Vinst med 1-0 mot Älta!
2018-03-17 18:58

Stuvsta IF- Älta IF= 1-0 (1-0)

26` 1-0 Julia Egelryd (Jennifer Söderström)

Planbyte 2 ggr om och nu match på Nytorps Mosse i strålande solsken! Förutsättningar för mycket bra spel fanns där. Även om vi nu fick en ny backlinje mot den vi hade mot Djursholm i förra helgen. Efter att vi nu verkligen hittat vårt spel sista matcherna, så såg jag fram emot att få se hur tjejerna skulle mäta sig med div 1 laget Älta IF.

Vi satte gasen i botten direkt på matchen och skapade massor av chanser. Vi hade ett oerhört bra anfallsspel. Julia är ett hot hela tiden med sin fina rörelse. Felicia kommer runt mest hela tiden på vänster kanten. Vi skapar 3 frilägen men tyvärr utan utdelning. Älta ställer upp högt och pressar vår backlinje väldigt högt. Perfekt träning för tjejerna, och vi behöver hitta ett lite högre tempo på de första passningarna. Älta skapar några chanser också genom att vi tappar boll när vi inte har tempo på bollen där bak.  Vi trummar vidare och nu får vi till en upprullning. Fia hittar Jennifer snyggt som kommer runt på sin kant. Inlägg av Jennifer och Julia tar ner bollen på låret och tampas med Ältas målvakt och Bella om bollen. Julia vinner duellen och trycker in 1-0 välförtjänt. 1-0 står sig halvleken ut och vi gör en mycket bra halvlek. Vi skapar massor med chanser och leder rättvist.

Andra halvlek börjar Älta bäst och skapar sin första riktiga press första 10minuter i andra halvleken. Nu får den nykomponerade backlinjen och Amanda jobba. De hanterar pressen förstklassigt och Älta får inget ut av sin press.  Vi börjar arbeta oss in i halvleken och tar över mer och mer igen. Vi har ett par riktigt fina hörnor som vi är oerhört nära att få utdelning på. Sista 10min börjar vi bli lite trötta och då gör Amanda en härlig dubbelräddning när Älta kommer i en farlig kontring. Men 1-0 står sig och jag tycker att vi vinner rättvist i en tempostark match som var rolig att se. Många gör en bra fight men jag tycker att Felicias första halvlek var riktigt grymt bra. Elin R som gör sin 2a match som back, och det ser inte ut som hon har spelat på någon annan position. Hon visar mod och kurage med sitt uppoffrande spel och säkra passningsspel. Isse gör igen en riktigt bra match, också hon på en ny position. Styr och ställer i mitten som bästa dirigenten.

Vi tackar domaren, duktiga Älta och vår publik för en härlig match. Nu ser vi fram emot derbyt mot Huddinge nästa helg.