Game set and match!
2017-10-02 17:12
Frispark som blir 0-2! Bild från Lidingös hemsida!

Stuvsta IF- IFK Lidingö= 1-6(1-2)

Sista matchen i div 2 och förutsättningarna var att Lidingö var tvungen att ta minst en poäng för att vara säker på nytt kontrakt. Vi kunde varken gå upp eller åka ur serien. Vi började med att äta en trevlig och god lunch hemma hos Pecka redan vid 11:30. Efter korsbandsskadan på målvakts Rebecca mot Älvsjö. Så fortsatte oturen och Sara skadade sig illa under träning i veckan och missade även hon sista matchen. Nu fick vår duktiga juniormålvakt Malin chansen för första gången i div 2.

Matchen börjar och det märks att Lidingö vill mer än oss, tyvärr. Vi har svårt att komma in i matchen. Redan i 4e min så tar Lidingö ledningen. Vi har kontroll på bollen men driver bollen mitt framför mål och tappar bollen 0-1. Detta ger givetvis lite andrum till Lidingö. Vi jämnar ut spelet men får inte riktigt passningsspelet att stämma. Lidingö skapar några hörnor som blir resultatlösa. I 24min så får Lidingö en frispark som de förvaltar till 0-2. Vi flyttar upp positionerna något och skapar några halvchanser. Domaren som var väldigt ojämn, dömer en boll som går över vårt mål till mål? Som tur var hade han linjedomare som kunder agera. I 44min får vi en frispark i höger hörnet. Julia slår ett perfekt inlägg som Camilla Lenngren oerhört snyggt nickar in 1-2, som även blir halvtidsresultatet.

Spelmässigt gör vi en riktigt dålig halvlek med för lågt tempo och rörelse.

Vi börjar 2a halvlek bra och vinner närkamper och har mycket mer rörelse. Vi skapar ändå inte speciellt mycket på de övertag vi har. Vi får till några skott och inlägg som tyvärr inte är några problem för Lidingö keepern att ta. Istället är det Lidingö som skapar en hörna på ingenting.  Lidingö gör 1-3 på denna hörna. Nu går vi ner på en 3 backlinje och skapar ännu mer tryck på Lidingö. Men vi vet också hur duktiga de är på att kontringar. Vi får ingen utdelning istället är det Lidingö som gör 1-4 i 66min. I 84 och 87min kommer också 1-5, och slutresultatet 1-6. Lidingö vinner med tennis siffrorna 6-1. Lidingö vinner välförtjänt även om siffrorna blir lite väl stora, men de är bättre än oss idag. Vi får igång spelet bättre i 2a men skapar för lite för de spelövertag vi har i 2a halvlek. 3 bästa för dagen Stuvsta spelarna var:

*Emilia Persson som kommer in i 2a halvlek och vinner boll, har fin rörelse och passningsspel.

*Camilla Lenngren som alltid jobbar hårt och visar vägen med ett snyggt mål.

*Malin Bjerkesjö Paulsson målvakt som fick göra sin första match i div 2 och gjorde det riktigt bra i en tuff match att göra debut i.

Vi tackar Lidingö, domarna och vår trogna publik för en målrik match.