SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Välkommen till Stuvsta IF dam
Stuvsta damlag 2021

------------------- PROVTRÄNINGAR --------------------------------

Varmt välkommen att komma och provträna hos oss under november 2021. Vi kör träningsmatch torsdag 2021-11-25 för er som provtränar.

Kontakta Sportchef Robert Mattson Axén Tel: 0702-591430

--------------------------------------------------------------------------

 

Laget slutade 6:a i Div 1 Södra Svealand 2021

Finalist i Victoria Cup 2020

 

Tränare: Jenny Svanberg

Ass tränare: Johan Gustavsson

Mv tränare/ass.tränare: Anton Möller

 

Lagledare: Bertil Wiklund 

Material: Rolf Knutsson

Skribent/Krönikör: Bengt Ericson

Sjukgymnast: Henrik Snap 

 

Intresserad att provträna med laget?

Kontakta Sportchef Robert Mattson Axén Tel: 0702-591430

 

Kontakt laget övrigt: Bertil Wiklund tel. 076-8033606

 
KOLL PÅ ETTAN: Kval & lite till
2021-11-22 20:19

Nej, Sollentuna lyckades inte kvala sig upp till Elitettan. Man kunde väl ana att det skulle bli tufft när man föll med hela 4-0 mot GUSK. När man sedan tog emot Team TG från Umeå låg man under med 2-0 redan i halvlek. Ett sent tröstmål förändrade inte läget och Sollentunas dröm om uppflyttning var borta.

 

Men föreningen siktar framåt nu har man satt målet att nå elitettan senast 2024. Den sista kvalmatchen mellan Team TG och GUSK förmodar jag inte kommer att spelas. Att åka buss hela vägen från Uppsala till Umeå för en match som inte gäller något verkar meningslöst.

 

Även kommande säsong får vi ta färjan till Gotland. P18 vann kvalet till division 1 efter att ha besegrat både Degerfors och Östervåla. Därmed byter Dalhem och P18 plats med varandra och det är inte första gången.

 

En sammanslagning mellan dessa lag skulle väl ändå ge en stabilitet i division 1? Möjligen, men det kommer inte att ske. I varje fall inte förrän AIK och Djurgården slår ihop sina påsar…

 

Det gjordes ett försök till samarbete mellan Dalhem och P18 för drygt 10 år sedan. Det sprack redan första säsongen. Lokalpatriotismen är stark på ”Öjn”. Men ändå kul att vi får åka till denna vackra plats även nästa säsong.

 

Allsvenskan för damer var ett tag helt utan derbyn under ett par säsonger. Kommande säsong blir det tolv heta derbyn. Detta sedan BP knep tredje platsen i elitettan och därmed är klara för allsvenskt spel.

 

Det har varit svårt eller rättare sagt orimligt dyrt att i TV följa damallsvenskan. Några enstaka matcher i SVT har varit allt om man inte slantat upp till aftonbladet. Prislappen har legat i nivå med s.k. premium abonnemang som ger ett betydligt bredare utbud.

 

Men nu blir det ändring. Viaplay gruppen har köpt rättigheterna. Två matcher i veckan kommer att visas på TV 6. Resten av matcherna streamas på en plats som en del av oss sportfånar redan har.

 

Så var det då detta med serieindelning. Vi påminner om att den är strikt geografisk utifrån hemmaplanens läge. Det mest sannolika verkar vara att de nio lag som klarade kontraktet blir kvar i södra Svealand. Till detta kommer då de uppflyttade lagen Karlberg, Mälarhöjden och P18.

 

Ett frågetecken kan möjligen vara Smedby om det finns plats i mellersta Götaland. I så fall är det troligen Täby som ersätter.

 

Men en sak är säker det blir en ny säsong. Och troligen börjar den i påskhelgen.

KOLL PÅ ETTAN: Rond 22 & summering av säsongen
2021-11-15 19:23

Vi tar lagen i den ordning man hamnade i serien.

 

Sollentuna

Otippade seriesegrare. Laget kom sjua i den norra serien förra säsongen och var då ett tag faktiskt med i kampen kring det nedre strecket. Nu fick man jobba hela vägen och när Viljan till sist besegrades med 2-1 var seriesegern ett faktum. En fantastisk prestation och det är bara att lyfta på sportmössan och framföra våra varmaste gratulationer.

 

Men blir det elitettan nästa säsong? Nja, det återstår att se. Förlust i första kvalmatchen mot GUSK med hela 4-0. Visserligen går både ettan och tvåan i gruppen upp. Men målskillnaden kan bli väldigt viktig när tre lag spelar en enkelserie.

 

På lördag tar Sollentuna emot Umeålaget Team TG. Då vet vi kanske hur det går för Sollentuna.

 

Boo FF

Tjejerna från Nacka kniper andraplatsen. Förra hösten var trist för Boo. Inte var det mycket som fungerade då. Men det är däremot ingen överraskning att man kommer igen så starkt den här säsongen. Boo kan detta hantverk med att bygga lag. Förra säsongen var mer ett olycksfall i arbetet.

 

Enskede

I sina bästa stunder tycker jag nog att laget kanske spelat den roligaste fotbollen. Men i sista matchen mot Sätra darrade man på manschetten och föll med 2-1. Självklart vill tjejerna alltid vinna. Men i ett lite längre perspektiv kanske det här inte var så farligt. Trots allt är Enskede ett väldigt ungt lag. Elitettan nästa säsong kanske hade varit lite väl snabbt marscherat.

 

Sedan undrar vi förstås om måldrottningen Moa blir kvar i Enskede. Erbjudanden om spel i högre serier kommer inte att saknas.

 

Tyresö FF

Stack ut snoken rejält inför säsongen och sa att man gick för seriesegern. Kanske lite osvenskt i mellanmjölkens förlovade land. Kul med lag som vågar sticka ut! Och även om det inte gick den här gången så är det mycket möjligt att det går nästa gång.

 

Smedby

Lite knackig inledning på säsongen. Men efter sommaruppehållet har man visat hur bra laget är. Och vilken otroligt fin anläggning man har i form av Pre Zero Arena. Jag tror nog att de flesta lagen blir en aning avundsjuka när man ser denna fina anläggning.


Stuvsta

En säsong med lite blandade karameller. Men i våras var vi verkligen bekymrade inför höstsäsongen. Vi tappade ju flera spelare till college fotboll i USA. Men då klev juniorerna fram. Och den där gången i Strängnäs när vi bara hade en avbytare vann vi ju faktiskt ganska enkelt.

 

Stureby FF

Ja, Snäckorna alltså. Presterade exakt vad man kunde förvänta sig. Självklart grejade man kontraktet. Vid någon match i augusti hade man semestervikarier. I slutet av säsongen när man säkrat kontraktet var inte motivationen på topp och resultaten rätt skrala. Men som alltid är Snäckorna som dom är.

 

IK Tun

Grejade kontraktet igen! Det var väl också där målet för laget låg. Nyköping är ju ingen stor ort. Det skall vi som bor i en storstadsregion tänka på. Förutsättningarna är inte alltid helt rättvisa. Och det finns fler exempel när vi närmar oss de nedre placeringarna i årets serie.

 

Sätra SK

Jag vet egentligen inte om man ska dra till med en gammal klyscha. Motivation slår klass. Men det verkar ändå stämma in lite på drabbningen mellan Sätra och Enskede. Nu verkade Sätra spela med ”kniven mot strupen”. Och då lyckades man slå favoriterna Enskede. Bra jobbat!

 

Samtidigt hoppas vi att Sätra ägnar någon liten tanke kring detta om fair play. 31 gula och tre röda kort under säsongen. Det är inte bara mest i vår serie. Vad jag kan se är det mest i hela division 1.

 

Segeltorp

Skall vi tycka synd om något lag så måste det vara Torpet. Slutspurten är formidabel. Men till slut saknas det en ynka poäng för att rädda kontraktet. Bittert förstås.

 

Men det visar också hur tufft det är att kliva upp en division. Och det blir bara tuffare  ju högre man kommer. 

 

Viljan

Vi minns att Eskilstuna kuriren tippade att laget skulle sluta sist i serien. Nu blev det en aning bättre med en elfte plats. Med en något mindre dålig målskillnad än Dalhem.

 

Men Strängnäs är inte heller någon stor stad. Ganska lika förutsättningar som i Nyköping. Men Tun har ju med sig rutinen från förra säsongen.

 

Dalhem

Jo, Gotländskorna slutar sist. Vilket inte är någon större sensation. I början på säsongen var tongångarna väldigt positiva. Man skulle fightas mot topplagen. Men redan till sommaruppehållet hade tränaren avgått.

 

Hoppet knöts till Kenyanska importer. Men där hade man missat att kolla regelboken. Det är inte samma regler i division 1 & 2. Därför har P18 kunnat använda utländska spelare men inte Dalhem. Till helgen avgörs det om vi får åka till Gotland nästa säsong. P18 har faktiskt chansen att kvala sig upp.

 

”Blodbad” i ettan 2022

Till nästa säsong förväntas det bli en serieomläggning modell större i division 1. Nuvarande 72 division 1 lag skall bantas till 42 lag. Det innebär att det framöver skall finnas tre division 1 serier med 14 lag i varje.

 

För nästa säsong innebär det att i princip hälften av lagen flyttas ner till division 2. Till detta ämne kommer vi förstås att återkomma. Men först vill vi se förslaget till tävlingsbestämmelser där alla detaljer finns. Motivet till förändringen är i huvudsak att en seriesegrare alltid skall gå upp en division utan kval. Det är bra. Men det lutar åt att det blir Halloween hela säsongen 2022.

Spelade matcher
Tor 25/11 20:00
Lör 6/11 14:00
6 - 0  
Lör 30/10 14:00
2 - 0  
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
Hem, 22/11 20:44 
Hem, 17/11 09:33 
Hem, 16/11 11:30 
Hem, 25/05 07:44 
 
Sponsorer