. Olivia på klassisk maner "hela vägen ner till hörnan" enkelt inspel och Felicia distinkt med högern.

 

Vi summerar dagens akriviteter med att vi på något konstigt sätt är missnöjda. Nästan alla spelare känner att de kan bättre och det var lite hafsigt och slafsigt. Vi tränare är säkert något "fartblinda" efter Värmdömatchen och med lite perspektiv gör vi faktiskt en fantastisk match defensivt. Vi ser tydliga spår av det vi tränat på senaste månaden, bollar på yta tydlig kommunikation och tempo. Det vi tycker är "sämre" är lite slarv i teknik och duttande. 

 

Alma (C) (2)

Alva

Astrid (MV1)

Emilia (MV2)

Felicia (1)

Freja

Iris (MV3)

Olivia

Siri

 

Tränare: Eric, Kalle, Patrik & Rasmus

 

Matchen lirare delas mellan Freja & Alma. Freja för hennes fötrollande passningsspel, och Alma för att hon dominerade "sitt" mittfält. Weltklasse!

Stuvsta - Värmdö
2021-06-05 21:29

Solen sken från en klarblå himmel och vi snackade igång 6 av bara totalt 8 spelare inför drabbningen mot Värmdö. Igen återkom temat att vi vill visa att vi vill vinna. Scout-Eric hade på förhand varnat för att Värmdö var riktigt bra.

 

Till vår stora glädje stannade domaren från tidigare matchen kvar, en mycket tydlig och bra domare. Densamme blåste igång matchen och vi inlede lite trevande, vår ovana trogen. Efter sådär 5 minuter och efter lite ropande av direktiv från sidan får vi grepp om det välspelande Värmdö. På ett lite för löst uppspel som Värmdös ytter inte möter vinner Emma boll genom att på klassikt "Emma-maner" flyta förbi och enkelt servera Siri som kontrollerat sätter 1-0 efter backen.

 

Nu drar matchen igång på allvar. Värmdö och Stuvsta spelar fotboll i aboslut toppklass med snabba kombinationer, spel på yta, kortare spel och längre spel. Lika bländade är lagens försvar då det krävs något alldeles extra för att komma till målchans. Och just detta kommer efter ca kvarten då Siri bjuder på matchens delikatess då hon kroppsfintar "hemåt" när hon ska ta emot bollen men vickar fram den framåt och kommer förbi sin back och avlutar med tån. Fin räddning av Värmdömålvakten. I matchens sista minut kvitterar Värmdö med ett riktigt klassavslut i bortre krysset. Måvakt för perioden, Astrid, är helt svart i blicken när hon kommer ut till paus.

 

I paus pratar vi om att vi ska fortsätta på samma sätt men vara extra noggranna med att innermitten inte ska jaga så mycket boll högt i plan utan att vara mer kylig. Den vansinnigt fina fotbollen fortsätter från båda håll och båda lagens försvar spelar briljant, det krävs något alldeles extra för att komma igenom eller ens komma till avslut. Halvleken slutar 0-0. Då har ändå Stuvsta snott ihop några av de finaste anfall vi sett där Astrid/Alma/Alva kombinerat på ett tillslag där alla tre varit i rörelse. Samt Julia som vi fler tillfällen varierat mellan att möta och hitta luckan mellan ytter och back.

 

Inför tredje inser vi att vi har 8 sjukt bra, men tröttnade spelare. Vi har inga vidare direktiv till våra spelare mer än att acceptera att ni kommer bli sjukt trötta. Vi går ut och gör som vi gjort det tidigare perioderna och får nu bra kontroll på spelet. Vi vaskar fram några helvchanser innan Felicia prövar från distans och träffar kryssribban klockrent. Returen tar på en Värmdöhand och domaren blåser straff. Efter divers kackel om vem som skall ta levererar bänken tydligt direktiv att: "Freja tar". Samme "direktiv-givare" kan sedan konstatera att han troligen inte överlevt kvällen om Freja missat. Men hon är säkerheten själv från 9 meter. Sista 10 minuterna är sedan en desperat jakt på kvittering från Värmdö där viss panik smyger sig in i vårt spel. Värmdö passar också på att pricka ribban på frispark men vi krigar oss till seger med 2-1.

 

En fantastisk insats av 8 rejält slutkörda tjejer!

 

Spelare:

Alma (C)

Astrid (MV1)

Alva (MV3)  

Emma

Freja (1)

Felicia (MV2)

Julia

Siri (1)

 

Tränare: Eric, Kalle & Patrik

 

Dagens spelare går till Siri för hennes briljanta aktion (ovan) och många riktigt bra löpningar, kanske vi ska kalla henne "Myrängsexpressen". Weltklasse!

 
Sponsorer