Härlig revansch mot Boo!
2020-08-09 17:29
21 Jessica E, Bild: Margaretha Holmqvist
Ja, det är en rubrik som kanske kräver en förklaring. Vi spelade ju i samma serie som Boo förra säsongen. Det blev förlust i bägge matcherna. Dessutom möttes vi i Viktoria cup och även där blev det förlust efter straffsparkar. Men vi hängde med bra i alla matcherna.

Så när jag pratade med Oskar i Visby i förra veckan var han ganska optimistisk inför denna match. Förändringarna i Stuvsta är nog lite större än det som hänt i Boo. När dessutom nu Emelie Brodin återvänt till laget.

Vi skrev i förra veckan om att hon, efter två träffar i ribban, höll på att kalibrera siktet. Tja, ibland får man rätt. Det tog bara sex minuter innan Emelie gav oss ledningen efter ett fint instick från Jessica.

I värmen fick vi se en fin första halvlek där bägge lagen presterade på en hög nivå. Boo hade mest boll men där Stuvsta hade de bästa chanserna är nog en hyfsad sammanfattning.

Inledningsvis hade Boo en frispark och ett par hörnor men dessa blev resultatlösa. Efter 21 minuter hade våra motståndare en jättechans när vi levererar en riktig ”indianare”. Men flaggan kommer upp för offside. Helt klart ett felaktigt domslut.

Istället blev det en offensiv för hemmalaget. Vi får en dubbelhörna. De var bra slagna och nu väntar vi på resultat av våra hörnor. Madde hade också ett bra skott tätt över ribban.

Förra veckan mot P18 kändes det nästan lite lyxigt med tre så bra spelare som Madde, Linda och Emelie på mittfältet. Men där hade Oskar ändrat för dagen och Madde spelade nu på topp. Vilket väl egentligen är hennes bästa position.

Ett sådant exempel såg vi med halvtimmen spelad. Madde drar på ett kanonskott. Men målvakten i Boo Kristin Oscarson gör en fenomenal räddning. Hon tippar ut bollen via ribban. En riktig drömräddning som vi vanligtvis bara ser när vi spelar FIFA.

Även om Boo har mycket boll så är det Stuvsta som har flest och bäst chanser. I slutet av den första halvleken har Julia och Madde två skapliga chanser var. Men Boo har sitt bästa läge efter 37 minuter.

Då får man en frispark till vänster om straffområdet. I det sammanhanget får Lina ett gult kort. Lite tveksamt kan vi tycka men som alltid är det domaren som bestämmer. Frisparken leder till ett andra läge men skottet går över.

Slutet på halvleken blir trist. Klara Bennersten i Boo gör en fin attack in i straffområdet men tvingas avbryta anfallet med något som såg ut som en knäskada. Vi hoppas förstås att hon snart är tillbaka. Men domaren beslutar att det är dags för paus. Den minut som återstod la han till i den andra halvleken.

Pausvilan är ofta intressant. Om Emelies betydelse på planen har vi redan skrivit. Men nu visar det sig att hon också är lagets chefsanalytiker. Hon har tydliga idéer om hur vi kan spela ännu bättre. Det blir en livlig diskussion och taktik tavlan kommer fram.

Detta missade Oskar men han hade gillat det. Själv kände jag att den här matchen kommer vi inte att förlora. Med ett sådant här engagemang vinner man.

Den sista förmaningen innan det är dags för spel handlar om att nu kommer Boo att gå för fullt. Det såg ut som tjejerna tänkte att det gör vi också. Sagt och gjort.

Vi får tidigt en frispark i eget straffområde. En av utespelarna tänker slå den men Oskar har en annan uppfattning. Och det är han som bestämmer så det blir Carro som slår den. Det blir en lång frispark.

Till slut letar sig bollen in i motståndarnas straffområde. Där fungerar inte riktigt samspelet mellan backar och målvakt. Men Madde finns på plats och det är hon som snor bollen. När hon rundat målvakten vet vi att det blir mål. Sådana chanser sätter hon ungefär elva gånger av tio.

Madde har ju Boo FF som moderförening. Vi mötte henne när lagen spelade i division 3. Minns vi rätt tränade hon redan då med Tyresö FF. En härlig lagspelare. Och vi får väl ge Oskar en assist för att han lät Carro slå frisparken.

Efter 2-0 målet byter matchen lite karaktär. Vi spelar mer på resultat och överger vissa offensiva detaljer för att säkra segern.

Direkt efter målet har våra motståndare en bra chans men Carro är med på noterna och en back kan rensa undan bollen. Boo har också ett par frisparkar på ett avstånd av 25-30 meter från mål. Men dessa har vi inga problem med.

I slutet av matchen tar Stuvsta över kommandot helt och hållet. Vi har en hyfsad frispark. På tilläggstid har Linda ett fint skott som följs av tre hörnor. Och sedan följer slutsignalen. Ja, det var tre riktigt sköna poäng.

Men kanske viktigare en poäng var spelet och prestationen. Mot ett bra motstånd gör vi säsongens bästa match. När kapten Elin ledde segerhurrandet var det rejält tryck om vi uttrycker oss försiktigt.

Nästa vecka väntar på nytt tufft motstånd. Norrköping borta. Många intressanta resultat i denna omgång. Bl.a. föll Tyresö hemma mot Smedby. Men mer om detta i ”koll på ettan” som kommer under veckan.