Stuvsta IF - Tyresö FF
2020-09-20 15:17
Strålande sol och hög klar luft mötte 10 Stuvstaspelare inför matchen mot Tyresö. Vi fortsatte med "samma gamla tema", vårda bollen och kliv in i närkamperna. Första perioden vårdade vi bollen bra till mittplan ungefär där den kändes som vi inte riktigt var med mentalt. Kändes lite som att alla gled runt lite på halvfart, så första perioden var något av ett sömnpiller. Tror att lagen tillsammans kom till till 4 avslut. Inget direkt farligt.

I paus pratade vi om att faktiskt tända till och spela lite rejält och som vi gjorde det! Ett helt annat F09 lag klev ut på banan i andra och per omgående tog vi tag i taktpinnen. Halvvägs in i perioden hittade Alva fram till en mycket fri Julia som inte ofta missar frilägen och inte idag heller. Innan halvleken är slut har samma Julia fått ytterligare frilägen och gjort ytterligare två mål. Alma har sedan avslutat perioden genom att distinkt trycka in 4-0.

Dåså, bara köra på i tredje då? Men nej, känns som alla Suvstabrudar redan är på väg till stora Coop för att köpa lördagsgodis för tempot i tredje är knappt styrfart. Vid några tillfällen blixtrar vi dock till och några farligheter vaskas fram och Julia (vem annars) gör 5-0. Spelet i perioden domineras dock av Tyresö som skapar fler och bättre chanser än vi, och vi räddas av uppoffrande backspel och oskärpa i avsluten.

Summa summarum tycker vi med spelet andra perioden är ok, men de övriga två ganska usla. Men efter att ha pratat med några föräldrar som inte sett oss på länge inser vi att vi som lag måste gått fram rejält då nämnda föräldrar är mycket imponerade av vårt spel.

Spelare: Alma (1), Alva (MV), Astrid, Emma, Freja, Julia (4), Linnea W (MV), Nora, Olivia, Svea (MV)
Tränare: Eric, Kalle