Stuvsta - Skogås Trångsund
2021-05-23 18:06

Tidig match, det brukar betyda trögstartat Stuvsta, men uppsnacket handlade om: "mod", "beslutsamhet" och "tempo" och för en gångs skull var det Stuvsta som tryckte på gasen direkt, lungt och tryggt men samtidigt rejält och med bra fart. Undertecknad njöt och sa att "kul att vi verkar vinna idag". 10 sekunder senare stod det 0 - 1 efter diverse misskommunikation och debackel. Efter målet jämnade spelet ut sig något med vi stod för det mesta och det bästa och det kändes som att Skogås backar och målvakt och vår oförmåga att ta avslut i "rätt" lägen höll dem kvar i matchen. Havvägs in i första lyckas vi till slut trycka in kvitteringen på en hörna som Siri lyckas få någon tillåten kroppsdel på.

Inför andra perioden pratade vi om att fortsätta på samma fina sätt som tidigare men med beslutsamhet i defensiven och bara se målet offensivt. Tyvärr med ganska motsatt effekt, vi fortsätter ge varandra problem defensivt och offensivt blir vi för heta. 1 - 3 står det när domaren blåser av.

Tränarbänken bedyrar att "fortsätta på inslagen linje" är rätt väg att gå men vi talar till ögon som surt stirrar rakt fram. Precis när spelarna reser sig för att gå in på plan säger Astrid: "Tjejer, nu får det fan räcka! Nu ska vi fan visa dom". Med facit i hand kunde vi tränare bara hållit klaffen. Stuvsta går ut och fullständigt dominerar händelserna från start. Astrid dukar in 2 - 3, fem minuter in i perioden och vi staplar chanser på varandra och ca 12 minuter in kvitterar Siri. Vid det här laget är paniken i Skogås total och dom ägnar sig endast åt att slå ifrån sig och vi fortsätter spela oss till galet bra chanser. Någonstans i minut 18 håller vi dock på att sätta morgonkaffet i halsen då Skogås sticker emellan med en halvchans efter lite schabbel från vår sida.

Summering: Jäklar vilken underbar fotboll vi kan spela i "mitten" av plan, offensivt och defensivt. Vi håller i bollen lagom länge, spelar på yta, spelar på fötter, växlar platser och levererar stor kvalité. Ska sanningen fram är det detta vi tränar mest på och tyvärr (eller som tur är) syns det. Vi saknar de där hornen och skärpan som krävs för att göra en massa mål. Men vi tänker att det är en enkel sak att råda bot på.