KOLL PÅ ETTAN: Rond 2
2021-06-14 21:52

Ja, om detta är rond 2 kan förstås diskuteras. Enligt förbundet är vi framme i omgång 9 eftersom de sju första omgångarna är framflyttade. Och för att krångla till det ytterligare börjar vi med en match från omgång 1 som egentligen motsvarar rond 6. Nej, vi skall inte krångla mer.

Men det var en match som spelades i tisdags mellan Smedby och Tyresö. Det var en mycket bra match som vi kunde se på TV. En riktigt jämn match i den första halvleken i vad vi kan bedöma ett högt tempo.

Efter 38 minuter kan ändå gästerna ta ledningen genom mål av Sara Frigren. Det kändes verkligen som ett viktigt mål. Och i den andra halvleken är det Tyresö som är det tongivande laget. Under den andra halvlekens första kvart går laget fram till ledning 3-0.

Målskyttar var Josefine Lindberg och Sofie Andersson. Även om Smedby aldrig gav upp så var matchen i praktiken avgjord. Hanna Sävhult reducerade men det ändrade inte matchbilden.

Smedby levererar utmärkta referat på sin hemsida men dessvärre har Tyresös hemsida tystnat. Det här är förstås två lag som kommer att ta många poäng framöver.

På lördagen var Tyresö åter i elden när man gästade Dalhems IP. Enligt helagotland.se var hemmalaget inte ens nära någon poäng. Tyresö vann med klara 3-1.

Nu skall man vara försiktig med att redan räkna ut Dalhem. Nu var det förra säsongens tvåa nykomlingarna mötte. Förra veckan var det fyran från fjolåret Stuvsta som stod för motståndet. Det blir knappast så mycket enklare nästa vecka när man möter trean från förra säsongen Smedby borta och dessutom på konstgräs.

Sätra studsade tillbaka efter förra veckans förlust mot Sollentuna. Nu var det Snäckorna som stod för motståndet. Visserligen tog de gästande Snäckorna ledningen men Sätra vände till seger 2-1. Sätra uppger att man hade bra kontroll på matchen.

Vi noterade att tidigare Tyresö legendaren Azra Durakovic klev av redan efter drygt 20 minuter. Då misstänker vi förstås att hon fått en smäll. Och Snäckorna hade bara med sig två avbytare.

Bästa starten i årets serie har Enskede fått. Nu följde man upp förra veckans 5-0 seger mot Tun med en 2-0 seger mot Segeltorp. Enskede var inte helt nöjda med sin prestation utan menade att spelet förra veckan var bättre.

Vi vet inte men kanske var också motståndet bättre? Jag har i efterhand sett större delen av Torpets premiärmatch mot Smedby. Man hade ett bra grundspel. Kvitteringsmålet var en riktig delikat nick av hög teknisk kvalitet. Och krigarinställningen framförallt i andra halvlek gick inte att ta miste på. Tills vidare en varning för att inte underskatta Torpet.

Sollentuna har inlett med två raka segrar vilket förstås är maximal utdelning. Nu gästade man Tun och vann med klara 4-1. Det verkar ha varit en match där man höll i taktpinnen från start till mål.

Tun har fått seriens sämsta start med nio insläppta mål på de två första matcherna. Det bådar förstås inte gott men 20 matcher återstår.

Från söndagens match mellan Viljan och Boo vet vi väldigt lite. Jag har visserligen sett några väldigt korta klipp från matchen men av dessa går det inte att bilda sig någon uppfattning om matchen.

Fakta är i varje fall att Julia Edholm nickade in 1-0 i den första halvleken. På tilläggstid kunde sedan Rebecca Lyxell fastställa slutresultatet till 2-0. Så Boo anslöt sig till lagen med full pott efter två ronder.

På onsdag kommer fullpoängaren Sollentuna till Stuvsta IP. Referat är att vänta under torsdagen. På söndag kväll möter vi sedan Enskede borta. Det referatet kan dröja till tisdag för nu börjar semestertider. Koll på ettan kommer då senare under veckan. Stuvstas avslutande matcher före sommaruppehållet får vi sedan bygga på telefon och sms-rapporter. Det har gått tidigare så det skall nog fungera.