Fjärde plats när tjejerna vände och vann!
2020-10-05 16:14

Söndagen bjöd på säsongens sista seriematch. För motståndet stod IK Tun från Nyköping. Man kan tycka att en sådan här match kanske inte betyder så mycket. Men så ser inte tjejerna på det. En seriematch är alltid en viktig händelse. Så har det alltid varit allt sedan flickfotbollens dagar.

För oss spelade kanske ändå resultatet lite större roll. För det kan inte förnekas att en fjärdeplats är mycket roligare än en sjundeplats. Det var också precis vad det handlade om för oss.

Hösten är definitivt här. Visserligen var temperaturen ganska hyfsad. Men ändå grått och trist väder. Vi slapp i varje fall regnet. Ja, regn har vi faktiskt sluppit under säsongens seriespel.

Inledningen av matchen är lite trevande. Vi skapar en del halvchanser. Bästa möjligheten har Madde med ett skott i stolpen. Men spelmässigt var första halvtimmen inte mycket att glädjas över.

När Oskar börja muttra om ”Telge nivå” då är spelet inget vidare. Med det menar han den svaga prestation vi hade mot Telge för två veckor sedan. Dåligt spel brukar få konsekvenser och det fick det den här gången också.

I den 23:e minuten tar gästerna ledningen. Det är ett väldigt vackert mål. Lovisa Lindvall är placerad lite utanför straffområdets vänsterkant. Hon får härlig träff och bollen sitter innanför den bortre stolpen.

Det är en ren kopia av mål vi sett både Madde och Emelie göra i de senaste matcherna. Och för vackra mål finns det lyckligtvis inget patentskydd.

Med halvtimmen spelad blir Angelica skadad. Hon får en smäll mot knät och det är färdigspelat för dagen. Det var nog ingen större fara med hennes knä. I varje fall var hon på ett strålande humör när hon satt på bänken.

I samband med skadan blev det ett avbrott på några minuter. Det använde tjejerna för att snacka ihop sig. Det kan låta lite märkligt men nu började tjejerna i dom snygga gröna tröjorna spela fotboll igen. Bra fotboll dessutom.

Det är mycket Linda och Madde som får igång laget. Dom spelar på ett sätt som ser närmast lekfullt ut. Men Tun är inte ofarliga. Carro får göra ett par svettiga räddningar i den 40:e och 42:a minuten.

Men det var ingen tvekan om att Stuvsta nu hade tagit över taktpinnen. I den 44:e minuten får vi bra tryck inne i Tuns straffområde. Det är Kröckel och Madde som får fram bollen till Linda. Det finns ingen som helst tvekan i hennes agerande och hon dundrar in kvitteringen.

Efter pausen blir det en kraftig dominans från hemmalaget. Vi har en hygglig frispark. Madde har ett fint läge och Julia svarar för dagens andra stolpträff. Efter nio minuter får vi en hörna. Så här i slutet av säsongen har vi ju faktiskt börjat göra en del mål på hörnor.

Hörnan är bra slagen och Jenny dyker upp och NICKAR i mål!! Eftersom denne skribent älskar sådana mål var det här förstås underbart. Men det var först i seriens 22:a och sista halvlek som tjejerna fick till det. Men det heter ju bättre sent än aldrig…

Nu radar Stuvsta upp fina chanser. Vi har hunnit fram till den andra halvlekens 23:e minut när vår ledning utökas. Madde till vänster utanför straffområdet. Ja, resten förstår ni säkert. Det kan låta lite tjatigt men så vackra mål kan man se hur många gånger som helst.

Direkt efter 3-1 målet blir det byten. In kommer junioren Rebecca Baez Larsson. Om det var A-lagsdebut vet jag inte. Men helt säkert var det debut i division 1.

Vi har ju ett framgångsrikt DJ lag. I J DM är laget framme i semifinal. Till nästa säsong räknar vi med att någon eller några från det laget kliver in i A-truppen. Men vem eller vilka får vi se längre fram.

Tun skapar ett par hyfsade lägen i slutet av matchen. Framförallt ett läge där Lina får rensa på mållinjen. Men också en farlig frispark som gick ganska tätt utanför. Men den största skillnaden mellan lagen var ändå orken.

Vi tackar domare och Tun för en fin fotbollseftermiddag. Tun hoppas vi förstås få möta igen nästa säsong.

När vi går av planen så är vi förstås nyfikna på hur det gått i de andra matcherna. Vi behöver inte leta efter mobilerna. Fansen har koll. Vi slutar på en fjärde plats i serien. För både lag och förening är det en fantastisk framgång.

Vårt mål var den här säsongen att fixa nytt kontrakt. Men den striden har vi faktiskt aldrig varit i närheten av. Lite mer långsiktigt är målet att etablera oss i division 1. Där är vi ändå en bit på väg mot att även förverkliga det målet.

Idag var det Carro som bar kaptensbindeln. Som kapten har man ansvaret för det traditionsrika segerhurrandet. Men Carro valde att delegera ansvaret. Jag tror det var Linda som tog över. Hur som helst lät det väldigt vackert.

Koll på ettan kommer imorgon. Det blir nog dessutom en extra upplaga även denna vecka. Där kollar vi bl.a. på hur kvalet kommer att spelas.