Totalt överkörda av Norrköping
2020-08-16 22:16
Vad händer om ett jättebra lag möter ett hyfsat lag som underpresterar? Det lärde vi oss på Östgötaporten under lördagen. Vi torskade med 7-0. Ändå tur att fotboll bara är en lek…

Det var närmare 30 grader varmt på arenan. Bänkarna på Östgötaporten är dessutom lite nersänkta och förstås inplastade. Där satt bara stackars tränare. Vi övriga inklusive bänken satt i skuggan på läktaren.

När matchen kommer igång har Norrköping ett hyfsat skott redan i första minuten. I fjärde minuten har Madde ett ganska bra skott som går utanför. Fyra minuter senare är matchen över då Norrköping leder med 3-0.

Alma Sjödahl gör 1-0. Och sedan fyller Mathilda Holmberg på med två raska mål. Norrköping är väldigt snabba och kliniska i sina avslut. Men Stuvstas försvar var uselt. Det är inte roligt att skriva. Men ärlighet varar visst längst.

Grundläggande i försvarsspel är att du skall befinna dig mellan mål och anfallare. Det misslyckades vi med. Flera gånger ligger vi bakom anfallaren och försöker inte ens runda spelaren. Sådant straffas förstås.

Som om alla baklängesmål inte räckte fick kapten Elin kliva av efter en kvart. Där misstänker vi hjärnskakning och det är alltid otäckt.

Lovisa Gustafsson sätter 4-0 efter 23 minuter. Sedan håller vi spelet uppe någorlunda fram till slutminuterna. Då kommer ett nytt ras. Filippa Karlberg sätter 5-0 i den 43:e minuten och Mathilda Holmberg fullbordade sitt hattrick på tilläggstid. Det kändes som att det här kunde sluta tvåsiffrigt.

Finns det något positivt för våra tjejer från den första halvlek. Tja, det skulle möjligen vara att vi vann hörnstatistiken med 2-1. Men det visar väl bara på att analyser som bygger på hörnstatistik allt för ofta ljuger.

Många byten i paus. Vi bytte två och Norrköping 3. Norrköping bytte till och med målvakt. Men det hade nog inte att göra med att hon som stod i första halvlek var trött eller dålig. Snarare om ett bra tillfälle för rotation.

Om den andra halvleken kan vi säga att det blev i varje fall inte tvåsiffrigt. Molly Wiklander gör 7-0 efter 51 minuter men mer händer inte i mål väg. Båda lagen har några halvchanser men mycket mer händer inte.

Vi har aldrig trott att vi skulle kunna utmana Norrköping över en hel eller som i år en halv säsong. Men i en match hoppas man alltid kunna göra något positivt. Så blev det inte idag och motgångar tillhör också idrotten.

Vi tackar förstås våra motståndare för lektionen. Och hoppas att det går bra i det kommande kvalet. För vi har sagt sedan serieindelningen kom att vi tror på Norrköping. Det fanns inget som talade för något annat denna eftermiddag.

Så nu blir det fritt fall och division 2 för Stuvsta? Nej, det tror vi inte för ett ögonblick. Vi vet vad vi kan och har visat det tidigare under säsongen. En svidande förlust ändrar inte den bilden. Dessutom uppfattar vi den här serien som ganska ojämn. Det skall vi utveckla i kommande version av ”Koll på ettan” som förhoppningsvis dyker upp på onsdag kväll.

Och förresten vad är sju mål i baken? Miljonärerna i Barcelona släppte ju in åtta…