Stuvsta enkelt till final
2020-09-17 17:53
Jo, vi är också lite överraskade över rubriken. Det var trots allt BP vi mötte. Men vi vet förstås att BP roterat laget. Hälften av spelarna kom från A-laget och resten från
F 19 laget för att vara exakt.

Vi förväntade oss ändå en matchbild som skulle likna den vi hade mot Hammarby förra veckan. Det vill säga en kraftig dominans från bortalagets sida. Vid matchgenomgången sa Oskar att vi skall försvara oss på samma sätt som mot Bajen och sedan får vi se hur mycket vi klarar att anfalla. Tja, det blev en hel del.

Innan spelet började fick vi enligt reglerna i Viktoria cup en straff. Den tog Emelie hand om. Hon hade faktiskt tränat straffar på tisdagens träning. Det var inga problem och hon sätter den nära den högra stolpen. Så vid avspark leder vi med 1-0.

Inledningen blev ungefär som vi förväntat oss med en rejäl press från BP. Efter fem minuter får man en frispark i hyfsat läge. Den går tätt över. Ett par minuter senare får man en hörna. Då kvitterar Mathilda Prim till 1-1.

Så långt gick säkert allt enligt plan för gästerna. Men det varade faktiskt inte så länge. Vi får mer utrymme för att anfalla än vad vi hade hoppats på. Tre minuter senare är det Julia som attackerar och hon jobbar fram en hörna.

Ärligt talat så har inte hörnor varit vår grej den här säsongen. Minns jag rätt så har vi inte gjort mål på hörna sedan den 1 mars. Borta mot Västerås nickade då Elise in matchens enda mål. Men kanske handlar det om att välja rätt tillfällen?

I så fall var detta förstås rätt tillfälle. Det är som vanligt Emelie som svarar för hörnan. Den är bra slagen och Angelica är där och sätter 2-1. Om BP dominerat inledningen av matchen så förändras den bilden nu. Spelet jämnas ut men det skapas inte så många målchanser.

Det mesta handlade om fasta situationer. Och då var det mest Stuvsta det handlade om. Efter 23 minuter har vi en frispark i skapligt läge som Julia nickar utanför. Med halvtimmen spelad har vi en dubbelhörna. Den första går i stolpen och den andra får vi en tå på. Det räckte inte den gången men det skulle komma mer.

Fem minuter senare får vi en ny hörna. Emelie är som vanligt regissör. Den här gången är det Hannah som hittar rätt och vi utökar ledningen till 3-1. Två mål på hörna. Vad händer?

Med fem minuter kvar har BP ett skott i ribban. I den andra halvleken har man ytterligare två träffar i målramen. Det är sådant som händer. Vi vet för vi upplevde det själva när vi var i Visby för några veckor sedan.

I paus handlade snacket mest om att förbereda laget för den anstormning som skulle komma i början av den andra halvleken. Nu gällde det att hålla ut i åtminstone 15-20 minuter. Sedan skulle nog frustration hos motståndarna och vår egen energi fixa det här.

Jodå, anstormningen kom redan i den första spelminuten. Snabba BP spelare skapar ett friläge och Carro får göra en av sina patenterade benparader. Den följande hörnan blir resultatlös. Men bara någon minut senare kommer BP i ett nytt blixtrande anfall. Skottet går i stolpen och returen tar Carro hand om. Ytterligare ett anfall minuten senare. Men nu var ju Carro uppvärmd så den klarar hon.

Efter elva minuter har BP en frispark i farligt läge. Efter ganska mycket möda och visst besvär lyckas vi ändå rensa undan bollen. Någon minut senare har BP en ny hörna. Då trycks Jessica ganska bryskt ner och blir liggande. Hon får utgå med en skada där ryggen byter namn. Men hennes humör var det inget fel på.

Nu började vi komma dit vi snackat om i paus. Lite frustration hos motståndarna och massor av energi i Stuvsta. Dags att avgöra matchen.

Det har gått 25 minuter när Emelie och Flis drar upp ett anfall på vänsterkanten. Bollen kommer in i straffområdet och där finns Angelica som klackar bollen i mål!

Med ett sådant mål och även tvåmålsskytt så är man nog matchens lirare. Dessutom nickade hon två gånger i matchen. Men trots allt får hon dela titeln med Emelie som låg bakom samtliga fyra mål.

Resten av matchen finns det egentligen inget att skriva om. Matchen var ju avgjord och den spelades helt enkelt av. Men när kapten Elin ledde segerhurrandet då ekade det nog över hela Huddinge.

Inför matchen skrev BP att man i uttagningen tagit hänsyn till den belastning som spelarna nu har. Men siktet var inställt på att vinna turneringen. Förra veckan i Svenska cupen hade man tydligen inte haft med  A-lagsspelarna när man slog Älta
och det gick ju bra. Kanske fanns det därför en aning underskattning med i bilden.

Det får vara hur det vill med detta. Nu kommer vi för andra gången att spela final i Viktoria cup. Där möter vi Tyresö (1).  Förra gången var 2013 då vi mötte IFK Täby. Vi förlorade då finalen med 2-4 efter att ha besegrat Hammarby IF (EE) med 4-1. Den gången låg vi i Div4 och hade 4 starffar att slå på Hammarby, och vi satte tre av dom. Finalen kommer att spelas hemma men det är faktiskt inte vi som arrangerar matchen. Det gör nämligen Stockholms fotbollsförbund. Det blir medaljer och lag plakett till bägge lagen. Givetvis också en buckla till vinnarna.

Dessutom ganska rejält med prispengar till lagkassan. Vi är redan garanterade 20 000 kronor. Det räcker till en hej dundrande avslutningsfest. Men vad gör vi om vi vinner? Då handlar det om 40 000 kronor. Nåja, det löser sig nog