2020-07-04 15:43
Dags för sista matchen innan sommaruppehållet.

Vi jagade rätt på plan och motstånd med kort varsel. Huddinge IF som alltid ställer upp för match mönstrade ett gulsvart gäng som var lika hungriga som oss.

Solen tittade fram och en storpublik (schhh) ställde upp på läktarsidan. Med några brudar som skulle göra lite "målisdebut" och med ett tufft motstånd (Huddinge spelar en riktigt bra fotboll) så var det lite nervöst innan - underbart.

Matchen startar i ett rasande tempo och Alma skjuter i stolpen redan efter 15 sekunder. Glömstahallen är modell mindre 7-manna och Huddinges tokhöga press tvingar oss till att slå långt från start.

Vi löser det förhållandevis bra mot ett Huddinge som bestämt sig för ett kortpassningsspel som blir lite väl våghalsigt med bland annat en målvakt som dribblar som sista tjej.

Efter en tilltrasslad hörna blåser domaren straff för oss efter en tveksam hands. Sen tar han lååånga steg vilket renderar att straffen blir mer frispark än straff. Freja stegar fram, skiter i avståndet och bombar in bollen under ribban. 1-0 och nervositeten släpper lite.

Huddinge fortsätter att trilla boll på ett våghalsigt men bra sätt och lyckas passa sig fram till både 1-1 och 1-2 innan periodpuasen.

Vi pratar ihop oss i pausen om att det blir försiktigt i 9/10 fall och att det inte räcker med att visa sin närvaro. In och ta kampen precis som Huddinge gör.

I andra perioden blir det lite bättre men långt ifrån så bra som vi önskar. Vi har svårt att komma till något ordnat spel och det syns att många av Huddinges spelare har en "nivå" till i sig. Alva gör något orättvist 2-2 som står sig perioden ut.

I sista periodpausen börjar vi bli lite trötta men vi manar på tjejerna med att motståndaren ser ännu tröttare ut. Huddinge fortsätter med sin tokpress som vi dessvärre för dagen inte löser på annat sätt än att slå långt från back till forward. Vi sliter hårt och Alva x2 och Alma gör att det med 10 minuter kvar står 5-2 till oss....

Vi börjar känna vittring på den första segern mot Huddinge någonsin på den här nivån och kanske är det de som fäller avgörandet. Vi rasar ihop på slutet, släpper in två snabba och med en minut kvar gör Huddinge 5-5.

Matchen visar att inställning i 60 minuter är så viktigt. Huddinge spelar en riktigt bra, kreativ fotboll som vi också eftersträvar men idag orkade vi och mäktade inte riktigt med det. Extra plus till Felicia och Emilia som gjorde premiär i mål idag. Positivt också att vi gör fem fina mål med bra skärpa i avsluten.

Stort tack till Huddinge för ett bra och schysst spel. Nu tar vi lite sommarbreak och släpper fotbollen i några veckor.

Stuvsta IF - Huddinge IF - 5-5 (1-2, 1-0, 3-3)
Målsyttar: Alvax3, Alma & Freja
Spelare: Alva, Alma, Freja, Greta, Emma, Felicia, Emilia, Ida & Fanny