En ojämn match på pappret, en ojämn match på planen.
2017-02-27 14:30

På lördagseftermiddagen under klar himmel och med några plussgrader tvålade Stuvstas damer till Tullinge TP på Brantbrikns IP med tio (!) mål mot noll.

Redan från avspark var det tydligt att Stuvsta, som spelade I sina vita bortaställ idag, tänkte hålla i taktpinnen idag. Med en hög, effektiv press vann man bollen på Tullinges planhalva gång på gång och skapade flertalet halvchanser med ett rakt spel efter bollvinster. Många gånger kändes det som att hemmaspelarna var ensamma gröna öar i vita bolljagande hav och efter 12 minuter gav den hårda pressen utdelning.

Efter fint triangelspel på högerkanten kom ett instick till Jennifer Söderström som säkert prickade in bollen I bortre stolproten.

Minuterna efter hade bortalaget ett flertal kontringslägen, ett fyra mot två läge som resulterade i ett tamt skott, ett annat där det var lika många vita som gröna i straffområdet. Med både bra brytningar och enkla bjudningar från Tullinge hängde det mer mål i luften och mer mål blev det.

Efter ett skott utanför boxen och en bra räddning fick stuvsta hörna som man slog mot målvaktens område. Väl där slarvade Tullinge med rensningen och Bella Praneetphonkrang kunde trycka in 2-0 från nära håll.

Tullinge lyckades tvinga fram en hörna precis efter där man tvingade målvakt Rebecca Duvemyr till en imponerande reflexräddning. Det var hemmalagets enda skott på mål under hela matchen.

Bella fick yta utanför straffområdet med bollen vid fötterna och smekte upp 3-0 bortom målvaktens räckvidd.

Bella var inte färdig där. I början av andra halvlek fick Stuvsta en hörna och det blev en repris från 2-0 målet. Mot målvaktens område, slarv I försvaret och Bella kunde åter igen skrapa in bollen. Hat trick och 4-0 redan I 47:e minuten.

Efter det drog Stuvsta igång en växel som Tullinge inte hade en chans att hänga med I. Efter slarv i hemmalagets backlinje kunde tjejerna i vitt kombinera sig fram och förbi allt som stod i vägen och efter ett nätt inspel snett bakåt kunde Jennifer sätta sin andra kasse för dagen, 5-0 i minut 51.

Samtidigt som jag stod och antecknade allt detta så hör jag nytt måljubel utan att se vad som hände men mittbacken Veronica Borg fick ta emot omklappningar samtidigt som domaren pekade mot mittpunkten, 6-0 i minut 52.

Stuvsta fortsätter att skapa chans på chans och efter att Camilla Grönskog hotat i hörnet av straffområdet så fick hon en hörna med sig som styrs in av Victoria Sundberg, 7-0 minut 68

Tjejerna i vitt fortsätter skapa lägen och får iväg skott på skott men Tullinges målvakt gör, resultatet till trots, en bra match med flera kvalificerade räddningar. Det hjälper dock föga när hon lämnas ensam med Veronica som efter ett långt inlägg från höger hade tid att placera in bollen, 8-0 minut 72.

Matchbilden förändrades aldrig riktigt, Stuvsta var flera klasser bättre än sina motståndare både som lag men även individuellt vilket Sofia Svanberg visade när hon först drog sin back för att öppna vinkeln för sig själv och sedan, från högra hörnet av straffområdet, pricksköt 9-0 i bortre krysset, minut 80.

Jennifer ville inte vara sämre och tog skott i nästan samma läge. Ett skott som seglade över keepern och under ribban. 10-0 i minut 83 och krossen var fullbordad. Jennifer tog och bugade till både lagkamrater och åskådare efter att ha krönt matchen med ett hat trick, matchens andra.

Resten av matchen flöt inte på händelselöst. Många skott avlossades runtom hemmalagets straffområde men fler mål blev det inte. Det närmsta man kom 11-0 var ett skott som tog på insidan av stolpen och studsade ut till målvakten som kunde skrapa upp returen.

Efter ett 10-0 med mersmak sa tränare Robert Nilsson så här:

Vi ska vara ett mycket bättre lag än Tullinge så jag är inte förvånad över matchbilden. Jag är också extremt glad att Tullinge ville spela match mot oss. Tullinge tjejerna kämpade väldigt bra och vi är extremt glada att få till denna match även om skillnaden mellan lagen var lite för stora idag.

Ni hade satt upp några mål inför matchen, hur känner du att ni lyckades med dem?

Vi ville ju förutom att sätta de fasta situationer vi tränat även kunna byta kant på ett effektivt sätt vilket jag tycker att vi lyckades bra med. Annars var det instick på första stolpen vi hade tränat på, det är jag inte helt nöjd med idag

Finns det något annat du känner att ni kan förbättra?

Vi gjorde ju en väldigt bra match mot ett lite sämre lag så det är en svår mätsticka om man säger så. Men visst finns det saker att slipa på. Timingen i allmänhet till exempel. Sen finns det vissa lägen då vi har läge att kliva fram men istället vänder hem med bollen. Men en bra match ändå.

Fanns det nåt som ni gjorde riktigt bra då?

Absolut, det mesta satt väldigt bra och jag är framför allt nöjd med att vi vågar hålla i bollen och spela ut dem idag.

Vad händer härnäst?

Vi spelar Victoria cup match mot Enskede onsdag den 8:e mars. De spelade i samma serie som oss förra året men gick upp så vi har en straff mot dem.*

Har ni något uttalat mål för serien den här säsongen?

Vi vill sluta top 6.

August Netz

*I Victoria cup ges handikapp i förhållande till hur många divisioner ifrån lagen ligger varandra. En divisions skillnad ger det sämre rankade laget en straff innan matchen. Två divisioners skillnad ger två straffar osv.