Välkommen till Stuvsta IF dam

Material: Jonathan Maurer

Skribent/Krönikör: Bengt Ericson

Sjukgymnast: Henrik Snap

Intresserad att provträna med laget?

Kontakta Sportchef Robert Mattson Axén Tel: 0702-591430

Kontakt laget övrigt: Bertil Wiklund tel. 076-8033606

1:a vinsten
2022-05-15 21:13

Borens IK stod för dagens motstånd.

Två lag som inledningsvis kände på varandra. Vi fick idag en start som inte gick att klaga på. I 3:e matchminuten trycker Jasse en längre boll, och Angelica är med på noterna. Friläge uppstår och 1-0 till Stuvsta.

Vi är noggranna i vårt försvarsspel och kunde idag hantera Borens raka snabba anfallsspel. Stuvsta rullade stundtals fin fotboll men effektiviteten fanns inte riktigt där.

Återigen positiva vibbar i halvtidssnacket, engagerade spelare och mer mod samlat. Små justeringar och ett planerat byte gjordes. Minea ut och Sofia in. Det blir så klart en spännande halvlek. Vi har kontroll på matchen med större bollinnehav än våra motståndare. Eftersom vi har svårt att få in bollen i nätmaskorna utan träffar virket i stället så känns 1-0 skört. Samtliga i Stuvsta jobbar hårt och framför allt tillsammans.

Med 30 minuter kvar kliver Alice av och Veronika kommer in. Även Kröckel känner av många löpmeter och byts ut mot Stella.

Borens har ett vasst omställningsspel och i slutet av matchen får de chansen och kvittera, men även den bollen sitter i ribban och vi kan rensa bort den ur straffområdet. Vi ville göra ett sista byte för att stänga matchen. Julia skulle komma in med pigga ben. I väntan på att få göra bytet avgörs matchen, genom fina kombinationer får Linda läget och sätter  2-0.
2-0 och våra första 3 poäng. Vissa segrar är skönare än andra. Den här vinsten satt fint!

Tyvärr så har vi inte kunnat fortsätta med "Koll på ettan". Hälsoproblem har gjort att våran skribent Bengt inte kunnat fortsätta med kollen och matchreferaten. Vi hoppas att han kryar på sig snart och kanske kan göra något gästspel framöver.

1-4 Förlust..
2022-05-02 12:09

Återigen grinar resultattavlan förlust. 1-4 skulle kunna tala sitt tydliga språk. Vi tycker ändå att vi är med i matchen, vi har en positiv känsla i halvtid. Under första halvlek är bollinnehavet nog 50/50. Vi visar återigen att vi har fina uppspels- och anfallskombinationer. Vi håller EIK borta från farliga målchanser.

I 36 minuten kommer dock 0-1. Vi misslyckas med att trycka iväg en boll ur straffområdet och den seglar tillslut in i eget mål.

Drivet i oss är dock stort. Vi kvitterar omgående och Madde trycker ditt 1-1 efter ett anfall på vår högerkant.

4 min senare, det sista som egentligen händer i halvleken är att vi åker på en kontring och en straff döms emot oss, 1-2 är ett faktum.

Liksom mot Karlberg var det positiva tongångar i halvtid, och små justeringar skulle göras. Vi tvingas dock till ett byte då Mirre fick utgå pga skada. Efter justering av positioner och beslutsamhet att vända matchen kliver vi ut. Andra halvlek blir återigen tung för oss. Vi släpper in 2 bollar och lyckas inte sätta några bakom duktiga EIK-keepern.

Skulle vara lätt och säga att det inte fanns något bra med halvleken, men det fanns det. Vårt för dagen nya mittbackspar gör en fin insats. Vi krigar in i det sista och stundtals visar vi prov på fina kombinationer i anfallsspelet. Vi är fast beslutna om att resa oss ur denna poänglösa inledning av säsongen. Tillsammans ska vi framåt!

Sön 7/8 16:00
Ons 22/6 20:00