Respass i Viktoria!
2017-10-16 17:37

Segeltorp IF- Stuvsta IF= 3-0(1-0)

Derby i Viktoria cup och Segeltorp inleder med en straff eftersom de ligger en division under oss. Sara som knep en straff mot Värmbol och även denna gång läser straffskytt som en öppen bok och räddar snyggt straffen. Det märktes inledningsvis att vi inte spelat match på 2 veckor och nu när många var borta fick några av våra duktiga juniorer chansen att visa upp sig. Vi har det mesta av spelet men det ser ändå ganska trögt ut inledningsvis. Vi skapar några halvchanser men skotten går ofta rakt på deras målvakt. Segeltorp kommer upp i ett av sina få anfall i 19min och slår ett lågt inlägg på Elises arm som hon har mot kroppen. Helt klart tar bollen på hennes arm men någon straff är det ändå inte. Domaren dömer straff till Segeltorp. Denna gång gör straffskytten inget misstag 1-0 till Segeltorp. Vi fortsätter att vara det spelande laget men inget av lagen skapar några direkta heta målchanser i första halvlek. Halvleken slutar 1-0.

Vi visste att Emilia endast skulle spela en halvlek och när sen Lenngren och Lina flaggar att de också måste byta i halvtid. Fia får sin gamla roll som mitt mitt och göra det riktigt bra i 2a halvlek. Vi har pratat om att öka bolltempot och rörelsen. Nu spelar vi mycket bättre och börjar också skapa riktigt fina lägen. Jennifer kommer fram ett par gånger och har ett par skott som tyvärr går rakt på eller utanför. Bella dribblar sig fri men skottet går utanför.  Istället är det Segeltorp som skapar sin första chans i 2a halvlek i 65min. Vi är lite passiva och detta utnyttjar Segeltorp som lobbar in 2-0. Detta ger givetvis energi till Segeltorp som efter någon minut också gör 3-0. Vi fortsätter skapa massor av chanser. Bella dribblar sig nu helt fri men målvakten gör en fin räddning. Emma blir frispelad på en frispark från Amanda men bollen går över. Vickan tar ner bollen snyggt och slår ett hårt skott på halv volley, men tyvärr rakt på målvakten.  Nike kommer runt på sin kant gång på gång och vi har ett oerhört fint tryck mot Segeltorp mål. Närmare än ett stenhårt skott i ribban av Jennifer kommer vi inte utan matchen slutar 3-0.  Spelmässigt är vi ett park klasser bättre än Segeltorp precis som vi skall vara. Men de är ett par klasser bättre än oss på att göra mål denna afton. Vi skapar också tillräckligt med chanser för att vinna denna match. Där märks det att några av våra vassa målskyttar inte kunde vara med i denna match. Vi tackar Segeltorp, domaren och våra trogna fans för matchen i vår sista utematch för detta år.

Nu är det några få träningar kvar ute, där vi har öppna träningar för de som vill testa slå sig in i detta duktiga div 2lag eller till vårt nya F19 elit lag. Nästa match är i futsal serien den 10/11.