SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Välkommen till Stuvsta IF dam
Foto: Stuvsta damlag 2024

Ledarstab år 2024 

 

Huvudtränare: Didrik Sollenius

Assisterande: Rasmus Hjortling Olofsson / Tony Törnqvist

 

Lagledare: Michael Hartmann 0733 320126

Fystränare/SjukgymnastLukas Kroon

Målvaktstränare: Anna Gyris

 

 

Intresserad att provträna med laget?

 

Kontakta sportchef Dam: Tony Törnqvist 0720-233317 tony.tornqvist@stuvstaif.se

eller

klubbchef: Robert Mattson Axén Tel: 0702-591430

Provträna med Stuvsta Dam
2024-01-13 11:45

Stuvstas damlag söker dig som vill spela i ett utvecklande lag med en fin gemenskap.

Laget tränas av en Uefa A licenserad tränare och ifjol blev resultatet en andraplats i division 2.

 

Nu söker vi spelare som är redo att jobba hårt för att vara med och slåss om en division 1-plats till 2025.

Den nuvarande truppen är relativt ung och talangfull, men den innehåller även några spelare med en hel del rutin.

Är du intresserad av provträning, kontakta sportchef dam, Tony Törnqvist 0720-233317 eller klubbchef Robert Axén 0702-591430

Fyra Stuvsta tjejer tog SM-silver i futsal
2022-03-21 19:59

Damlaget var i helgen på träningsläger som traditionen bjuder i Kristinehamn. Men hela damtruppen var inte på plats. I Göteborg vankades nämligen SM-final i futsal mellan GAIS och Djurgården. Dessa två lag har under säsongen dominerat futsal spelet. 

 

För GAIS var det tredje raka SM-finalen men förluster i de två tidigare. För Djurgården var det första försöket att lägga beslag på SM-bucklan. Hemmalaget var nog knappa favoriter i kraft av tidigare finaler och att man inte tappat poäng under hela säsongen. Men Djurgården hade bara förlorat en match under säsongen men hade det tufft i kvartsfinalen mot Hittarp. Där krävdes det förlängning innan blåränderna kunde säkra vidare spel.

 

Efter ivrigt googlande hittade jag till slut var man kunde se matchen. Det var en tidning som sände matchen. Bilderna var helt OK men kommentatorn var nog bland det sämsta jag hört. Till och med sämre än de som kommenterade skidor under OS. Nåja, damallsvenskan drar ju igång kommande helg. Nu i TV6 och Viaplay. Då tror vi det blir bättre ordning.

 

Tjejerna som snart byter från blåränder till tjusiga gröna tröjor var Madde Stegius, Linda Lundström, Emelie Brodin och Anna Meijer. Hemma laget tog en ganska tidig ledning men gästerna kunde snart kvittera. Men kort före paus blev det på nytt hemmaledning. Sedan tog det ungefär en minut för Linda att kvittera innan det blev paus.

 

I pausen blev Linda intervjuad eftersom hennes mål var snyggast i första halvlek. Hon förklarade raskt att det här målet hade hon sparat för just ett sådant här tillfälle. Spara några till utomhussäsongen också!

 

I den andra halvleken gick GAIS ifrån och tog ledningen med 4-2. Men tjejerna som snart skall byta tröjor kom igen. Madde gjorde matchens vackraste mål, i mitt tycke, när hon bröt in från vänster och satte bollen i högra krysset. Och bara minuter senare är det Linda som slår till igen och kvitterar till 4-4. Stor dramatik, men fem minuter före förlängning tar GAIS ledningen igen. Och den här gången hann inte Djurgården ikapp. Istället blir det hemmalaget som avgör med mål i öppen kasse.

 

Det var en match som kunde sluta lite hur som helst. Det jag anar är att våra tjejer inte var nöjda. Dessa vinnarskallar gillar inte att förlora. Och det är närmast ett understatement. Men vi tar till en gammal klyscha och gratulerar till ett vunnet silver. Om några dagar eller veckor så kommer ett silver att vara vackert.

 

Så kan hemsidan göra ett exklusivt avslöjande, som det skulle heta i kvällspressen. Dessa silvertjejer är faktiskt riktigt bra även när vi kommer ut på en fullstor fotbollsplan. Så det kanske är lite tidigt att räkna bort Stuvsta från kampen om en plats i division 1 nästa säsong. Jenny och Roger har några kort kvar att dra…

 

Så då är futsal säsongen över? Trodde ni ja. Den 27-28/3 spelar Sverige bortalandskamper mot Slovakien. Ett Slovakien som vi slog i mästerskapskvalet i höstas med 5-3. Sverige skulle egentligen mött Ukraina i februari. Men av kända skäl så gick det inte. Nu får detta förstås bli en ersättningsmatch.

 

Att Madde och Linda skulle åka med landslaget är ingen överraskning. Inte för oss som såg finalen mot GAIS och landskamperna i höstas. GAIS översätts för övrigt på Göteborgska som "Gamla Ankor i Säveån". OK jag är född i Göteborg och Öisare.

 

Men det blev ytterligare en Stuvsta tjej i landslaget. Anna Meijer gör landslagsdebut. Hon hinner alltså göra landslagsdebut innan hon hinner göra debut för sin nya klubb! Ja, fotboll är förunderligt. Som bonus för Madde får hon även med syrran Matilda i landslaget! Man kan väl säga att Djurgården och GAIS kraftigt dominerar landslagstruppen.

 

Om Stuvsta kan vi väl säga att det är trist att U-laget nu måste läggas ner. Men det är ganska normalt. Till sist tar ungdomsfotbollen  slut. Ja, i klarspråk så blir det spelarbrist. Exempelvis har ju damtruppen flyttat upp några spelare. 

 

Vi läser den rörande historien om krigsflyktingarna från Ukraina som nu tränar med Boo FF. En fantastisk insats av Boo oavsett fortsättningen. Vi vet inte om tanken är att de två tjejerna kommer att spela för laget när serien drar igång.

 

Men eftersom vi förra året skrev om varför Dalhem inte skulle få använda Kenyanskor. Så skall vi också tala om varför, utan tvekan, Boo kommer att kunna spela med Ukrainskorna. Det finns nämligen ett undantag. Det handlar om att föreligger det synnerliga skäl så kan dispens beviljas. Krigsflyktingar är givetvis ett sådant skäl. Skönt att fotbollens gedigna regelverk även garderat för en så här hemsk situation.

 

Kommande matcher
Spelade matcher
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
Hem, 23/02 14:43 
Hem, 23/01 09:45 
 
Sponsorer