Dream Team
Stuvsta IF DreamTeam - laget där alla får spela!

Dream Team är en fotbollssektion inom Stuvsta IF som vänder sig till barn och ungdomar med särskilda behov. Målgruppen är i första hand de som går eller gått i särskola eller på grund av någon form av funktionshinder inte kan ta plats i ett vanligt fotbollslag.

Grundidén med verksamheten är att genom fotbollen som ett gemensamt intresse erbjuda barn och ungdomar en social gemenskap och möjlighet till kompisrelationer, fysisk aktivitet och ökat självförtroende. Man skall känna att man är en i gänget, en som alla andra! Alla skall känna att de kan växa och bli bättre, utan att känna någon press på sig att prestera.

I Dream Team handlar det mesta om att ha roligt. Alla är välkomna och alla får spela. Individen utvecklas från sin egen förmåga och ingen är annorlunda.

Vi har ett 50-tal spelare från nio år och uppåt. Vi tränar tillsammans två gånger i veckan i grupper baserade på fotbollsförmågan. Ålder och kön spelar ingen roll, det viktigaste är att man tränar och spelar med personer på samma spelnivå.

Vi spelar i Mälarserien som har ca. 20 lag i olika divisioner. I SM har vi tagit flera medaljer, bl.a. guld i div 1 och div 4.

Dream Team fick Huddinge kommuns jämställdhetspris 2009 och Lions Internatonals Livskavalitetspris 2012.

Pokal i Gothia Cup
2018-07-22 22:28
I i juli spelade Drream Team Gothia cup (Kim Källström Trohpy).
En en riktigt bra vecka - man gick obesegrad igenom gruppspelet och väl framme i finalen så visade man upp en fantastisk kämpaglöd och bärgade hem pokalen till Stuvsta.
Stort tack till alla som varit med och bidragit till att vi fick möjlighet att åka hit och stort tack till alla motståndare vi mött under veckan.

Dream Team till Kim Källström Trophy
2018-05-06 09:29

I många år har Dream Team drömt om att få åka på Kim Källström Trophy på Gothia Cup och i sommar blir drömmen verklighet.
I år är Stuvsta Dream Team ett av de 30 lag från hela världen som deltar i turneringen.

Kim Källström Trophy är egen klass i Gothia Cup som riktar sig mot barn och ungdomar med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar.

Stort tack till Lions Club Huddinge och Jerringfonden för bidrag och stipendier som gjort det möjligt för oss att delta i turneringen.

Härligt träningsläger för Dream Team
2018-05-06 08:19
DT träningsläger Bosön

Valborgsmässohelgen var vårt härliga Dream Team iväg på ett träningsläger på Bosön.

Laget, ledarna och ledsagarna sov över på anläggningen och hade några riktigt bra dagar där.
På ett antal träningar och teorilektioner har man slipat formen inför kommande spel i Mälarserien.
Sista dagen fick man pga vädret möjlighet att träna och spela träningsmatch i den fina Vinnarhallen – en upplevelse för såväl ungdomarna som ledare och tillresta supporters.

Tack Bosön för ett mycket bra arrangemang och ett stort tack till Prinsessan Viktorias fond som gjorde det möjligt för laget att åka på det här lägret.

Nu laddar vi för serien och Kim Källström Trophy i sommar.