Cupseger på Visborgsvallen
2020-08-02 19:37
Lördagen i Visby bjöd på en strålande vacker sommardag. Så Visborgsvallen fick visa upp sig från sin bästa sida. Möjligen hade tjejerna velat ha det lite svalare men ingen klagade och det blev förstås en drickapaus i vardera halvleken.

När domaren blåste till spel var det full fart framåt för Stuvstas tjejer. För dagen bar de det vita matchstället. Första rejäla attacken kommer efter 4 minuter när Madde drar på ett skott som räddas till hörna. Det blir ytterligare en hörna som slutar med en nick utanför.

Hemmalaget lyckas i detta skede inte ta sig över mittlinjen. Det blir ett nytt anfall och Emelie tillsammans med någon annan får iväg bollen till Angelica som har utmärkt läge till höger i straffområdet. Det blir ett fint skott som är otagbart för målvakten. Efter sex minuter leder vi med 1-0.

Oskar hade för dagen valt att spela 4-3-3. Det betydde ett mittfält med Madde, Linda och Emelie Brodin som var tillbaka efter att ha varit skadad i fem månader. De bjöd på ett härligt spel som vi vill se mer av.

Första halvlek dominerade Stuvsta kraftigt. Åtminstone den första halvtimmen bjöd tjejerna på riktigt fin fotboll. 7-1 till bortalaget i hörnor under första halvlek säger en del. Med Emelie som hörnläggare har vi ett nytt anfallsvapen. Vänta bara tills hon har kalibrerat vänsterfoten.

Hockeylegenden ”Honken” Holmqvist myntade en gång begreppet ”stolparna är mina bästa vänner”. Ellen Olsson i P18:s mål får väl säga något liknande om ribban. Efter en kvart drar Angelica på ett distansskott som klockrent tar i ribban. Bara ett par minuter senare är Emelie som dundrar in en boll i samma ribba. Med högerfoten! Ja, inte är hon enfotad.

Efter 39 minuter kommer ett tredje skott i ribban. Det är Emelie igen och den här gången med vänsterfoten. Men som sagt samma resultat. Hade siktet skruvats ned ett snäpp så hade vi fått se fler mål.

P18:s bästa chans kommer i den 43:e minuten. En Stuvsta spelare som är i eget straffområde framme med en fot som får en motståndare ur balans. Men domaren vinkar avvärjande. Fast vi tyckte faktisk att det var en klar straffspark. Bra att minnas när något domslut går emot oss.

Ledningen med 1-0 i paus kändes förstås som lite i underkant med tanke på våra chanser. Emelie som låg bakom så mycket klev av i pausen. Det var bestämt i förväg och en ren säkerhetsåtgärd. Sandra fick nu ersätta.

Tidigare hade Jenny fått kliva av efter känning i ett lår och ersattes då av Caroline. Innan matchen fick vi klart för oss att det är tre byten som gäller i cupen. Det kändes lite märkligt när vi nu vant oss vid fem byten. Varför olika regler i olika tävlingar?

När den andra halvleken drar igång så är det som i den första full fart framåt. Det tar faktiskt precis 100 sekunder att göra 2-0. Sandra kommer in i straffområdet på högerkanten. Inlägget kommer väl efter 98,5 sekund och når fram till Julia som elegant nickar in 2-0. Nickmål är härligt!

Oskar påstod att hon nickade den i nedre krysset. Men det är väl självklart att hon inte siktade på det vanliga krysset. Då hade säkert bollen tagit i ribban. Själv tyckte Julia att det kändes som en evighet för bollen att passera mållinjen. Det får ta den tid det tar, bara man inte träffar ribban…

Resten av matchen finns det inte så mycket att berätta om. Det kändes som att bägge lagen mest spelade av matchen. Visst hade vi några halvchanser men vi lyckades i varje fall undvika ribban.

Den bästa chansen hade P18 med en timme spelad. Carro möter ett anfall långt ut i straffområdet och blir överspelad. Men backarna fanns på plats och med öppet mål lyckas man rensa bollen till hörna.

Vi hade ju en debutant idag i form av Jessica Edgren. Hon spelade hela matchen i backlinjen. Det gick riktigt bra och hon blir en välkommen förstärkning.

Sammanfattningsvis gör vi en riktigt bra första halvtimme som det riktigt sprakade om. Resten av matchen hade vi full kontroll på. Så det blev en bra genomkörare inför omstarten av serien nästa lördag då vi tar emot Boo FF. Då gäller det nog att ta med spelet från första halvtimmen i 90 minuter.

Vi tackar förstås P18 och domarna för en trevlig eftermiddag.

Det är ungefär hälften av lagen i vår serie som spelar i Svenska cupen. Tidigare har Örebro slagit Herzöga med 6-1. Under lördagen mötte Tyresö Gusk i Uppsala. Där stod det 2-2 vid full tid. I förlängningen var hemmalaget starkast och vann till slut med 5-2.