Helenelund Sollentuna FK – Stuvsta IF 2021-01-31
2021-01-31 20:23

Spänningen var i det närmaste olidlig! Senast vi mötte ett annat lag i match var i oktober förra året… och med tanke på Corona och vinterväder var det ungefär en månad sedan vi överhuvudtaget tränade med boll. Vi möttes, i den otroligt lyxiga fotbollshallen i Solna, av plusgrader och torrt inomhusväder samt ett lag som var lika taggade som oss att spela fotboll. Hur skulle detta gå??

Väldigt bra visade det sig!

En jämn och rolig match där vi ledare observerade flera framsteg i det lag som var på plats (trots ovanstående förutsättningar). För det första verkar det som om de flesta av våra spelare har ätit sin spenat var dag under julledigheten! Det jobbades på hårt under hela matchen och vi lät inte motståndarna få ha bollen ostörda någon längre stund. Vi ledare tryckte flera gånger, både före och under matchen, på att vi ska ha ett ordentligt passningsavstånd. Detta blev successivt bättre och bättre under matchen och nådde sin kulmen mot slutet av andra halvlek då vi fick se flera fina skolboks-uppspel längs kanten som i sin tur gav inspel från ytterkanterna in mot mitten som sedan blev till målchanser. Första halvlek slutade 1 - 2, Lilly och Svea var de som lyckades få in var sitt mål för Stuvsta (Vera var också riktigt nära med ett stenhårt skott i stolpen). I andra perioden fick Helenelunds målvakt jobba hårt, Svea gjorde ett mål med hjälp av de fina uppspelen. Sista perioden hade Helenelund övertaget större delen av tiden. Vi hade svårt med försvarsspelet men Svea stod i denna period för matchens mäktigaste fantomräddningar (inspirerad av pågående handbolls VM kanske??) och släppte inte in ett enda mål. Vi ledare såg fina insatser från alla spelare idag och vi är imponerade över hur kort startsträcka alla spelare som var med idag hade! bra kämpat Stuvsta!

Spelare: Ebba A (MV), Elin (MV), Ester, Lilly, Linnea R, Molly, Nike, Svea (MV), Vera.

Ledare: Anders, Christopher.