SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Stuvsta IF har startat Gå-Fotboll

Vi i Stuvsta IF har dragit igång något som heter Gåfotboll. Vi kör på torsdagar på Stuvsta IP kl. 10-11:00 och med fika efteråt. Gåfotboll vänder sig till alla som är +55 år och uppåt, oavsett kön. Ingen tidigare erfarenhet av att spela fotboll krävs. Vi körde första gången den 6 oktober och vi har nu vuxit till en härlig skara på 28 spelare, ungefär hälften kvinnor och hälften män, samt en varierande ålder.

 

Bakgrund till GåFotboll.

Det är ett bollspel där man inte behöver tidigare spelkunskaper utan alla spelar på samma villkor. Det är inte tillåtet att tacklas eller vara fysisk, och om någon blir för ivrig och råkar springa, går bollen över till det andra laget. Spelet är riktigt kul och mycket jobbigare än vad man kan tro. Du får motion, puls och social gemenskap på samma gång!

 

I gåfotboll är både kvinnor och män välkomna i samma lag. Gåfotboll har ingen åldersgräns och kan därför anpassas till personer i alla åldrar som hellre spelar fotboll gåendes än springandes. Sporten växer både här i Sverige och internationellt och många klubbar har redan matcher och seriespel på gång. Just tävlingsmomentet är en trigger för de riktiga fotbollsentusiasterna. Tänk att få göra fotbollskarriär som 70-plussare!

 

Spelplanen är mindre än vid vanlig fotboll och man spelar utan målvakt då målen också är mindre än vanligt. Gåfotboll spelas som smålagspel med mellan 3 till 7 spelare per lag och planen anpassas efter antal spelare. Reglerna för matchspel säger att planstorleken är mellan 15–20 meter bred och 30–40 meter lång (5 mot 5-plan). Det går lika bra att spela inomhus som utomhus. Man märker ut planen med några koner och kasta in en boll så kan spelet börja!

 

Är ni intresserade, kontakta gärna Bosse Henriksson på Stuvsta IFs kansli på 070-742 45 29 eller via mail Bosse.Henrikson@stuvstaif.se. Eller varför inte bara dyk upp på nästa träningstillfälle (ni ser nästa tillfälle under kalendern ovan)

 

Välkomna!

 

Stuvsta IF

Stuvsta IF och Gåfotboll i Vårt Huddinge
2023-03-08 15:01

Läs gärna artikeln i Vårt Huddinge nummer 1 2023 om Gåfotbollen som Stuvsta IF startat.

 

Är ni själva +55 år eller känner någon som är intresserad, kontakta gärna kansliet på kansli@stuvstaif.se.

 

Fakta

Gåfotbollen är ett bollspel som passar dig som älskar att röra dig, spela fotboll och hellre går än springer. Du behöver inte ha några tidigare spelkunskaper utan här spelar alla på lika villkor. Det är inte tillåtet att tacklas eller vara fysisk, och om någon blir för ivrig och råkar springa, går bollen över till det andra laget.    

2022-11-24 09:11

Gå - Fotbollen är inställd idag 24 november 2022 P.G.A snö på plan.

Spelade matcher
Kommande aktiviteter
Inga aktiviteter inbokade
Nyheter från föreningen
 
Sponsorer
Följ oss på sociala medier