2017-09-24 22:50
Bilden är tagen av Katrineholms Kuriren

DFK Värmbol- Stuvsta IF= 1-0

65min 1-0.

Förutsättningarna var solklara. Vi var tvungna att vinna för att teoretiskt ha en chans att ta 2a platsen i tabellen. För Värmbol hägrade 1a platsen i tabellen. Härlig arena, stor tung naturgräs matta och ganska mycket folk på läktaren.

Båda lagen känner på  varandra i början på matchen. Värmbol kör på sina långbollar mot deras notoriska målskytt Lisa. Men våra backar är med på noterna. Men vi har några som kör med konstgräs dobbar eller för slitna skor på den fuktiga planen. För dessa blir det oerhört svårt att få fäste och halkar oerhört mycket. Det är ett ställningskrig, med oerhört få chanser inledningsvis. Värmbol utnyttjar ett av våra få misstag och Värmbols Lisa dribblar sig loss och får iväg ett skott på bortre som Sara räddar snyggt  och styr bollen utanför. Det skapas inte mycket men det är ett högt tempo i matchen. I min22 så hittar Värmbols Lisa en lucka mellan våra backar och Elise kommer fel in i situationen och fäller Lisa i straffområdet, till straff. Sara som nu gör sin 3e div 2 match i buren. Visar verkligen vilken bra målvakt hon är. Hon väntar ut straffskytten och läser skyttet totalt. Resultatet blir en snygg räddning och bortrensning. Oerhört skönt, tyvärr får Elise en varning och är borta i nästa match. Det lilla spel som är står vi allt som oftast för. Men vi är lite för snabba på att slå sista passen innan vi fått upp folk. Det gör att vi blir väldigt uddlösa. Men vi skapar några chanser.  Emilia får en fin passning från Elin. Emilia driver ett par meter och skjuter ett farligt skott strax utanför straffområdet. Men deras målvakt räddar till hörna. På hörnan är Lenngren högst och är så när att få ner den mot mål. Våra backar dominerar nu Värmbols långa spel. Men vi måste bli mycket bättre att minimera alla hörnor vi ger motståndarna. Vid en hörna så är det så när att Värmbol tar ledningen. Men Milla dyker upp som en räddande ängel och nickar bort bollen på mållinjen. Första halvlek slutar 0-0. En halvlek som chansmässigt går till Värmbol.

I 2a halvlek är det vi som tar tag i matchen. Elin kommer runt på kanten och slår bollen i ribban. Vi försöker nu spela och våga hålla i bollen och det gör att vi får ett bra tryck mot Värmbols mål. Värmbols duktiga målvakt skjuter oerhört långt. Så när vi pressar på så kontrar Värmbol. Vi tappar boll på mittplan och nu vänder Värmbol spelet snabbt. Det gör att kommer i ett 2 mot 1 läge och skjuter in 1-0 i 65min. Kändes inte logiskt när vi nu hade varit det bättre laget i 2a. Efter målet skapar inte Värmbol någon chans. Vi flyttar upp folk och skapar ett par fina lägen. Elin drar en boll i ribban och Fia nickar en fin hörna från vänster precis utanför.  Elin blir sen fälld i straffområdet, men domaren friar. Närmare än då kommer vi inte denna söndag. Utan matchen slutar 1-0 till Värmbol. Sammanfattningsvis så har vi varsin halvlek och oavgjort hade varit mer logiskt. Tycker att tjejerna verkligen visar krigar hjärta och mod. För det var inte lätt att spela på den regntunga planen. Vi gratulerar Värmbol till seriesegern och div 1 platsen. 3 bästa Stuvsta spelarna var:

*Amanda som hela tiden står rätt och är oerhört skicklig på att läsa spelet.

*Sara som gör några riktigt fina räddningar och blir utsedd av Värmbol till Stuvstas bäste.

*Pecka som tillsammans med Amanda verkligen spelar ett bra försvarsspel.

Vi tackar domarna, Värmbol och vår tillresta publik för en spännande match. Nu har vi sista matchen i div 2 på lördag hemma på Stuvsta IP kl 15:00 mot Lidingö som har kniven mot strupen och måste ta poäng mot oss för inte åka ur. Välkomna då.