Träningsvinst mot Djurgårdens F19
2020-03-29 20:51
Madeleine Stegius i duell. @fotografpernillapettersson
Det har cirkulerat lite olika resultat när det gäller Djurgårdens F19 tjejer. Så inför matchen kollade vi förstås deras hemsida. Det lag vi mötte kallar man själva för F19A. Det är alltså det lag som skall spela flickallsvenskan.

Laget har spelat bl.a en träningsmatch borta mot division 1 laget Västerås BK 30. Den matchen slutade 2-2.

Lättare luftrörsproblem gjorde att jag inte kunde följa matchen på plats. Så detta får bli ett SMS referat. Men det känns nästan som en normal lösning i dessa tider.

Matchen börjar lite trevande från vår sida men ganska snart blir det bättre ordning på spelet. Efter 17 minuter letar sig Madde fram till vänster i offensivt straffområdet. Fin passning till Angelica mitt i straffområdet. Där gör hon inget misstag och kan placera bollen till vänster om målvakten.

Det verkar ha varit en ganska välspelad första halvlek. Dock med ett visst övertag för hemmalaget. Det kanske också hörnstatistiken ger en fingervisning om. 5-1 till tjejerna i grönt.

I den andra halvleken ökar övertaget för Stuvsta successivt. Det är en matchbild vi blivit ganska vana vid. Fysiken hos våra tjejer är bra.

Ett mål till blev också i den 62:a minuten. Det är en frispark ovanför den högra hörnflaggan som Linda slår. Hon slår den mot bortre delen av straffområdet. Där når Elise högst och nickar bollen i vänstra krysset. Matchen slutar med Stuvsta seger 2-0.

Elise tillhör lagets verkliga veteraner tillsammans med Pecka och Jenny. Elise gör väl typ sin 13:e säsong i A-truppen. Men när tusan blev hon nickspecialist? Det var andra nickmålet för säsongen.

Vi tackar förstås våra motståndare och domare för en fin lördagseftermiddag. Glädjande också med så mycket publik på plats. Rapporter från Stuvsta IP talar om ca 70 åskådare.

Det sista var förstås en övergång till tristare ämnen. Idag söndag träder ju nya regler ikraft som innebär att vi inte skall ha folksamlingar som är större än 50 personer. Hur skall detta tolkas?

På sociala medier verkar det finnas två tolkningar. Den ena menar på att spelare, ledare och domare blir ganska exakt 50 personer. Den andra lyder att det är tillåtet med 50 åskådare. Vad som är rätt och fel vet vi ingenting om. Vad vi vet är att både folkhälsomyndigheten och fotbollsförbundet kommer med anvisningar i början på veckan. Dom kommer vi förstås att följa.

Skall vi sammanfatta försäsongen för våra tjejer så här långt så här långt så kan man väl säga att vinna är alltid bra och vinner gör vi så här långt. Men det väntar en tuff uppgift på fredag kväll med borta match i Viktoria cup mot Älta. Dags att börja käka taggtråd tjejer!

Vi blev lite oroliga för försvarsspelet när vi släppte in två mål på åtta minuter mot Djursholm. Men den oron var obefogad. Visserligen har motståndet varit lite varierande. Men vi har trots allt hållit nollan nu i fyra raka matcher ( Nej, bonusstraffen som Nacka satte räknas förstås inte). Så att vi har ett svårtuggat försvar även denna säsong kan vi räkna med.

Anfallsspelet börjar bli intressantare för varje match. Spelare som Linda Lundström och Madeleine Stegius är lirare som nog varje lag i vår serie skulle önska sig. Det var nog ingen tillfällighet att man låg bakom bägge målen mot blåränderna.

Det finns förstås många detaljer att slipa på. Men nu har vi ju gott om tid att slipa på detta. Ett överflöd av tid säger nog en och annan.

Vid den här tiden hade vi nog trott att vi skulle ha varit igång med närmare granskning av blivande motståndare. Men ”Koll på ettan” lägger vi på is när vi nu har så mycket som återstår av försäsongen. Men ett par lag ser ändå ut att sticka ut lite från mängden så här långt.

Tyresö har inför säsongen tappat två spelare som svarade för mer än hälften av lagets mål förra årets serie. Men föreningen är duktiga på att bygga om. Genomgående bra träningsresultat. Och gårdagens 6-2 mot Sollentuna i Viktoria cup skvallrar om att man har något riktigt bra på gång.

Smedby ser ut att ha rustat för division 1 med fina värvningar. Ett exempel är Simona Ågren som tidigare spelade för nedlagda Triangeln. Resultatmässigt klippte man för en tid sedan till Älvsjö med 3-1. Att Älvsjö sedan klär sig i säck och aska och ber Smedby om ursäkt för sin prestation är bara larvigt. Inget tar ifrån Smedby deras prestation.

Norrköping behåller förstås favorittröjan. Det är en trupp som är byggd för elitettan. Möjligen är det också laget som missgynnas mest av enkelserie. Trots allt innebär en enkelserie större utrymme för tillfälligheter. Och Norrköping föll på målsnöret de två senaste säsongerna.