Stuvsta - RSF
2021-06-21 23:12

Så var det sista matchen innan sommaren i Sanktan, en match som skulle spelats en vecka tidigare, men på grund av bokningsstrul spelades den en vecka sent på Källbrink och inte "hemmaborgen".

Efter det för terminen konsekventa uppsnacket: "Ge järnet när vi tappar boll, njut av stunden och visa att ni vill" drog matchen igång. Efter viss Stuvstapress sticker RSF emellan med ett anfall som resulterar i mål. I efterhand är detta det enda tveksamma agerandet försvarsmässigt. Målet bakåt påverkar dock vårt spel till det positiva, vi blir lite hetare och det känns mycket logiskt när Alina kämpar in kvitteringen. Och då rullar vi igång på allvar, vi skapar massvis med chanser och när halvleken är slut står det 3 - 1.

I paus pratar vi om att "fortsätta med samma spel" och vi ger några specifika tips till yttrar och innermitt. Att yttrarna ska vara lite kyliga innan de springer så de kan komma rättvända och att innermitten också börjar längre ner i planen. Defensivt ser det precis så ospännande ut som det gör med bra försvar och offensivt kommer vi ofta rättvända med många alternativ. Ytterligare några mål ramlar in och vid paus (tror vi) att det står 6 - 1. I tredje orkar vi inte riktigt behålla skärpan i alla lägen och RSF skapar några halv-chanser och vi gör 4 mål till.

Summa summarum är vi nöjda med det mesta, en intressant observation är att alla spelare är nöjda och glada med hur laget spelat samtidigt som många känner att de varit lite "fumliga" i bollbehandling och passningsspel. Vi lägger därför några minuter på att förklara att om vi rör oss till rätt platser behövs inte bländande teknik för att göra rätt.

Så tackar vi för denna sanktan-terminen och tar sommarlov!