Koll på ettan: Rond 6
2020-09-02 17:00

Förra omgången bjöd ju på nästan galna resultat och totalt 42 mål. Det betyder i genomsnitt 7 mål per match. I denna omgång blev det mer blygsamma 15 mål vilket innebär ett genomsnitt på 2,5 mål per match. Varför så stor skillnad? Förklaringen är nog ganska enkel. Det handlar helt enkelt om spelschemat. Är det fler matcher där lagen ligger i samma skikt i tabellen så blir det förstås färre mål,

Själva hade vi i den här omgången match på söndagen. Det innebar förstås en möjlighet att åka och titta på någon annan match i serien. Det som fanns i tankarna var Södertälje och fighten Telge- Älta.

Men det var innan jag kollat vädret. Med regnet som öste ner fanns inte motivationen riktigt kvar. Så det blev favoritfåtöljen istället. I dessa tider är det väl närmast omodernt att skriva om saker och ting. För några kronor gick ju toppmatchen mellan Norrköping och Tyresö att se live på TV.

Det var inget dåligt val. Men en sak är säker. Vädret i Norrköping var inte bättre än här. Snarare värre. I den andra halvleken öppnades himlens portar så att man kunde höra regnet smattra i Tv:n.

Som väntat var det hemmalaget som dominerade matchen. Men Tyresö försvarade sig riktigt bra. Trots ovädret skruvade Norrköping upp tempot i den andra halvleken och skapade flera bra chanser. Vid ett tillfälle skapade man fyra hörnor under 2-3 minuter. Och då är laget bra på hörnor. Men i den här matchen ville inte bollen in.

Med ungefär en kvart kvar gör Tyresö ett trippelbyte. Det såg ut som en signal om att 0-0 duger inte om vi skall vinna serien. Den sista kvarten är det faktiskt Tyresö som dominerar scenen.

Tre riktigt vassa avslut kunde vi notera. Bästa chansen kom när keepern I Norrköping tvingades tippa bollen i stolpen. Men något mål fick vi aldrig se. I praktiken är det nu bara lokalrivalen Smedby som kan utmana om seriesegern. Lagen möts i näst sista omgången.

Smedby ja. Laget behöver ju vinna varje match för att utmana Norrköping. Denna vecka tog man emot Tun. Dessvärre har vi inte hittat några kommentarer från lagen kring denna match. Så vi har bara matchprotokollet att luta oss mot.

Där ser vi att Tun tog ledningen ganska tidigt i matchen men kvitteringen kommer före paus. Med en halvtimme kvar gör hemmalaget ett trippelbyte. Det verkar ha betalat sig för tio minuter senare leder man med 3-1 efter två mål av Olivia Lindgren.

Tun svarar sedan med en reducering men mer blir det inte. Lindgren fastställer istället slutresultatet till 4-2.

Telge tog emot Älta i ett väldigt viktigt bottenmöte. Hemmalaget tog en tidig ledning. Men en bit in i andra halvlek hade Älta vänt på steken och tagit ledningen med 2-1. Med sju minuter kvar drabbas Älta av en skada och det blir ett lite längre avbrott. Efter avbrottet verkar det som att det mesta har hänt.

Telge kvitterar på tilläggstid. Men båda lagen rapporterar om chanser att avgöra matchen. Men så blev det inte och matchen slutar 2-2. Ett dåligt resultat för bägge lagen.

Älta spelar ofta bra men har så förtvivlat svårt att knyta ihop säcken. I den viktiga matchen mot Lindö tappade man ledningen. Förra veckan ledde man med 3-1 mot Smedby. Men det slutade ändå med stor förlust trots att man gjorde fyra mål framåt. Dessvärre tyder mycket på att man får återvända till division 2.

Telge är också i ett väldigt utsatt läge. Förra säsongen tillhörde man seriens absoluta topp men laget går inte att känna igen. Det verkar helt enkelt om brist på spelare. Man hade denna gång fyra spelare på bänken men ingen kom in. Förra veckan hade man två ersättare som fick minimal speltid. Möjligen kan enkelserien vara räddningen. Över full distans fungerar det aldrig med en så tunn trupp. Men mycket hänger förstås också på hur det går för laget som man aldrig vet var man har.

Det handlar förstås om Snäckorna. Förra veckan föll man med 9-1 mot Enskede. Nu var man i Örebro för ny match. Ett lag som har lika mång poäng som Enskede. Då kan det väl bara gå på ett sätt? Nej, inte när vi snackar om dessa Snäckor.

I andra halvlek tar Snäckorna ledningen med ett mål av Fia Grönborg. Nu var väl kanske en riktig skräll på gång. Om man nu kan tala om skräll när det gäller dessa Snäckor. Men hemmalaget kvitterar med ett mål Elin Lindström. Men mer än så blev det inte och Snäckorna håller sig med knapp marginal över strecket.

Boo FF kom tillbaka efter tre raka förluster. Nu var det Lindö som man gästade. Men det tog tid för Boo att göra mål. Det är efter 65 minuter som Josefin Steger gör 1-0. Med 10 minuter kvar fastställer sedan Ebba Widman slutresultatet till 2-0.

Lindö ligger sist i tabellen och har bara gjort fyra mål på sina sex matcher. Målen kom före sommaruppehållet och sattes mot Telge och Älta. I höst har det alltså inte blivit något. Det är ingen djärv spådom att det lutar mot nedflyttning. Dessutom skall man möta både Norrköping och Tyresö.

Boo har däremot fast mark under fötterna. Men det är allt en bra bit till den absoluta toppen. Och där hade många trott att laget skulle befinna sig.

Matchen mellan Enskede och Stuvsta har vi redan redovisat. Men hade vi varit neutrala bedömare hade vi nästan tyckt lite synd om Enskede. Laget gjorde allt rätt men utan att göra mål. Och det är trots allt det som fotboll handlar om. Ganska tufft spelschema framöver då man har både Norrköping och Tyresö kvar att möte. Men någon fara för kontraktet finns givetvis inte.

För Stuvstas del kan vi konstatera att kontraktet i praktiken är i hamn och det var den målsättning vi satte upp under hösten. Men det betyder förstås inte att vi lutar oss tillbaka under återstående fem matcher. Tjejerna är vansinnigt spelsugna. Form är visserligen en färskvara. Men med den form laget har nu kan det bli ytterligare en del poäng.