Stuvsta studsade tillbaka
2020-08-23 20:38

Rubriken sattes faktiskt redan i bussen på väg hem från Norrköping. När man hörde tjejerna snacka så var det lätt att förstå att det här inte var ett uppgivet gäng. Man kunde väl också ana att nästa motståndare skulle få det tufft. Och det fick Lindö känna på.

När matchen började var vädret perfekt för fotboll. Men molnen skingrades och hettan blev påtaglig. I första halvlek blev det ingen dricka paus. Det blev det däremot i den andra halvleken. Fyra matcher i rad med ”cooling break” är nog något av rekord.

Matchen börjar lite trevande men Lindö får en hörna redan i den andra minuten. Men den rensar Julia resolut undan. Det tar ungefär tio minuter innan vi får se hemmalaget ta över taktpinnen.

Madde dominerar spelet mycket och börjar skapa lite farligheter. Vi får ett par hörnor men där väntar vi fortfarande på utdelning. Det dröjer till den 26:e minuten innan ledningsmålet kommer.

Passningsspelet var idag riktigt bra. Men Lindas pass in till Julia i straffområdet höll absolut högsta klass. Så då var det bara att runda målvakten. På bänken håller vi andan och det känns som en evighet innan Julia elegant rullar in bollen. Alla mål räknas men stilmässigt hamnade detta fina mål inte ens topp tre. Det skulle komma mer.

Nästa mål kommer sju minuter senare. Det kommer en passning bakåt från straffområdet till Emelie. Hon är placerad 15-20 meter från mål och då lossar hon stora kanonen. Siktet började hon kalibrera redan i Visby. Nu var det rätt inställt och bollen sitter rakt i krysset. Enligt anteckningarna var det säsongens vackraste mål. Men matchen var inte slut ännu…

I slutet på den första halvleken ändrar matchen lite karaktär. Vi fortsätter att rulla boll bra men spelet blir lite försiktigare och många hemspel till Carro som för dagen också bar kaptensbindeln. Hon är fantastisk med sina fötter. Så småningom lärde sig också Lindös anfallare att det inte var lönt att attackera henne.

I paus fick tjejerna sköta sig själva. Så fin fotboll som tjejerna spelade hade Oskar inget att säga. Ändå fick han en rejäl utskällning från en av våra ledande spelare efter matchen. Matchgenomgången var för dålig. Vilket härligt engagemang och vi utvecklas tillsammans.

Den andra halvleken börjar riktigt bra för våra tjejer. Nu går bollen som på ett snöre mellan spelarna. Det tar bara ett par minuter innan 3-0 sitter.

Vi måste ge dubbla assist på detta mål. Det är Jessica och Hanna som hittar in till Angelica. Avslutet är lika fint som passningarna och matchen är i praktiken avgjord.

Men Lindö vek aldrig ner sig under matchen. Nu har jag bara sett Lindö på tv en gång mot Tun. Jämfört med den matchen hade laget verkligen skärpt försvarsspelet. Man ser också att det är ett välutbildat lag med ett fint grundspel. Lite tuffare i närkamperna. Lite mer kyla i avsluten så blir det här laget ännu bättre. Och det är sådant som kommer med mer erfarenhet.

Lindös stora chans kommer efter 53 minuter när domaren blåser för straffspark. Det tar en stund innan straffen kan slås för vi hade begärt byte. Kanske störde det skytten en aning för skottet går stolpe ut. Men Julia hävdade bestämt att det var Carros blick som räddade målet från påhälsning…

Lindö hade ytterligare en jättechans med ett friläge då vi inte hann med. Men då svarar Carro för en helt suverän räddning. Hon gör en parad med högra benet och styr bollen ut till hörna. Eller var det blicken? Det får jag väl diskutera med Julia framöver.

Efter 65 minuter får vi se matchens verkliga delikatess. Vi har haft ett ganska bra tryck framåt under ett par minuter. Men vi spelar bollen bakåt och där finns Linda. Från typ 35 meter drar hon på ett otroligt skott som sitter i krysset. Det är så vackert att man blir nästan gråtfärdig. Årets mål utan tvekan så här långt. Och det blir svårslaget fram till avslutningsfesten.

Lindö tyckte, med glimten i ögat, att det var typiskt att hon fick till sitt livs träff just mot dom. Om det var bästa träffen i karriären vet vi inte för hon kom ju till oss den här säsongen. I början på året sa hon ju att det blir Stuvsta eller skorna på hyllan. Vi är förstås lyckliga över att hon valde att fortsätta hos oss. Hon betyder mycket för laget.

Efter det målet stannar matchen av en del. Och då trodde vi nog att det skulle bli så resten av matchen. Jag stoppade faktiskt ner anteckningsboken i fickan. Men matchen fick faktiskt lite nytt liv i matchens sista skälvande minuter.

Kanske var det Jenny, en av våra verkliga veteraner, som fick fart på vårt anfall igen när det återstod tio minuter. Madde serverade henne en passning men skottet gick över. Det återgäldade hon med en fin passning till Madde som inte riktigt hann med. Flisan och Emelie hade också ett bra läge i slutsekunderna.

Det var inte bara Jenny som byttes in med tio minuter kvar. In kom även Amber Dhanista van den Berg. Nej detta nyförvärv har vi inte hunnit rapportera om. Hon kom för en dryg vecka sedan från sitt hemland Nederländerna.

Hon har spelat collegefotboll de senaste säsongerna. Hon hade under collegetiden Jessica som rumskompis. Nu kunde ju förstås inte tjejerna återvända till USA men de genomför sista terminen på distans. Och då fortsätter tjejerna att plugga ihop. Klubbvalet var förstås givet. Welcome Amber!

Det var förstås skönt att studsa tillbaka. Men ändå skönare var förstås spelet idag. Kapten Carro ledde förstås det traditionella segerhurrandet, men den här gången ute på plan.

Efter matchen snackade jag en del med Oskar. Då pratade vi mest om individuell spelarutveckling. Vi var helt överens den spelare som utvecklats mest under säsongen är Lina Bogg. 90 väldigt stabila minuter idag. Hon kom från BP den här säsongen och det tillhör glädjen med fotboll och se hur en spelare utvecklas. Dessutom i ny miljö.

Koll på ettan kommer kanske redan imorgon. Lite beror det på i vilken takt referaten från lagen kommer in. Men själva har vi match redan på tisdag. Då möter vi Täby i Viktoria cup. Ytterligare en match mitt i veckan blir det framöver. Vi kommer att hemma möta Hammarby i Svenska cupen.